Donald Trump şi Rusia, împreună la judecată

Preşedintele american, Donald Trump, va fi dat în judecată de Partidul Democrat din SUA. Aceeaşi măsură va fi luată de formaţiunea politică şi în ceea ce priveşte Rusia. Motivul acestei decizii uluitoare este o presupusă conspiraţie pentru pentru perturbarea scrutinului prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016, relatează agenţia Reuters. Nu va scăpa de proces nici echipa de campanie a liderului de la Casa Albă dar nici site-ul WikiLeaks.

Procesul a fost intentat la o instanţă judiciară federală din Manhattan (New York).

Partidul Democrat acuză că membri ai echipei de campanie a candidatului republican Donald Trump au conspirat cu Administraţia de la Moscova, inclusiv cu servicii secrete ruse, pentru a afecta imaginea adversarei democrate, Hillary Clinton, scrie Mediafax. În afară de Donald Trump, printre persoanele reclamate se numără fiul preşedintelui, Donald Trump jr., ginerele, Jared Kushner, şi un asociat, Roger Stone.

Potrivit Partidului Democrat, echipa de campanie a lui Donald Trump „a acceptat cu plăcere ajutorul Rusiei” înaintea scrutinului prezidenţial din 2016.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile. Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Serviciile secrete americane susţin că Vladimir Putin a ordonat influenţarea scrutinului din SUA pentru subminarea sistemului democratic.

„Eforturile Rusiei de a influenţa scrutinul prezidenţial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinţei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activităţile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acţiune, al intensităţii şi scopului eforturilor, comparativ cu operaţiunile anterioare”, se arată în versiunea declasificată a Raportul de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. Prostia nu mai are limite. Si cand te gandesti ca astia detin arme nucleare!

  2. Pentru „afectarea imaginii” Hihillary nu mai trebuie sa „conspire” nimeni, isi da ea singura cu stingu’ in dreptu’ ! E de ramarcat insa ca nici acum, dupa atita timp, n-a reusit sa inghita faptul ca a pierdut, la alegeri, si alearga in continuare dupa potcoave de cai morti !

  3. Eu am crezut ca au fost judecati si gasiti vinovati de mass media, ca dupa un an si mai bine de investigatii nu sa gasit lingerinte si concluziuni.Da,au fost diferite contacte normale intre cele doua puteri dar mult mai grav a fost amestecul altor puteri care sunt trecute sub tacere.Este un circ pe care unii oameni il finanteaza si prostimea participa la el.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.