Două nave s-au ciocnit în Marea Chinei de Sud

O navă filipineză s-a ciocnit luni cu o navă chineză în Marea Chinei de Sud, în apropiere de Insulele Spratly, disputate de cele două ţări, a anunţat paza de coastă chineză. „Nava de aprovizionare filipineză a ignorat numeroase avertismente din partea chineză” şi „s-a apropiat de nava chineză (…) într-un mod neprofesionist, provocând o coliziune”, a precizat paza de coastă într-un comunicat, citat de AFP.

Beijingul a acuzat nava că „a intrat ilegal în apele din jurul recifului Ren’ai”, numele chinezesc al atolului Second Thomas din Insulele Spratly (Insulele Nansha pentru Beijing).

„Paza de coastă chineză a luat măsuri de control împotriva navei filipineze în conformitate cu legea”, a adăugat comunicatul.

Beijingul revendică practic întreaga Mare a Chinei de Sud, inclusiv apele şi insulele din apropierea coastelor mai multor vecini ai săi, în pofida unei hotărâri a unei instanţe internaţionale din 2016.

Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan şi Vietnam revendică, de asemenea, mai multe recife şi insuliţe din această mare, unele zone putând adăposti bogate rezerve de petrol.

Beijingul desfăşoară gărzi de coastă şi alte nave pentru a patrula în Marea Chinei de Sud şi a transformat recifele în poziţii militare, scrie AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

 1. 1 la mana, China si-a extins teritoriul naval unilateral, cum si licuriciu SUA si-a extins teritoriul in zona arctica. 2 la mana, prestituata VN nu e in stare nici sa foloseasca poza corecta, nu gasesti arhipelagul, dar macar nimereste si tu exact unde e Marea Chinei de Sud… numai incompetenti unu si unu, ca si la stapanii lor de la realitatea

 2. 3 la mână, UrcRuina si-a extins teritoriul peste Insula Șerpilor și Platoul Continental al Mării Negre pe baza unui proces verbal semnat de un aghiotaht obs🌈 al Anei Pauker, măR🤮g …
  ……[RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK]……

 3. Nimic de mirare..
  Era de mirare dacă se ciocneau acolo o navă egipteană cu pânze cu o canoe indigenă..

 4. Pentru trompetele de mai sus,si Dacia ce mai face,se extinde sau pierde teritorii?

 5. Aau si chinezii dreptate. Marea Chinei de Sud.. Nu e marea Filipinei de nord. sau marea bruneiului. Taiwanu nu se pune ca e regiune din China desi ei nu stiu asta..

 6. O să se extindă !
  Cel puțin cu Nordul Bucovinei și Ținutul Herța, măR🎯g …
  ……[RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK]……

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.