Dodon s-a repezit în brațele lui Putin

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis că nu a reușit să devină președintele tuturor cetățenilor moldoveni, așa cum a promis în perioada electorală, într-o emisiune la un post de televiziune din Chișinău, relatează sâmbătă portalul IPN, potrivit Agerpres.

„Este foarte dificil. Ca să fii președinte al tuturor trebuie să fii mut, să nu ai poziția ta”, a spus Igor Dodon. Cu toate acestea, a spus el, sondajele arată că tot mai mulți moldoveni au încredere în instituția prezidențială și în președinte.

Miliardul de dolari, preluat electoral

El s-a declarat convins că Partidul Socialiștilor, al cărui lider a fost până a fi ales președinte al republicii, va deține majoritatea în viitorul parlament în urma alegerilor legislative de anul viitor și că atunci se va face lumină în cazul devalizării sistemului bancar cu un miliard de dolari. „Ancheta privind furtul miliardului bate pasul pe loc. Pentru aceasta trebuie schimbată clasa politică de la guvernare, procurorul general, pentru ca toți cei implicați să ajungă la pușcărie”, a spus Dodon.

Președintele moldovean, abia întors de la Moscova, unde a participat săptămâna aceasta alături de Vladimir Putin la parada militară din Piața Roșie, s-a arătat optimist și în privința reușitei referendumului inițiat de socialiști pentru demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoaca și a spus că purtătorul său de cuvânt, Ion Ceban, va fi unul din candidații Partidului Socialist care să-l înlocuiască pe actualul edil al Chișinăului.

”Dorin Chirtoacă va fi demis. Și are două căi: ori va ajunge la pușcărie până a fi demis, ori va ajunge la pușcărie după demitere”, a declarat președintele moldovean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.