JO Paris Decizie finală pentru Simona

Simona Halep spune adio JO de la Paris. Fostul număr 1 mondial în tenisul feminin nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, eveniment programat între 26 iulie și 11 august 2024.

Federația Română de Tenis (FRT) a anunțat că Simona Halep nu a îndeplinit criteriile necesare pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Motivul? Locul ei în clasamentul mondial nu a permis acceptarea în competiție.

„Deși ITF a făcut excepție în cazul Simonei în ceea ce privește prezența în Billie Jean King Cup și i-a dat verde pentru Olimpiadă, Simona Halep nu va putea participa la Jocurile Olimpice din cauza locului ocupat în clasament. În urmă cu câteva zile, ITF a anunțat jucătoarele eligibile pentru Jocurile Olimpice, iar Simona nu se afla printre ele. Simona nu a beneficiat de clasamentul protejat, locul 10, pe care îl ocupa înainte să fie suspendată”, a transmis Federația Română de Tenis.

Nu este singura veste rea, după cum se stie.

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon au acordat wild card-uri pentru patru jucătoare câştigătoare de Grand Slam, Naomi Osaka, Angelique Kerber, Emma Răducanu şi Caroline Wozniacki, dar jucătoarea română Simona Halep, campioana din 2019, nu se regăseşte printre ele.

Aceste invitaţii, pentru tabloul principal al turneului pe iarbă de la Wimbledon (1-14 iulie) sunt acordate de All England Club jucătorilor şi jucătoarelor care nu au clasament suficient de bun pentru a se califica direct.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. Bună!
  Nu înțeleg ce treabă au forurile pe cine trimite o țară la Olimpiada ?
  Criterii de calificare ?

 2. „Halep nu a îndeplinit criteriile necesare”?
  S-A DOPAT!
  Lăsați minciunile!

 3. Înțeleaptă decizie!
  Sigur au pe careva mai bună, altfel nu se lipseau de Simona!

 4. Când era în formă maximă nu a mers la Olimpiada de la Rio pe motiv de Zika. Defapt ar fi mers dar s-a supărat ca nu era ea purtătoare de drapel. Ca sa porți drapelul Patriei trebuie sa câștigi o medalie la o precedentă Olimpiadă. A fost o tenismena bună am susținut-o am pierdut nopți când erau turnee prin Australia sau SUA dar prea multe ifose a avut. Trebuia să se retragă în glorie acum ……… .

 5. Albaneza fara doping e terminata, nu joaca nimic, nu are forta. Mai bine se retrage in tara natala Albania il ia si pe „fotbalistul” Ianis. E timpul sa dea drumul la fabrica de puradei albanezi.

 6. Rusine celor care critica meritele Simonei!
  Simona Halep a facut mult mai mult pentru prestigiul (subred) al Romaniei decat toti politrucii, coruptii si securistii aflati la conducere.
  La vremea cand era nr. 1 traiam intr-o tara vestica (inca traiesc) si am auzit comentariile in direct.
  Dealtfel, singurele nume romanesti cunoscute in vest sunt Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Simona Halep si, de partea neagra a istoriei, Dracula si Ceausescu.
  Celor care cred ca inteleg sportul: De ce credeti ca Serena Williams disparea cate 6 luni si castiga tot la intoarcere. Sportul in ziua de azi nu mai e sport, e o afacere uriasa. Totul e sa nu fi prins.
  Inca o data: RUSINE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.