Degetul pe rană: „De aici începe haosul!”

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a tras un semnal de alarmă în ceasul al doisprezecelea în contextul lipsei echipamentelor din spitale, unde numeroase cadre medicale s-au infectat cu COVID-19.

„Noi reușim sa ne infectatam medicii și de aici începe haosul ! Nu am avut mulți pacienți dar n am avut măști și mănuși ! Dacă nu ne trezim acum vom regreta mai târziu și vom ajunge in situația de a alege cine trăiește și cine nu !
Spitalul judetean Suceava 34 medici Upu si 49 asistenti infectati cu coronavirus, Spitalul de Urgenta Floreasca, 7 medici si 20 asistenti infectati, Spitalul Universitar din Bucuresti alti medici si asistenti pusi in izolare,intr o perioada in care avem nevoie de personal medical ca de aer, acest lucru este inacceptabil…trebuie sprijiniti …nu intimidati..nu redusi la tacere ca sa acopere lipsa echipamentelor de protectie cu care ne laudam la tv ca sunt dar in spitale, pentru cei unde fac diferenta pentru viata lipsesc cu desavarsire..”, a scris miercuri Bănicioiu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

 1. La TV totul este ok. In realitate este jale. Exact ca la Colectiv, cu declaratii de bine dar apoi au cerut ajutor strain. Ma apuca greata de atata minciuna si ipocrizie. Apoi testarea in masa se impune cohortelor de varsta tanara si medie, ei pot fi asimptomatici. Nu cei peste 65 de ani,ce stau mai mult in case si nu socializeaza ca in Grecia, Italia, Spania, ca sunt mult prea saraci.

  • La ce rahaturi de evidente are guvernul, dar totusi se poate trage concluzia ca cei contaminati sunt tinerii si nu batranii . Ai partial dreptate, sansele de supravietuire in caz pozitiv sunt pe dos.

 2. Ministrul sănătății nu pare interesat de protejarea medicilor și asistenților bugetari. Doar de cei din privat il doare cum este și el și doctorul Moldovan. Altfel de ce sa interzică munca si in sistem privat și în sistem public ? Sa nu cumva sa le între virusul in ditamai profiturile nesimtite.

 3. Dupa crimele din colectiv, Banicioiu ar trebui sa taca. Haosul incepe de la „Fac parte din gasca spagarilor”, femeia de servici ia spaga, asistenta ia spaga, docturul ia spaga, laboratorul ia spaga, managerul ia spaga, etc.

 4. Putina rabdare si se va observa pozitia „turist coro destinatar dedicat in zona mortala”??:
  https://www.antena3.ro/coronavirus/presa-chineza-noul-coronavirus-isi-are-originile-in-italia-564342.html
  Ghici ce era in zona? Refulatii din zone „atac-interes-occi=disparitionismul”! Daca va amintiti ce spunea acum doi ani merkelita: ii adunam si ii trimitem in tara lor de origine, nu au reusit aceasta actiune, hai sa incercam alta??, poate are succes! Si are dar nu cel scontat!

 5. Banicioiule,nu mai trage de semnalul de alarma,ca se opreste trenul…Sau beau si stomatologii,ca e oameni si ei..

 6. Banicioiule esti cumva in rolul lui V ROAITA ??.
  Vezi ca n-ai inventarul complet al spitalelor cu problema infestarii personalului medical :Suceava ,Universitar Bucuresti Floreasca Bucuresti ,Arad ,Deva ,Sf Sava Iasi ,P Neamt si or mai fi dar nu-s declarate !.
  Vezi teroarea de la Infectioase Brasov unde managementul trebuie trimis la PSIHIATRIE !!.
  Tu Banicioiule ai intrat in campanie electorala ??

