Dragne, interogatoriu halucinant

Antena 3 a prezentat duminică întrebările pe care procurorii i le-ar fi adresat lui Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, controlată până recent de fiul lui Liviu Dragnea.

Astfel, Dragne ar fi fost întrebat:

1. Ce relație aveți cu dumneavoastră înșivă?

2. Ce relație aveți cu fiica și soția dumneavoastră?

3. Ce părere aveți despre dumneavoastră?

4. Ce părere aveți despre soția și fiica dumneavoastră?

5. Cum folosește soția suma de 1.500 de lei provenită din salariu?

(w670)

Ilie Dragne, administratorul firmei de porci din Teleorman, unde acționar majoritar a fost Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD a fost eliberat vineri din arestul Poliției Capitalei la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore. Procurorii de la Parchetul General au decis să nu ceară în instanță arestarea preventivă a acestuia.

Dragne a fost reținut joi de procurorii Parchetului General pentru 24 de ore, în dosarul în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei.

Dragne a fost audiat joi la Secția 1 de Poliție, după perchezițiile care au avut loc joi dimineața la ferma de porci Salcia din județul Teleorman.

Maria Vasii, avocatul lui Ilie Dragne, a afirmat, după audieri, că acesta a dat declarații în detaliu în fața anchetatorilor, adăugând că în cazul clientului său este vorba despre o singură tranzacție.

„Domnul Dragne a dat declarații în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate la data când s-a făcut această pretinsă tranzacție. Discutăm de o singură tranzacție, de o singură plată. Ori pentru un agent economic din 2013 până în prezent înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale. Din moment ce, în urma a mii de acte examinate, s-a găsit doar această factură de 200 de mii de lei, cred că este de invidiat”, a declarat Maria Vasii.

Parchetul General a anunțat, joi dimineața, că polițiștii din Capitală și din opt județe fac percheziții la 80 de adrese — locuințe și sedii ale unor societăți din domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcilor — într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menționate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.