Divorț lacrimogen: „Îi mulţumim”

E oficial. Cosmin Contra nu mai este selecționerul echipei naționale de fotbal a României. Informația a fost anunțată și de Federația Română de Fotbal (FRF) printr-un comunicat postat pe site-ul său.

„Fost internaţional român cu 73 de meciuri şi două prezenţe la Campionatul European, Cosmin Contra a fost selecţionerul primei reprezentative în 24 de partide.

Bilanţul lui Cosmin Contra ca selecţioner al României înseamnă 13 victorii, 6 egaluri şi doar 5 înfrângeri în acest total de 24 de partide, dintre care 18 cu caracter oficial. Golaverajul este unul pozitiv, 39 de goluri marcate şi 26 primite.

În mandatul lui Cosmin Contra, au debutat la echipa naţională 20 de jucători, dintre care mai mult de jumătate tineri şi foarte tineri. Este vorba de George Puşcaş, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Băluţă, Ionuţ Nedelcearu, Florinel Coman, Adrian Rus, Alexandru Cicâldău, Florin Ştefan, Denis Drăguş, Alexandru Ioniţă, Nicuşor Bancu, Florin Niţă, Alexandru Mitriţă, Paul Anton, Mihai Bălaşa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogoş, George Ţucudean.

Îi mulţumim lui Cosmin Contra pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al echipei naţionale, precum şi pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalţi selecţioneri ai loturilor de juniori şi tineret.

Energia şi determinarea pe care le-a adus la echipa naţională într-un moment dificil la preluarea mandatului de selecţioner au facilitat schimbul de generaţii în care ne aflăm la prima reprezentativă.

Ne-am fi dorit, cu toţii, un parcurs care să ne permită calificarea din preliminarii la Euro 2020. Cu toate acestea, aspectele pozitive incontestabile ale acestei perioade, care vor contribui în mod cert la viitorul echipei naţionale, nu trebuie şterse de rezultatul final din teren.

Mult succes, Cosmin, în cariera de antrenor! Echipa naţională va rămâne totdeauna “acasă” pentru fostul tricolor şi actualul tehnician Cosmin Contra”, este comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF.

Cosmin Contra a preluat cârma echipei naționale de fotbal în septembrie 2017.

„Am făcut tot ce a depins de mine pentru a califica echipa națională la Campionatul European din 2020. Am trimis în teren mulți tineri la meciul cu Spania, dar n-am știut să gestionăm ce s-a întâmplat după eșecul cu Suedia, așa că ați văzut ce a ieșit. Nu mi-am dorit să terminăm campania în acest mod, dar asta este realitatea.

Am luat echipa de pe locul 47 în clasamentul FIFA și o las pe poziția 29. Puteam obține câteva rezultate importante în această campanie, dar nici norocul nu a fost de partea noastră. Puteam egala în Suedia, în finalul meciului tur cu Spania am controlat jocul și i-am înghesuit în jumătatea lor.

Nu am reușit să profităm de ocaziile pe care le-am avut, iar astfel am pierdut puncte. Cu Norvegia am pierdut două puncte în prelungiri. Sunt lucruri care se adună.

Cred că e momentul potrivit pentru o schimbare. Toată lumea a cerut promovarea jucătorilor tineri la echipa națională, dar nu a fost o mișcare reușită. Nu e ușor să faci un schimb de generații. Mai ales jucătorii români au mari probleme la echipele din străinătate. Echipe de nivel mediul. În partida retur cu Spania am trimis în teren opt jucători tineri, dar mi-am asumat acest risc. Am vrut să vedem la ce nivel pot evolua acești băieți care au reușit o mare performanță la EURO U21. Diferența dintre competiții e foarte clară.

Am preluat naționala într-un moment dificil, după un an dezamăgitor. Sunt mulțumit de tot ce am realizat, mai puțin de aceste două jocuri cu Suedia și Spania”, a declarat Cosmin Contra, în presa din Spania, la Radio-Marca.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

7 Comentarii

  1. NU exista antrenor,roman sau strain,care sa faca din rahat bici si sa si plezneasca!Pana cand adevaratii suporteri nu vor pune bata pe conducatorii cluburilor si jucatori,nu vom avea fotbal!
    Fotbalul romanesc joaca la pariuri,nu la victorie!

  2. numai guriţa a fost de el. Drum bun băiete, cântă la altă masă…

  3. Daca de luni Vio intra in somaj , eu zic sa o punem selectioner.Tot se lauda ea ca poarta pantalonii mai bine ca un barbat.Pe Olguta antrenor secund iar Fifor antropologul, maseur.Pe Codrin baiat de mingi si lustuit ghetele lui printisoru Ianis.

  4. intr-o tara in care nimic nu-i de isprava, dece ar merge fotbalul bine? aduceti si cel mai scump antrenor ,nimic nu va face. oare dece croatia, cu 4,5 mil locuitori are o gramada de jucatori in marile echipe, iar noi nu avem niciunul?

  5. Prostii una mai mare ca alta ! Nulitatile se lauda intre ele, in timp ce noi raminem din nou in fata televizoarelor, ca sa vedem fotbalul ALTORA ! Pai ce importanta are ba taica, ca e vorba de un „fost internaţional român cu 73 de meciuri şi două prezenţe la Campionatul European” ? Ce, era pus sa joace sau sa antreneze cum trebuie o echipa ? (e adevarat ca e valabila si vorba „nu poti sa faci din rahat bici si sa si plezneasca” …). Iar alea magnifice „13 victorii si 6 egaluri” nu vreti sa ne spuneti si noua impotriva cui au fost obtinute ? Nu cumva impotriva unora si mai desculti ca noi ? …

  6. Cosmine, pa ! Burlene, tu ce mai astepti, putina decenta mai baiatule, hai du-te in lumanari. Iar tu Dan Petrescu, zic ca e cazu sa mai lasi din angoasele care te rod, si pe buna dreptate si sa accepti preluarea Nationalei Romaniei. Hai ca nu mai e timp de fitze…?! Te rugam frumos Dane !!!.

  7. Până când nu va fi un campionat real, putetnic și serios intern, cluburi puternice având în spate afaceri mari și susținerea statului român sportul românesc va fi la un nivel scăzut. Și este grav fiincă în timp de pace sportul este o activitate strategică. Educația fizică din școală pregătește aspectul națiunii, sănatatea și ținuta viitorilor români, identifcarea carențelor de dezvoltare ex. Scolioze la fete la pubertate, recomandări de gimnastică medicală. Sportul crează sentimentul de competiție, dorința de a învinge și dovedește capacitatea unei echipe de antrenori, medici, psihologi, nutriționiști de a face un corp omenesc să-și depășeacă limitele sistematic și programat la competițue. Cine a platit pe cei ce prin linșaj mediatic au matginalizat sporul românesc, și în timp în trecut stadioane cu zeci de mii de oameni stăteau în piciioare cănd se cântâ Imnul României și se înalță Tricolorul pe cel mai înalt catarg, acum se cântă imnul altora. Vezi “lagărul de la Deva”. Și în prezent distrugera continuă. Vezi procesele intentate de finul familiei Klaus Iohannis federației de tenis, ex premierului României etc… S-a schimbat regimul și la alții și ungurii tot în frunte sunt la probele de înot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.