De la „Hollywood Vampires” la Strauss

Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) şi gaşca lor de super staruri, în premieră în România

Astăzi, la Romexpo, veţi fi martorii unui eveniment de anvergură, cu personalităţi de top în prim-plan şi cu o producţie majoră. Nu rataţi unica şansă de a fi alături de Johnny Depp, Alice Cooper şi Joe Perry la cel mai mare rock’nroll party în pur stil american.

Johnny Depp, Alice Cooper şi Joe Perry, adică Vampirii de la Hollywood – cum se numeşte grupul lor rock -, vor cânta la Bucureşti în special coveruri din repertoriul unor trupe legendare, ca The Who, The Doors sau Pink Floyd. Fanii se pot aştepta şi la un tribut adus lui David Bowie şi Prince.

Membrilor de bază ai grupului – Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) şi actorul-muzician Johnny Depp – li se alătură Robert DeLeo (Stone Temple Pilots), Matt Sorum (Guns N’ Roses şi Velvet Revolver) şi Tommy Henriksen (Alice Cooper Band).

Grupul The Hollywood Vampires, în care s-au perindat nume grele ale rock-ului precum John Lennon, Ringo Starr, Harry Nilsson, a fost înfiinţat de Alice Cooper în 1970. În 2015, i-a cooptat pe Johnny Depp şi Joe Perry, pentru a susţine un concert la Festivalul Rock in Rio din Brazilia, iar după succesul răsunător, au decis să pornească în turneu începând cu data de 24 mai 2016.

Concert Hollywood Vampires

Johnny Depp şi Alice Cooper s-au întâlnit pe platoul de filmare a peliculei Dark Shadows în 2012. Johnny Depp este un foarte bun muzician, de altfel unul dintre cei mai buni prieteni ai lui a fost Marylin Manson, şi are o impresionantă colecţie de chitare şi un studio de înregistrare instalat la el acasă. Locul ideal pentru a cânta cu prietenii. Foarte repede, aceste şedinţe de improvizaţie la care s-au asociat şi alţi rockeri le-au trezit dorinţa de a relua marile hituri ale istoriei rock-ului şi de a lansa un disc.

Au lansat albumul omonim de coveruri, pe 11 septembrie 2015, un tribut adus grupului cu care Alice Cooper cânta frecvent în anii ’70, din care făceau parte, printre alţii, John Lennon, Keith Moon, Marc Bolan şi Harry Nilsson.

Pentru acest album, trupa a colaborat cu artişti precum Slash, Paul McCartney, Brian Johnson şi Dave Grohl.

Pe lângă piese ca “Jeepster” (T-Rex), ”Whole Lotta Love” (Led Zeppelin), ”My Generation” (The Who) şi ”Manic Depression” (Jimi Hendrix), dar şi ale unor formaţii încă active, precum The Rolling Stones, materialul de studio cuprinde şi două compoziţii originale, semnate de Johnny Depp şi Alice Cooper.

Succesul răsunător de care s-a bucurat albumul i-a convins să organizeze un turneu. Rockerii de la The Hollywood Vampires au ales doar 5 ţări europene în care să concerteze anul acesta, printre care şi România, show-ul de la Bucureşti fiind singurul din estul Europei.

Alice Cooper mărturisea recent în revista Rolling Stone că au întâmpinat multe dificultăţi în organizarea acestui turneu: “Există filmele lui Johnny, există Aerosmith, există Guns N’Roses, şi sunt şi eu! Suntem entităţi complet diferite. Să ne reunim toţi în acelaşi moment este extraordinar de greu… Aşa că a trebuit să ne gândim bine timpul şi să ne luptăm să găsim două săptămâni în care suntem toţi disponibili”.

De la concertul lor pe scena Galei Premiilor Grammy în luna februarie, un omagiu adus lui Lemmy Kilmister, fanii aşteptau cu nerăbdare un turneu.

Johnny Depp şi Alice Cooper

Johnny Depp a început să cânte la chitară cu multă vreme înainte de a-şi face debutul ca actor pe marele ecran în filmul A Nightmare on Elm Street (1984). Avea doar 12 ani când şi-a luat prima chitară, 3 ani mai târziu renunţând la şcoală pentru a se muta din Florida în Los Angeles şi a cânta într-o trupă de new wave rock numită The Kids. Asta se întâmpla în anii ’80, iar cu această formaţie Johnny Depp a cântat în deschidere la Ramones, Pretenders, Iggy Pop şi Talking Heads. Colegii săi din trupa The Kids au fost Bruce Witkin, Joey Malone şi Beano Hanti.

Tabloidul britanic Daily Mail a prezentat o serie de fotografii în exclusivitate, în care Johnny Depp pare devastat, după scandalul de violenţă domestică în care e implicat, în urma incriminărilor aduse de Amber Heard.

Actorul a fost surprins de paparazzi pe străzile oraşului Frankfurt, unde a avut concert, împreună cu Alice Cooper şi Joe Perry. În timp ce Amber Heard depunea actele la tribunal pentru eliberarea unui ordin de restricţie împotriva lui Johnny Depp, actorul, vizibil deprimat, se îndrepta către concert.