 7. Probabil ceva echipamentele sunt dar Atenție. 1. Nu le repartizează dintr-un setiment imbecil la unii manageri, tipic primarului disperat că în comunitatea săracă se nasc copii pe care nu-i pot întreține părinții, dar nu a împățit nici un prezervativ din dulapul ras de cutii, primite ca ajutoare, deși solicitări au fost. 2. Medic faci apel în strâinătate și primești un camion de consumabile și echipamente medicale, care le bagi în magazia spitalului. Mâine intocmești un neceasar de măști, ochelari costume de protecție etc… botoșei și te duci cu bonul la semnat. Repet și dacă au ajuns în magazia spitalului prin inițiativa ta. Directorul econmic începe să pună întrebari și taie la jumatate necesar, fără cel mai mic habar de nevoile scției. Deci sigur este tembelism până la ticăloșie! P.S. Pe doamna director Spital Baia Mare pentru o regie cu mită și denunțător ridicat-o din birou, dus-o la București bolnavă, și direct arest. Nu se furase nimic nu murise nimen. Nu a îmbolnavit prin incompetență managerială un spital, care trebuie închis, dezinfectat pe bani, 1000 de teste personal, 2 săptămâni salar la 1000 și ceva de izolați etc… Impută cineva toți acești bani directorului Spital Suceva, decoratul domnului Iohannis? Domnuui ministru Costache și domnului prim ministru Orbán, mistrului de interne Vela nu-i strigă haita de latrăi prezenți în stradă, parlament, televiziuni, bloguri ca vectorii
  ai libertății de acțiune PNL-ist Iohannis-te și mereu binecuvântăți de UE și ambasada SUA : Demisia, Demisia, Analfabeților, DNA să vină să vă ia. Nu? Oare de ce?

 8. DATIVÃ FRATILOR CU PÃREREA.DATIVÃ.DAR .,DAR.ACUMA CARE AVETI AFINITÃTI ,POLITICE,AR TREBUI SÃ.,CIOCU MIC.ASTEPTATI REZULTATELE.IOHANIS O IESIT PE POST SI O DECLARAT,URMÃTOARELE.,GUVERMUL ORGANU ESTE FOARTE COMPETENT,O GESTIONAT FOARTE BINE ,SITUATIA,NU AVEM ÎMBOLNÃVIRI,,LA NOI PÎNÃ ACUMA NU SÎNT,PROBLEME,SIMPLE RÃCELI.EU MÃ DECLAR FOARTE MULTUMIT DE ACEST ,,,,GUVERM ORGASM.DA. NACUMA CE DRACU VRETI SA NE SPUNETI?CE?NOI STIM POPORU.,ATI VRUT SA ASCUNDETI DE NOI,PANDEMIA,NUMA CÃ.,PANDEMIA O LUATO RAZNA.SI NU MAI PUTETI MINTI,DOSI,ASCUNDE ADEVÃRUL,,,PENEDELEPRELOR.TOTUL ARE O PLATÃ,DA PLATÃ.DACÃ NU VETI PLÃTII,GUVERMANTILOR,CARE TOT ATI DEMONIZAT ,ÎNCEPÎND DE LA .,EUROPARLAMENTARE.ATUNCI NOI NU MAI .,EXISTÃM CA POPOR ,NATIE.SI SPUN .,NU PRIN .VOT.VOTUL SE FURÃ.,,,RÃFUIALÃ ÎN STRADÃ,DAR ADEVÃRATÃ.VÃ PLÃTIM CA SÃ CE?SÃ MANIPULATI,VOI PARTIDELOR DE NIMIC.VÃ SPU CA SIMPLU PLÃTITOR DE TAXE.,,,,DUMNEZEU SÃ VÃ DEA DUPÃ CUM NE VRETI SI DORI VOI .,NOUÃ.

 9. In aceste momente acuzele nu isi mai au rostul, trebuie sa ne solidarizam, sa uitam de culoarea politica, sa ne aducem aminte de nationalism indiferent de nationalitatea care o avem, sa lasam ura deoparte, cei care avem capabilitatile si materiale si din punct de vedere al inteligentei sa ajutam fara nici o conditionare, doar asa vor reusii sa iesim din aceasta situatie in care fara sa ne dorim am fost aruncati. Ca popor si ca resurse daca v-a exista dorinta vom ajunge, aceia cu care parintii si copii nostri se vor putea mandrii si care ne vor putea lua drept exemplu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.