Doi români, arestaţi în Franţa pentru clonarea de carduri

Doi cetăţeni români au fost arestaţi preventiv în Franţa după ce, în urma unui control de rutină pe autostrada A39, vameşii au văzut într-o maşină înmatriculată în Spania un aparat pentru clonarea cardurilor bancare, informează cotidianul Le Progres.

Aparatul destinat cardurilor bancare nu era complet. Sistemul era de fapt o bară care conţinea o cameră mică de luat vederi, conectată prin USB şi orientată spre tastatura bancomatelor, permiţând înregistrarea coordonatelor bancare de pe tastatură şi blocarea cardului în bancomat.

Cei doi cetăţeni români, care erau la bordul autovehicului verificat, au fost interogaţi şi prezentaţi instanţei în 5 august, când au fost arestaţi preventiv.

Anchetatorii va trebui să stabilească dacă aparatul a fost folosit şi dacă există vicitme.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Le Progres, primele investigaţii conduc spre ipoteza că dispozitivul de fraudare a fost deja utilizat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.