Dimensiunea dezastrului în cifre

Cel puțin 31 persoane au murit și peste 3.500 de locuințe au fost distruse în urma incendiilor de vegetație din statul american California. Alți aproape 400 de oameni sunt dați dispăruți, au anunțat vineri autoritățile locale, conform BBC News.

Cel puțin 22 de focare de incendiu sunt încă active și există temerea că numărul victimelor ar putea crește în zilele următoare, pe fondul înrăutățirii situației. Peste 8.000 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor.
Peste 4.000 de case și alte clădiri au fost distruse, de-a lungul a peste 170.000 de hectare de teren, iar aproximativ 25.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele.
Incendiile din California sunt în cele mai grave din 1933, când 29 de persoane au murit în Griffith Park din Los Angeles.
Unul dintre cele mai afectate orașe este Santa Rosa, la nord de San Francisco, unde 2.834 de locuințe și 400.000 de metri pătrați de spații comerciale au fost distruse. Căutarea persoanelor dispărute poate dura zeci de ore, iar identificarea este dificilă, a precizat șeriful districtului Sonoma, Robert Giordano.
Jerry Brown, guvernatorul statului California, a declarat stare de urgență în Napa, Sonoma și în cinci alte districte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*