Presa străină titrează. România-Ucraina, un verdict fulger!

Edi Iordănescu spune că au câștigat de o  manieră categorică, fiind un debut perfect la EURO 2024, după victoria cu Ucraina, scor 3-0, din prima etapă a Grupei E. 

Rezultatul României a avut ecou și în presa străină.

„Prima surpriză de la EURO: România a zdrobit Ucraina”, au titrat cei de la Walfoot, care au scris la superlativ despre români.

„Au jucat un meci perfect, și-au anihilat complet adversarul. (…) Presiunea pe băieții noștri e deja la maximum”.

”Solidă în prima jumătate de oră, România a început să iasă cu un stil de pressing mai cuceritor, care a pus rapid probleme apărării ucrainene”, subliniază Le Figaro.

Lumea fotbalului,  luată pe nepregătite

Selecționerul Ucrainei, Serghei Rebrov,  va dori să uite cât mai repede meciul de la Munchen, el numind  România o „națiune a fotbalului”.

”România e o echipă bună. Am spus-o și la conferința de ieri, aceasta este o națiune a fotbalului. Știu cum să joace fotbal și ne-au arătat-o azi”, a spus Rebrov.

Presa străină îl laudă pe căpitanul naționalei.

Nicolae Stanciu, desemnat cel mai bun jucător al meciului România-Ucraina de UEFA.

„Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean”,  notează L’Equipe.

La rândul său, EFE notează că debutul la EURO 2024 a fost un coşmar pentru portarul ucrainean.

Mii de suporteri români au inundat străzile din Munchen.  UEFA a estimat  în jur de 30.000 de suporteri ai României pe stadion.

Presa din Ucraina nu a avut cuvinte de apreciere la adresa echipei României. A  spus că este „foarte slabă, fiind formată din jucători de Serie B și mercenari din Orientul Mijlociu”,  potrivit Digi Sport.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

15 Comentarii

 1. In mintea lui Edi Comicul am jucat finala,gata cu Euro..
  Macar sa fie barbat ,sa se abtina de la gargara verbala ,pana trecem de grupa ….

 2. Am mai spus-o, neacceptarea sportivilor rusi si belarusi in competitii internationale (unele) este o mare porcarie si in acelasi timp o mare timpenie, dovedind amestecul tembel al sportului cu politica si situatia din Ucraina. Eu unul apreciez din punct de vedere al calitatii jucatorilor si al jocului prestat echipa Ucrainei, pe care am urmarit-o de multe ori, dar nu pot sa nu recunosc (da, stiu, ma cam contrazic fata de ceea ce am spus in inceputul comentariului) ca o mica parte a bucuriei victoriei Romaniei in fata Ucrainei se datoreaza si situatiei nenorocite in care politicul mizerabil din aceasta tara (Ucraina), a atras intreaga Europa de ani de zile. Si nu cred ca sint singurul care gindeste asa. (ps : nu cred ca as plinge prea tare nici daca Slovacia premierului Fico ii invinge …)

 3. @ Mircea Lucescu ! Mircea Lucescu ! S-au mai văzut d’astea ? I-a ajutat și pe Gigi Becali , pe Beșiktaș, pe Dinamo, pe Corvinul, pe Răzvan, mai mulți, ?

 4. am inteles ca s-a scandat „Putin” de la galeria rromana, sunt inca mici speranta ca tzara asta sa se faca bine

 5. Bucurii tardive. Vedem urmatoarele meciuri :)))) Belgienii isi vor lua revansa,iar Ro va pica drept ciuca batailor.

 6. @ Cu Belgia ar ar putea fi cu ”Mircea Rednic !”, probabil însă, ,,rămâne de văzut”, ?

 7. @ Mircea Sandu încă nu a zis, ,,S-au mai văzut d’astea !”, ?

 8. @Un alt punct de vedere 20:59-chiar nu ți-e rușine ,soșoc, sa postezi asemenea elucubrante, și lipsite de logica ,povesti de adormit copii?Cum sa fie,rușii,admiși la competiții sportive unde fair play-ul este rege și nu crima abjectă comisa de un stat terorist?Ești sănătos la cap?Poate doar daca,sportivii ruși sunt mânjiți cu gudron și tăvăliți in puf.Eventual după ce-și cer scuze lumii întregi pentru invazia, ilegală din Ucraina.

 9. Băi,troli anapoda,nu va bucurați de performanța tinerilor jucători români?Ce mârâiți aici a pagubă.Mars in văgăuna mamii voastre de antiromani jegoși.

 10. Proști și răi de gura,trolimea prorusa.Sa ne facem nevoile în gura lor ,ghena pestilențială.Regret sa spun asta!Dar merită!

 11. Presa din Ucraina nu a avut cuvinte de apreciere la adresa echipei României. A spus că este „foarte slabă, fiind formată din jucători de Serie B și mercenari din Orientul Mijlociu” …… hahaha, v-au lucrat românii la fund-aşi!- HUOOOOOO, NEAM DE OAMENI SMINTIŢI ŞI FĂRĂ DE SCRUPULE!

 12. @caca maca : Crapa fierea in tine ca Romania a invins Ukraina ! Bai Lae , tu nu esti proukrainian , tu esti antiroman ! Poate da Dumnezeu si va veni un vreodata guvern care sa aiba curajul sa emita o lege impotriva antiromanismului ! Ca prea va faceti de cap in tara asta in care d-astia ca tine considerati ca toleranta poporului asta este prostie !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.