
Direcţia Naţională Anticorupţie vrea să cumpere servicii de actualizare informatică, software şi suport tehnic pentru un proiect ce vizează îmbunătăţirea capacităţii sale pentru investigarea fraudelor şi a corupţiei care afectează interesele financiare ale UE, se arată într-un anunţ publicat în SICAP.
În acest sens, DNA a demarat o procedură simplificată pentru atribuirea unui contract de achiziţii publice. Acesta vizează servicii de actualizare informatică, software şi suport tehnic al produselor software instalate la sediul DNA/ implementare proiect de tip grant „Îmbunătăţirea capacităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de Investigare a Fraudelor şi Corupţiei care afectează interesele financiare ale UE”, potrivit agerpres.ro.
Valoarea estimată a contractului este de 269.480 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 august, ele urmând să fie deschise în aceeaşi zi, se mai arată în anunţul citat.
Toader a solicitat DNA să îi comunice situaţia delegărilor şi detaşărilor
Nu știm dacă Ministrul Justiției știa că DNA vrea să-și facă „aprovizionarea informatică”, însă astăzi Antena3 a precizat că Toader a solicitat DNA să îi comunice situaţia delegărilor şi detaşărilor în funcţie şi dacă nu au fost îndeplinite condiţiile legale.
„Luni dimineaţă, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie, precum şi situaţia exactă a acestora.Voi solicita să ne comunice dacă au existat situaţii în care, la momentul delegării sau detaşării, nu erau îndeplinite condiţiile legale. Se va verifica şi dacă este conformă declaraţia unuia dintre procurorii-şefi adjuncţi, în sensul că ‘doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegaţi. În DNA nu există procurori detaşaţi…’!”, a scris Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook, sâmbătă dimineaţa.
Potrivit surselor citate, delegările pe funcţii de conducere nu sunt singurele delegări cu probleme de la DNA. Dintre cei 20 de procurori de la alte structuri care au fost delegaţi la DNA, 7 nu îndeplinesc condiţia legală de vechime – 6 ani. Nu mai puţin de 9 procurori au fost aduşi la DNA de la parchete de judecătorie, în condiţiile în care munca la DNA este una care necesită experienţă în dosare importante. Trei dintre procurorii delegaţi au intrat în magistratură în 2015, propulasarea lor la DNA fiind greu de explicat.
„… care afectează interesele financiare ale UE” !!! Sa remarcam deci ca, in loc sa ne ocupam de devalizatorii Romaniei, noi vinam pe cei care pagubesc aceasta mare grupare de crima organizata, avindu-si birlogul de hoti la Bruxelles (c-asa e nene, nu e frumos sa furi de la hoti !) … Ma intreb doar ce se va intimpla atunci cind cercetarile vor ajunge la multinationale …