Dosarul vaccinurilor: Baciu, pus oficial sub acuzare

Andrei Baciu, preşedintele demisionar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19.

Andrei Baciu a fost chemat luni la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul în care au fost deja puşi sub acuzare fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştrii al Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

În esenţă, acuzaţiile la adresa lui Andrei Baciu se referă la faptul că, în aprilie 2021, pe vremea când era secretar de stat cu atribuţii delegate de ministru al Sănătăţii, ar fi susţinut în Guvern un memorandum privind achiziţia în plus a 4,2 milioane doze de vaccin Pfizer, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei.

Conform unui comunicat al DNA, pe 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării şi distribuţiei vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziţia unor opţiuni viabile de vaccinuri şi care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziţie anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcţie de numărul populaţiei, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populaţie revenea statelor membre.

De precizat că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de cinci zile de la notificare, o clauză de „opt-out”, astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuţie pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite.

„În contextul menţionat mai sus, suspectul Baciu Romică Andrei, la data faptelor având funcţia de secretar de stat cu atribuţii delegate de ministru al Sănătăţii, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziţiei, ar fi susţinut un memorandum aprobat la data de 19 aprilie 2021 de către suspectul Cîţu Florin Vasile, în calitate de prim – ministru al Guvernului României, care ar fi avut ca urmare tranzacţionarea şi ordonanţarea la plată a achiziţiei, în plus, a unei cantităţii de 4.260.269 doze de vaccin Pfizer. Suspectul Baciu Romică Andrei ar fi întreprins demersurile menţionate mai sus în condiţiile în care ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane şi că dozele de vaccin contractate anterior datei de 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane”, spune DNA.

Andrei Baciu și-a dat demisia! Dă cu subsemnatul la DNA

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. Poate raspunde si de ce Casa Nationala de Sanatate functioneaza cu 12 miliarde de euro ca atunci cand avea 6 miliarde de euro si se plangeau ca nu au bani.

 2. Jodie Marchant a fost un bebeluș nevinovat agresat de un medic și o asistentă cu un ac care au ,,dezactivat-o” cu un vaccin ilegal 8 în 1, netestat, lăsând-o atât de grav afectată, încât nu va putea niciodată să trăiască normal. Părinții ei vor trăi tot restul vieții îngrijorându-se pentru fiica lor. Mai întâi te rănesc sau ucid cu un vaccin ușor de dovedit ca este inutil și periculos, apoi adaugă o altă insultă la vătămare făcând tot posibilul pentru a nega orice legătură, sau vor da mulțimilor un acar Păun pe care să-l sfâșie, dar nu vor plăti niciodata despagubiri pentru crimele lor. Și apoi, încă, prin lege, pot nega orice legătură, dar încă pot spune că vaccinul nu ucide.. pentru a-l cita pe unul dintre maeștrii propagandei alopate: „Nimeni nu este împotrivă că unele decese au fost raportate după vaccinare. Dar decesele după vaccinare, sunt foarte diferite de decesele cauzate de vaccinare.”

 3. Acest criminal ci figura lui inpertinenta si sfidatoare,trebuie sa primeasca ani grei de puscarie ,la fel si ceilalti care au contribuit la afacerile cu dozele de vaccin.

 4. La Casa de Sanatate este de o luna sau cateva luni, nu are de unde sa stie ce se intampla. Si-a dat demisia deja…de intrebat ar trebui ceilalti care au condus cu anii nu cu lunile ca el.

 5. Păi ăsta, Andrei Baciu, nu era foto model pentru reclame la chiloți ? Asta-i competenta domnilor, în Parlament sunt cersitori statui prin Suedia, șmenarii, hoți, pungași, EXACT ca la nivelul Guvernului.

 6. Unul dintre lucrurile interesante este un studiu facut la McGill Cancer Clinic unde au fost intervievati 64 de oncologi si au fost intrebati, daca ar fi diagnosticati cu cancer, s-ar supune la chimioterapie? Statisticile au fost socante, 58% dintre ei au spus, nu, nu ar face-o nici ei sau nici nu ar fi de acord ca cineva din familia lor, prezumtiv bolnav de cancer, sa faca chimioterapie. E amuzant, medicii depun juramantul lui Hipocrate, nu? Sau nu mai.. ? ,,Nu vom face niciun rau”.. Cand va mai intreaba un medic, daca nu doriti sa va vaccinati, raspundeti cu urmatoarea intrebare: ce procent din veniturile tale provin din administrarea vaccinurilor?

 7. Praf în ochi cînd un sistem întreg a omorît, a schilodit și si-a bătut joc de noi. Cine a pus pistolul la ceafa celor de la urgențe să omoare nenorociți ce au ajuns pe mâna lor? Aaaa….că-mi pierd slujba, că nu mai am salarul nesimțit față de cel minim dacă nu execut. Și-au executat. Măcar acum în al 12 ceas să iasă să spună ce și cum a fost să se spovedească cît mai pot.

 8. Tot așa atunci slugarnic, pe negândite sau fiind incapabili să întocmească măcar de formă o documentație cu argumentată, au acceptat spre a fi pe placul șefilor din UE să ia vaccinuri din aceeași doză fără număr, așa acum domnul Ciucă anunță ce este de acord ca România să ia emigranți sirieni și afganii!!! fără număr ca atunci Austria va da votul de Schengen. Dozele nefolositoare. sau aruncat. Cu oamenii e altfel. Peste 3 ani DNA va cerceta pe generalul Ciucă? Fiindcă emigranții trebuiesc îngrijiți, integrați și asta nu se face cu consiliere psihologică. România nu produce cât să aibă grijă de cetățenii români care mai trăiesc în ea.

 9. priveste lung in zare…ginditor…asta sigur e intelectual de talia lui Eminescu …cel putzin
  de parca Casa Asigurarilor de Sanatate avea nevoie de un chirurg…
  dupa parerea mea un informatician/cibernecitian cu studii de statistica si eventual niste manageri de fonduri de investitii ar fi mai nimerit sa o conduca…
  mai trebuie sa fie si un om cu frica de Dumnezeu si cinstit…
  da asta e greu daca conducatorii de institutii technice sint numitzi politic…
  greu de tot

 10. Asta-i USRistul lui Ciolosh care facea pe modistul la chiloteii transparenti? Romanii incep sa priceapa ca USR-ul este o banda organizata pe reteta mafiota imbunatatita de securisti. Numai cei aflati in gratiile magurenilor pot ajunge capetenii la casieriile de miliarde ca casa nationala de sanatate. Ciolacu pare a fi ocrotitorul lor de voie, de nevoie.

 11. AU GASIT TZAPUL ISPASITOR, CARE IN CURAND VA FI ACHITAT, DUPA PUTIN CIRC. CELELALTE OTREPE CRIMINALE SUNT NEATINSE! PRAF IN OCHII PROSTANILOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.