Dinamo a fost eliminată din Europa League

Dinamo a ratat calificarea în grupele Europa League, după ce a pierdut pe teren propriu, scor 2-3, meciul disputat cu Vorskla Poltava în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. Alb-roşii fuseseră învinşi şi în partida tur din Ucraina, scor 1-2, informează antena3.ro.

Prima ocazie a partidei din Ştefan cel Mare le-a aparţinut oaspeţilor, care au trecut pe lângă gol prin fundaşul central Chesnakov. Replica dinamoviştilor a venit mai întâi prin Torje, care a lovit bara din lovitură liberă, pentru ca Bakaj şi Kone să rateze incredibil din apropiere în decurs de câteva secunde.

Contrar cursului jocului, Vorskla a deschis scorul în minutul 37, prin Januzi, care a profitat de dezorganizarea din apărarea „câinilor” la o fază fixă şi a împins mingea în poartă din apropiere. Ucrainienii nu au intrat însă la vestiare în avantaj, pentru că Torje a ţinut să le lase o amintire plăcută fanilor dinamovişti înainte de a pleca la Udinese şi a egalat cu o execuţie a la Cristiano Ronaldo din lovitură liberă.

Repriza a doua a fost un adevărat coşmar pentru elevii lui Liviu Ciobotariu, care, după ce au scăpat cu bine la ocazia lui Oberemko, au primit două goluri în decurs de cinci minute de la Baranik, abia intrat pe teren, care au închis practic problema calificării.

Reuşita din ultimul minut a lui Ţucudean nu a mai contat decât pentru statistică, Dinamo adaugând un alt nume necunoscut pe lista echipelor care o elimină din Europa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.