Decizia DNA pe achiziția de BMW-uri

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a finalizat ancheta privind achiziția a 600 de BMW-uri pentru Poliția Română în perioada în care Lucian Bode a fost ministru de Interne, scriu jurnaliștii de la Europa Liberă.

Procurorii au clasat dosarul.

Achiziția de BMW-uri pentru forțele de ordine a fost un subiect de dezbatere intensă. Sindicatul Europol și USR au reclamat nereguli în procesul de achiziție, susținând că caietul de sarcini a fost adaptat astfel încât să favorizeze doar Automobile Bavaria SRL, o companie condusă de Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit informațiilor din presă, cea mai mare donație către PNL în timpul președinției lui Klaus Iohannis a provenit de la o companie deținută de Michael Schmidt, ceea ce alimentează și mai mult controversa. Firma a făcut însă donații și pentru USR.

USR a acuzat conducerea Ministerului de Interne că a evitat în mod deliberat fondurile europene pentru a preveni intervenția Parchetului European.

DNA a clasat dosarul privind achiziția BMW-ului pentru poliție, confirmând pentru Europa Liberă că ancheta, desfășurată in rem (referitoare la faptă, nu la o persoană fizică), a fost încheiată în octombrie.

„La solicitarea dvs. din data de 08 noiembrie 2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă transmită că, la data de 16 octombrie 2023, în dosarul la care faceți referire a fost dispusă soluția clasării”, se arată în comunicatul DNA.

Din ultimele informații disponibile, Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, este în continuare implicat în probarea procesului de achiziție.

Acordul prevedea livrarea a 300-600 de vehicule, cu o valoare a contractului cuprinsă între 49 și 98 de milioane de lei, fără TVA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Cati km face un BMW SI cati km face un AUDI farà sa dea probleme.Stiti meccanica 0,ultimele BMW facute bine pana in 2008.

  2. cum se castiga pensiile speciale?
    Votati actuala conducere! La anul vor lua si mertane, la fiecare sef de post!

  3. „să favorizeze doar Automobile Bavaria SRL, o companie condusă de Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.”

    Ati dat si raspunsul.

  4. si cat taraboi a facut presa gica- contra atunci azi se deplasa si politia in masini klumea

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.