Actorul american a avut o săptămână dramatică. Despărţirea de Amber Heard a generat scandal în presă, după acuzaţiile de violenţă domestică ale actriţei. Pe de altă parte, mama lui Johnny Depp a murit pe 20 mai. Dar actorul pare să-şi continue cariera de succes. Johnny Depp a avut concert cu Hollywood Vampires pe 27 mai, duminică a cântat la Frankfurt, iar acum sunt în România.

The Hollywood Vampires au cântat înainte de România la Herborn în Germania, la Horsens, iar în luna iulie vor avea un turneu în Statele Unite.

Alice Cooper şi Joe Perry (Aerosmith) au concertat la Bucureşti în 2007, respectiv 2010.

La Romexpo, porţile se vor deschide la ora 18:00, iar DJ Hefe se va ocupa să încălzească atmosfera până la începerea show-ului trupei Robin and the Backstabbers de la ora 19:30. La ora 21:00 este programată intrarea spectaculoasă în scenă a supergrupului Hollywood Vampires.

The Hollywood Vampires

Intrarea se va face pe la poarta C din bulevardul Expoziţiei.

Pentru confortul şi siguranţa spectactorilor, organizatorii transmit următoarele informaţii şi reguli de acces:

La intrarea în spaţiul evenimentului, vor fi amplasate detectoare de metale, iar publicul va fi verificat cu scopul de a nu introduce obiecte interzise, menţionate aici: sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), casti motociclist, bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, bagaje voluminoase, lasere, aparate foto profesionale, aparate de inregistrare audio-video, tablete de orice fel sau aparate GoPro, selfie stick-uri. De asemenea, umbrelele sunt interzise, organizatorii recomandă pelerinele.

Copiii, indiferent de vârstă, trebuie să posede bilet de acces şi trebuie însoţiţi de un adult, de asemenea, posesor de bilet.

Totodată, părinţilor li se recomandă să le asigure copiilor căşti de protecţie.

“Aşa grăit-a Zarathustra”, la Sala Radio

Ioana Cristina Goicea

Vineri, 10 iunie (19.00), Orchestra Naţională Radio şi Cristian Măcelaru, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, vă invită la Sala Radio la un concert în care veţi asculta celebra partitură Aşa grăit-a Zarathustra, semnată de compozitorul german Richard Strauss. Poemul simfonic este inspirat de tratatul filozofic cu acelaşi nume al lui Friedrich Nietzsche, ce tratează problema divinităţii într-un mod inedit pentru epoca respectivă, cuprinzând şi cunoscuta formulare „Dumnezeu a murit”. Premiera absolută a lucrării a avut loc la Frankfurt, în 1896, chiar sub conducerea dirijorală a compozitorului. Partea de început, intitulată “Răsăritul”, a devenit foarte cunoscută şi datorită includerii sale în banda sonoră a filmului Odiseea Spaţială, al regizorului Stanley Kubrick.

În acelaşi eveniment o veţi aprecia şi pe tânăra violonistă Ioana Cristina Goicea, distinsă, în 2013, la doar 20 de ani, cu Premiul I la prestigioasa Competiţie Internaţională Johannes Brahms (Pörtschach, Austria), care este invitată să cânte Concertul în re major pentru vioară şi orchestră de Brahms, alături de Orchestra Naţională Radio. În urma concursului organizat în 2013 de Fundaţia Deutsche Stiftung Musikleben din Hamburg, violonista a câştigat dreptul de a cânta pe vioara Giambattista Guadagnini, realizată în 1761, la Parma. În prezent, artista urmează cursurile de Master ale Universităţii de Muzică din Hanovra.

Cu o activitate dirijorală în plină ascensiune, Cristian Măcelaru şi-a început cariera alături de Philadelphia Orchestra, în stagiunea 2010-2011 a fost numit dirijor asistent al aceleiaşi orchestre, fiind distins cu Sir Georg Solti Emerging Conductor Award pentru merite deosebite. A studiat la Universitatea Rice şi a obţinut diploma de master pentru dirijat. Având şi formaţie de violonist, Cristian Măcelaru a fost concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Miami, debutând la Carnegie Hall cu aceeaşi orchestră. A fost invitat să dirijeze Orchestra Simfonică din Chicago pentru a-l înlocui pe Pierre Boulez. De asemenea, Cristian Măcelaru a debutat cu succes alături de Orchestra Simfonică din Gothenburg, Suedia.

Cristian Măcelaru

Ioana Cristina Goicea s-a născut în Bucureşti, în 1992, într-o familie de muzicieni. Mama sa, Cristina Anghelescu, violonistă de renume internaţional şi câştigătoare a Concursului Sibelius în 1991, cât şi bunicul său, pedagog şi membru al Operei Naţionale Bucureşti, i-au îndrumat paşii de la vârsta de 4 ani. Violonista este, de asemenea, laureată a prestigioaselor concursuri Fritz Kreisler (Viena), Michael Hill (Noua Zeelandă), ACM Trio di Trieste Chamber Music Competition (duo vioară – pian împreună cu pianistul Andrei Banciu), precum şi câştigătoare a concursurilor Andrea Postacchini şi Kloster Schönthal.

