Din 10 septembrie, Bucureştiul va fi mai vizual decât oricând

Franţa şi Maroc sunt în mijlocul programelor Bucharest Photofest, un festival internaţional de fotografie pentru care vin la Bucureşti Mathieu Le Lay (FR), Tim Flach (UK), Katarina Blazhievskaya (UA), Anka Zhuravleva (RU), Troy Moth (CA), Panagiotis Filippou (GR) şi Marius Budu (Danemarca). Bucharest Photofest are loc între 10 şi 20 septembrie, perioadă în care sunt programate mai mult de 30 de evenimente: expoziţii, dezbateri, proiecţii de filme, workshopuri şi prezentări de portofoliu.

Sony World Photography Awards, cea mai mare competiţie foto din lume, expoziţii dedicate culturii marocane, expoziţia celei mai importante competiţii de fotografie din Ukraina, proiecţiile oficiale ale filmelor HUMAN (regia Yann Arthus-Bertrand), „La Quete d’Inspiration” şi avanpremiera mondială a documentarului „Siwa & Ora” sunt numai câteva dintre segmentele evenimentului. Bucharest Photofest se derulează cu îndemnul „Let’s get visual!” şi aduce în oraş, sub ochii noştri, frumuseţea în manifestările ei artistice, implicându-ne într-o poveste culturală din care toţi să ieşim mai bogaţi.

Evenimentele vor fi găzduite de: Teatrul Naţional Bucureşti, Institutul Francez, Cinema Elvira Popescu, Journey Pub and More, Cărtureşti, Bistro Carusel.

„Bucharest Photofest e una dintre poveştile care pot fi spuse despre fotografie. Dar ne dorim s-o povestim atât de frumos, încât să nu rămână doar o întâmplare, ci s-o purtaţi cu voi până la ediţia de anul viitor”, a declarat Ionuţ Trandafirescu, directorul Festivalului Internaţional de fotografie Bucharest Photofest.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.