„Efectul Budă” în Justiție DOCUMENT / Șapte membri CSM dau în judecată Consiliul Superior al Magistraturii

Alegerea controversatului judecător MARIAN BUDĂ ca președinte al CSM, deși el abia a fost admis ca membru interimar în cadrul instituției, a generat încă din prima zi un scandal imens. Acum, acest scandal ajunge chiar în fața instanței din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș, prin acțiunea înaintată de 7 din cei 14 magistrați aleși ca membri CSM: judecătorii Andreea Chiș, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Mihai Bălan și procurorii Cristian Ban, Mihai Deac, Tatiana Toader.

În documentul pe care-l vi-l prezentăm integral mai jos, cei șapte magistrați solicită instanței „anularea Hotărîrii Plenului CSM din data de 11.02.2022”, prin care s-a decis să nu se mai organizeze alegeri pentru locul vacant pentru reprezentantul ÎCCJ! Hotărîrea aceasta este evident nelegală, căci textul Legii 317/2004 este cît se poate de clar și explicit:

Art. 57 – (1) În cazul încetării calităţii de membru al Consiliului Superior al Magistraturii înainte de expirarea mandatului, pentru locul rămas vacant se organizează noi alegeri, potrivit procedurii prevăzute de lege.

(2) Până la alegerea unui nou membru, interimatul va fi asigurat de judecătorul sau procurorul care a obţinut numărul următor de voturi în cadrul alegerilor desfăşurate potrivit art. 8 alin. (3) sau art. 13 ori, după caz, art. 19”.

Dacă nici în CSM, „garantul independenţei justiţiei”, cum spune art. 133 din Constituție, aplicarea legii este facultativă, atunci putem să stingem lumina în țară!

Iată documentul care face radiografia acestui moment delicat din istoria CSM, generat de judecătorii Bogdan Mateescu și Marian Budă:

Cererea celor șapte magistrați a fost primită de Curtea de Apel Târgu Mureș și deja este pe portalul instanței, urmînd să se dea primul termen de judecată:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Ion Spânu 1818 Articole
Author

13 Comentarii

 1. Romanii sunt un popor de POLITRUCI. Asa ca, orice POLITIC este posibil, in orice domeniu, toate domeniile fiind ocupate, firesc, de POLITRUCI. Iar la POLITRUCI nu exista lege.

 2. CSM este principalul vinovat de situatia dezastruoasa in care se balaceste ,,justitia(j) romaneasca. Ca sa fie colac peste pupaza, in acest CSM toxic a mai fost introdusa si comisia de 3 procurori, ,,magistrati” acum si ei, care nu are alt scop decat sa protejeze leprele din procuratura(p) de tip Portocala si sa mentina statutul de organizatie mafiota al CSM.
  In loc sa fie factorul de curatire a justitiei(j) de gunoaiele care o viciaza, CSM este dimpotriva factorul de mentinere a magistratilor incorecti, mafioti si subordonati politic.
  Daca in fruntea CSM se afla un individ pus printr-o metoda incorecta si abuziva, la ce corectitudine va asteptati din partea CSM?
  Este exact ca situatia cand la conducerea ICCJ s-a aflat o escroaca precum Livia Stanciu.
  JUSTITIA NU SE POATE FACE CU ESCROCI SI INCOMPETENTI PUSI LA CONDUCEREA EI…….[Rumburak]

 3. Iata dovada clara a degringoladei in care se afla aceasta tara. Si a amestecului inadmisibil al puterii in justitie. Totul pentru Buda, totul pentru victorie?! Asta nu mai e un stat de drept, democratic, civilizat. Nu mai e stat, e mafie de-a dreptul, in care cetateanul de rind e victima sigura. Succes, doamnelor si domnilor contestatari, succes in propria dvs. meserie!

 4. Pe scurt, 7 castraveti ( Cucumis sativus) dau in judecata solarul de castraveti ca nu le-a asigurat temperaturile recomandate: ziua 24-26℃, noaptea 15-18℃.
  Sincer,pe cine intereseaza aceasta balacareala care este CSM, poate era bun la ‘bancul zilei’

 5. Halal justiție sub înaltul patronaj al lui Johannis! Comisia de la Veneția ce dice? Succesuri justiția română care calca in picioare tot ce atinge. Stat în stat,Dumnezei pe pământ! Huuo!

 6. @Cititor _ S-o fi amestecând politicul în justiție dar cel mai tare se amestecă Serviciile și in justiție și în politic și așa ce le-a mai mixat și permutat că ne-am ales cu un balamuc, de nu mai avem nici din una nici din ailaltă.. (nu vezi care-i tendința – si la vârf de UE dar și în tărișoară?: să nu se mai dea concurs, să-l numim „NOI” căci „NOI” știm din ochi care-i ăl mai „competent”…

 7. Într-un stat unde constituționalitatea s-a născut prin viol juridic (nemernicul brătian șpagasin de bertheloți a impus în 1923, în ciuda protestelor lui Maniu și ale P.N.R.,
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Iuliu_Maniu#%C3%8En_Regatul_Rom%C3%A2niei
  o așa-zisă „constituție”, un text „de casă” lăbăral, al camarilei brătienizde, prin votul șParlamentului regățenesc rezultat prin FALSIFICAREA ALEGERILOR CONVOCATE ILEGAL, după lovitura de stat dată de riga urecheat Ferdi’ prin dizolvarea Parlamentului majoritar transilvănean CORECT ALES anterior) și unde 100 de ani n-a existat nici un fel de democrație reală sau de Justiție, n-ai ce să le ceri acum la Sirvicii la Bukale să semene cu ce n-a fost timp de un centenar! O țară în budă, un STAT EȘUAT cu un predoi măscărici prezentator la țirkul numit „Justiție”.

 8. Andreea Kish nu convinge desi pare sa o fi virat cat de cat catre normalitate.Dar nici cei trei procurori, tagma care niciodata nu a excelat prin profesionalism.

 9. foarte bine:
  chiar si intre egali(…..)
  tot Justitia e cea chemata sa puna ordine.

 10. cand era judecatoare (si maritata cu un procuror), actuala doamna Chis era inhaitata cu un camatar clujean si lasa oamenii fara case

 11. mai e si solutia putin scandaloasa a Grevei in justitie:
  se pare ca cel mai mare grup inchis pe „social-media” are numai 500
  din totalul de 3’800 de judecatori(nu cunoastem detaliile!);
  ” la vedere ” ar fi
  Numarul membrilor UNJR ramane secret: Dana Girbovan refuza sa …
  -cica e cea mai mare uniune…..

  (poa’ sa se uneasca cap-coada,nu au decat,sa respecte doar
  Art. 40 – Dreptul de asociere,
  (4) Asociaţiile cu caracter secret sunt interzise.
  -sa-l mai pomenim inca odata pe Iorgovan,”parintele Constitutiei”)
  („pofta vine mancind”,
  dupa acces nelimitat in grupul inchis ai putea cere acces nelimitat la,
  ptiu,dosare!)

 12. @Omul simplu…..
  Problemele acestea din justitia din Romania ar trebui sa ne intereseze pe toti.
  Din cauza justitiei putrede lucrurile au mers si vor mege in continuare prost, in Romania.
  Romania nu poate progresa cu o justitie bolnava si capusata cu tot felul de specimene care n-au ca principii respectarea legilor si corectitudinea actului din instanta, ci spaga si condamnarile la comanda politica.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.