Djokovic și-a anunțat următorul obiectiv. ”Programul va fi foarte încărcat”

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care a câştigat duminică Turneul Campionilor (ATP Finals), pentru a şaptea oară în cariera sa, stabilind astfel un nou record, şi-a îndreptat rapid atenţia către sezonul următor, în care speră să cucerească singurul titlu important care lipseşte deocamdată din palmaresul său: cel de campion olimpic, scrie AFP.

„Jocurile Olimpice vor fi unul dintre marile mele obiective, alături de turneele majore. Programul va fi foarte încărcat, vom trece de la zgură, cea mai lentă suprafaţă, la iarbă, la cea mai rapidă, pentru a reveni apoi la cea lentă (zgura, pentru JO 2024 de la Paris – n.red.). Va fi complicat şi o mare provocare”, a declarat Djokovic în cursul unei conferinţe de presă, după victoria sa în finala de la Torino, în faţa italianului Jannik Sinner (6-3, 6-3).

Referindu-se la evoluţia de la ATP Finals 2023, campionul sârb a precizat: „Meciul meu împotriva lui Alcaraz, de sâmbătă seara, şi cel de duminică sunt probabil cele mai bune două meciuri ale mele din acest sezon. Să câştig împotriva lui Sinner în faţa publicului său şi să închei acest turneu şi sezonul meu este incredibil. Acest titlu este o recompensă superbă pentru echipa mea, pentru familia mea şi pentru mine, după unul dintre cele mai bune sezoane din cariera mea”.

„Am câştigat patru dintre cele mai importante cinci turnee ale anului (Australian Open, Roland Garros, US Open şi Turneul Campionilor), am jucat finala în cel de-al cincilea, la Wimbledon. Nu puteam spera la mai mult, sunt foarte mândru de sezonul meu”, a adăugat „Nole”.

Întrebat dacă ar fi posibil să reuşească un sezon mai bun în 2024, Djokovic a răspuns zâmbind: „Aş putea face mai bine dacă aş câştiga cele patru turnee de Mare Şlem şi titlul olimpic. Vom vedea, mai am multe ambiţii şi obiective de îndeplini. Nu va fi diferit anul viitor, sunt sigur. Dorinţa este în continuare acolo, corpul meu încă răspunde, am o echipă grozavă alături. Motivaţia mea de a câştiga cele mai mari turnee este intactă, asta mă împinge să continui să joc. Oamenii mă văd performând bine în turneele majore, dar nu văd toate săptămânile şi lunile de muncă pentru a ajunge acolo”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. Ce se mai bucura mass media dupa ce Djokovic fusese blocat sa joace in lumea „libera” ca nu era vaccinat. Spuneau ca n-o sa-si mai revina ca pauza o sa-l termine etc etc. Iata ca e mai in forma ca niciodata si castiga toate marile turnee.

  2. Banii si unde, la cine se duc ei, unde se cheltuiesc ei, asta dicteaza chiar la virful ATP.

    Faptul ca Nole este sirb si nationalist nu este pe convenienta ATP, asa ca trebuie exclus pe cit posibil sa acceada la ei.

    Dar mai greu in lumea inca libera si inca democrata, atunci cind talentul sportiv este real.

    Bravo Nole,
    q.e.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.