Dezastrul provocat de uragan, în cifre (Video)

Cel puțin 12 persoane au murit în urma trecerii uraganului Irma prin Florida, potrivit ultimului bilanț furnizat de serviciile de salvare transmite AFP.

„Numărul de decese confirmate care pot fi atribuite uraganului Irma se ridică în prezent la 12”, a declarat pentru AFP Alberto Moscoso, purtător de cuvânt al serviciilor de urgență din Florida, fără alte detalii.

Uraganul a făcut pagube considerabile în special în arhipelagul Keys, unde 85% dintre locuințe au fost total sau parțial distruse. Este locul care a fost lovit primul de Irma pe teritoriul SUA duminică dimineață.

„La modul general, toate casele din Keys au fost afectate într-un fel sau altul”, a declarat marți șeful Agenției americane pentru situații de urgență (FEMA), Brock Long. Circa „25% din casele din Keys au fost distruse și 60% au fost avariate”, a spus oficialul.

În restul statului Florida, afectat mai puțin grav, viața a început să-și reia cursul normal. Peste 15 milioane de persoane nu dispun în continuare de electricitate, iar un milion de persoane în statul Georgia.

Aeroportul din Miami și-a reluat marți parțial activitatea, operând la 30% din capacitate. Orașul nu a fost scutit de furturi, 25 de persoane fiind arestate.

Recomanda
Author