Dispută pe bani la Vatican

Patruzeci și nouă de angajați de la Muzeele Vaticanului au inițiat o dispută legală fără precedent cu privire la condițiile de muncă și siguranța la locul de muncă. Disputa ar putea duce la trimiterea în justiție a Sfântului Scaun, scrie The Guardian.

Angații, în mare parte custozi care au lucrat la muzee de ani de zile, susțin că sunt tratați ca „mărfuri” de către administrația Papei Francisc, potrivit unui raport din Corriere della Sera.

 

Cei 49 de angajați au trimis o petiție guvernoratului Vaticanului în care susțin că regulile de muncă ale orașului-stat „subminează demnitatea și sănătatea fiecărui lucrător”. Ei afirmă că inclusiv orele suplimentare sunt plătite la tarife mai mici și spun că sunt prevederile de sănătate și siguranță sunt insuficiente.

Laura Sgrò, avocatul care reprezintă lucrătorii, declară:

„Au încercat de atâtea ori prin petiții individuale să rezolve această situație”, a spus ea. „Deci această mișcare este destul de extremă. După mulți ani de discuții, aceasta este prima acțiune colectivă. Avem 49 de oameni acum, dar cred că acest număr va crește în următoarele zile.”

Muzeele sunt un venit important pentru Vatican, aducând milioane de euro în fiecare an. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului nu a răspuns unei solicitări de comentarii.  Nu mai puțin de 700 de angajați lucrează la Muzeele Vaticanului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. credeam ca papa s-a hotarit sa scoata la lumina secretele pe care doarme….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.