Ediţia 2011 a premiilor Ig Nobel şi-a desemnat laureaţii

Ediţia 2011 a premiilor Ig Nobel, premii ce recompensează cele mai bizare, inutile sau ridicule descoperiri sau invenţii din domeniul ştiinţei, s-a desfăşurat joi la Universitatea Harvard din SUA, iar printre laureaţi se numără o echipă de cercetători japonezi care a inventat alarma de incendiu wasabi, un primar est-european care a rezolvat problema parcărilor neregulamentare apelând la echipamente militare grele sau un cercetător norvegian care a studiat temeinic de ce oftează oamenii, conform Associated Press.

Aceste premii reprezintă răspunsul plin de umor al lumii oamenilor de ştiinţă la celebrele premii Nobel şi sunt împărţite pe zece categorii.

citeste mai mult aici

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.