Demonul vitezei de la Euro este un român

 Privită inițial cu îngăduință, pentru că s-ar fi strecurat cum-necum la masa festivă a fotbalului european, deși o făcuse câștigând grupa în fața Elveției cu cinci puncte avans, naționala României a început brusc să fie un subiect de interes pentru presa continentală după reprezentația perfectă din fața Ucrainei.

 

Marile publicații acordă din ce în ce mai multă atenție jucătorilor din lotul selecționerului Edi Iordănescu, iar cuvintele sunt elogioase.

Britanicii de la tabloidul Daily Mail au prezentat niște statistici ale UEFA despre cel mai rapid jucător de la EURO. Ei au avut surpriza să constate că pe primul loc la acest capitol se află un român, ba încă unul care nici măcar nu a intrat pe teren din primul minut cu Ucraina, ci abia pe parcursul părții a doua.

Este vorba despre Valentin Mihăilă, cel mai rapid jucător de la EURO, care a fost imediat poreclit de respectiva publicație  Demonul vitezei.

UEFA a făcut un clasament al celor mai rapizi jucători de la Euro 2024 până acum, iar în topuri apar câteva nume surprinzătoare. Un nume neașteptat ocupă primul loc, este vorba despre atacantul român Valentin Mihăilă, atingând cea mai mare viteză dintre toți fotbaliștii. Este demonul vitezei din România!”.

Valentin Mihăilă ocupă locul 1, cu o viteză maximă dezvoltată de 35,9 kilometri pe oră și, secundar, o distanță parcursă de 3,4 kilometri.

Pe locul doi al podiumului se află adversarul României de sâmbătă, belgianul Jeremy Doku (Belgia) cu 35,3 km/h și 8,5 km totali alergați, mai mult decât dublu față de jucătorul român, pentru că a evoluat timp de 84 de minute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.