Violonista Ioana Cristina Goicea a concertat ca solistă cu numeroase orchestre: Südwestdeutsche Philharmonie, Filarmonica George Enescu, Orchestra Naţională şi Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională de Tineret, Norddeutsche Philarmonie, I Virtuosi Italiani, Kunitachi Symphoniker, Ansamblul Concertino, Filarmonica de Stat Chişinău, precum şi cu toate orchestrele simfonice din România. Tânăra violonistă a susţinut concerte şi recitaluri solo în săli de renume precum: Ateneul Român, Wiener Konzerthaus, St. Martin-in-The-Fields, Hamburger Rathaus şi Palais Esplanade Hamburg, Heidelberger Stadthalle.

Surprize muzicale în finalul “Mogoşoaia ClasicFest”

Soprana Irina Baianţ şi pianista Andreiana Roşca

Ediţia a V-a a Mogoşoaia ClasicFest, manifestare găzduită de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia şi organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului şi Asociatia Culturală Pro Valores, se încheie cu două recitaluri eveniment.

Sâmbătă 11 iunie, în Sala Scoarţelor, de la ora 12, vibrafonistul Alexandru Anastasiu vă propune abordări personale surprinzătoare ale unor teme casicizate. Recitalul va fi urmat de prezentarea unor noutăţi discografice care-l au protagonist pe artistul invitat.

Alexandru Anastasiu este doctor al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, percuţionist în Orchestra Naţională Radio şi solist vibrafonist. A fost invitat în juriul unor importante competiţii – Concursul „Mihail Jora” Bucureşti, 2001, Concursul Naţional de Percuţie 2003 etc. Colaborează şi cu ansambluri camerale (Ansamblul de Percuţie GAME, Percussion Studio Group), dar şi cu formaţii cunoscute de jazz – Marius Popp Band, Nicolas Simion and The Wild Dogs, Pedro Negrescu Band. Până în prezent a înregistrat mai multe compact discuri, cel mai recent intitulându-se AZUL – Power vibes. A fost invitat în juriul unor importante competiţii – Concursul „Mihail Jora” Bucureşti – 2001, Concursul Naţional de Percuţie 2003 etc. În paralel cu activitatea artistică orchestrală şi-a construit o cariera solo, susţinând numeroase recitaluri şi concerte, totul având drept scop preocuparea pentru promovarea vibrafonului – un instrument puţin cunoscut şi atribuirea unui binemeritat loc de instrument solist. A organizat primul festival de vibrafon şi un foarte interesant festival internaţional de percuţie.

Vibrafonistul Alexandru Anastasiu

Duminică 12 iunie, tot de la ora 12, una dintre cele mai apreciate soprane ale României – Irina Baianţ, după ce a obişnuit publicul cu succese în musical, operă şi pop-opera, vine în Sala Scoarţelor a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia propunând un regal al intimităţii şi al rafinamentului vocal – cameral. Împreună cu pianista Andreiana Roşca, va interpreta miniaturi romantice şi impresioniste din spaţiul francez şi rusesc, semnate de compozitori precum: Modest Moussorgsky, Serghei Rachmaninov, Piotr Ilici Ceaikovski, Nicolai Rimski Korsakov, Claude Debussy , Gabriel Faure, Ernest Chausson, Francis Poulenc, Leo Delibes.

Soprana Irina Baianţ a absolvit Universitatea Naţională de Muzică la clasa Prof. Dr. Ionel Voineag. A debutat ca soprană în data de 4 noiembrie 2010 pe scena Teatrului de Operetă din Bucureşti în rolul Adelei din Die Fledermaus de Johann Strauss. A urmat apoi rolul Stasi din opereta Silvia de Emerich Kalamann. Soprana Irina Ioana Baianţ a susţinut numeroase concerte atât în ţară cât şi în străinătate pe unele din cele mai cunoscute scene din Franţa, Belgia, Olanda, Anglia, Germania, Rusia şi Turcia. În 2013 şi 2014 a fost laureată a Concursului International de Canto Le Grand Prix de l’Opéra. A fost prezentatoare TV, a concurat la Eurovision, ajungând în finala naţională, iar de curând a fost protagonista musical-ului My fair lady.

Pianista Andreiana Roşca a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, avându-i maeştri pe: Aurora Ienei, Constantin Ionescu-Vovu şi Maria Fotino. A desfăşurat o bogată activitate concertistică pe cele mai importante scene din ţară colaborând cu dirijori de prestigiu: Horia Andreescu, Ovidiu Bălan, Emanuel Elenescu, Mihai Brediceanu, Cristian Brâncuşi şi alţii. Din anul 1992 până în prezent colaborează, ca pianist acompaniator şi vocal coach, cu tenorul Ionel Voineag alături de care a pregătit cântăreţi ce astăzi sunt solişti importanţi. A înregistrat pentru radio şi televiziune, a susţinut numeroase recitaluri vocal-instrumentale în ţară şi în străinătate şi a fost acompaniator oficial al Concursului „G. Enescu” – secţiunea canto şi „H.Darclee”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.