Alertă! S-a scufundat o navă în M. Neagră. Trei persoane, dispărute

Trei persoane sunt date dispărute după ce o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, informează Autoritatea Navală Română.

Potrivit sursei citate, la bordul navei se aflau 11 persoane.

„Accident de navigaţie în această dimineaţă la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat. Alerta a fost primită în jurul orei 4,00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106”, precizează sursa amintită, într-un comunicat de presă.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti.

„Nava scufundată, Mohammad Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de către ofiţerii MRCC”, se mai arată în comunicat.

Sunt căutaţi în continuare ceilalţi trei membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul”, menţionează Autoritatea Navală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. MRCC, dupa aparente, nu-i românesc, @L.V., pentru ca-n româneste, s-ar fi chemat „Serviciul de Coordonare a Operatiilor Maritime de Salvare”. Morala: cum îsi bat românii singuri cuie-n talpa, în loc sa-si promoveze limba materna, mai rar, neicusorule!

 2. Au traznit-o ori rusii, ori ucrainenii. Ca cand ar fi fost o furtuna, ar mai fi fost o esplicatie.
  [KktkuM0tZ: Specializd in apa Dunarii incompresibila si in vase comunicante pe canalul Bistroie]

 3. Ha,ha,ha,ha.Amerlocul care manuieste dronele autointitulate -ucrainiene-dupa 3-4 liniute trase pe nas ,la cata geografie cunoaste, a bombardat nava aia langa Romania ferm convins fiind ca ataca flota rusa de la Sevastopol.

 4. la Urcaci ? VeZi FindShip !
  S-a impiedicat de vreo mină Urcacă sau de vreo dronă PATRIOATĂ, lansată SĂ DEMOLEzE Podul, măR😜g …
  ■}RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{■

 5. Mda , ce sa spun ….Noi suntem political corectlness si cenzuram . Cenzuram mai ales pe cei care vad si vina Ukruinei cu ale sale mine marine care merg aiurea si distrug vieti , nu numai pagube materiale! Cenzuram , cenzuram…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.