Deputatul-mitralieră, decizii de ultimă oră

Deputatul Cătălin Rădulescu a anunțat luni că se autosuspendă din PSD până la clarificarea tuturor aspectelor legate de declarațiile pe care le-a făcut în spațiul public.

„Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului și a președintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce țin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credință și faptul că interpretarea dată cuvintelor și opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea și activitatea politică. Rămân fidel principiilor, programului și conducerii PSD”, spune Rădulescu într-un comunicat transmis presei.

Totodată, deputatul susține că declarațiile sale au fost distorsionate, dar își cere scuze celor care s-au simțit lezați de ceea ce a apărut în spațiul public.

„Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat și neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, și atașate în mod securistic într-un filmuleț de 2 minute. Îmi cer scuze persoanelor de bună credință care s-au simțit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele, în decursul carierei mele și până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniștii publice”, se mai menționează în comunicat.

Rădulescu susține, totodată, că „orice anchetă privind declarațiile și opiniile politice ale unui parlamentar este ilegală și neconstituțională”, invocând în acest sens prevederi din Constituție.

Liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că a luat act de decizia lui Rădulescu, iar acesta nu va mai participa la şedinţele de grup ale social-democraţilor.

Între timp, Cătălin Rădulescu a intrat opt zile în concediu, solicitarea sa în acest sens fiind aprobată luni de Biroul permanent al Camerei Deputaților.

Deputatul a cerut opt zile de concediu cu plată, dar, pentru că a beneficiat deja de trei zile de concediu, Biroul permanent a aprobat cinci zile de concediu cu plată și trei zile de concediu fără plată, a anunțat secretarul Bp, Ioana Bran.

Parlamentarul a fost audiat de Parchetul General care s-a sesizat din oficiu în acest caz după ce Cătălin Rădulescu a declarat într-un interviu pentru „Adevărul”: „Pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare”.

El a mai spus că are o armă AKM: „Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea”.

Ulterior, polițiștii i-au anulat lui Rădulescu dreptul de a deține arme, acesta fiind amendat cu 2.500 de lei.


Despre (I.R.) Articolele 1007
Author