Editorialistul Klaus Iohannis debutează furtunos

Moment istoric! Președintele României, autor de texte scrise cu piciorul stîng și cu limbă de lemn, a fost lovit de poezie și creativitate. S-a apucat să scrie răvașe politice de 8 Martie. Sau Klaus Iohannis a acceptat să facă și figurație literară. Nu i-a ajuns acordul telefonic pe tot felul de decizii, hotărîri și acorduri ale Uniunii Europene. După nenumărate „yes” și „Jawhol“ rostite cu o nepăsare inconștientă la tot felul de reuniuni, președintele nostru s-a gîndit că o figurație cu iz jurnalistic poate da bine pe la femeile din România.
Și pentru că Ziua de 8 Martie, o zi de sărbătoare pentru fetele și doamnele din țara noastră, se apropie de sfîrșit, la închiderea ei putem încerca o privire mai atentă asupra „capodoperei” multiple plasată la Digi24 pe post de eveniment editorial.

Iohannis, editorial de Ziua femeilor

Ne aflăm în fața unui document unic. Lideri politici europeni se aventurează și pe tărîmul jurnalisticii. Mîine-poimîine vor face talk-show-uri în comun sau chiar vor scrie poezii și romane. Luni, ei au debutat pe un post mieros și pupincurist cu puterea politică din România. Nu știm în ce fel de publicații sau televiziuni a văzut lumina Europei această capodoperă. Probabil că tot în cele „cultivate” de Comisia Europeană. Oricum, presupun că și populațiile din țările respective au constatat că actuala conducere a Comisiei Europene comite un spectaculos și de neînțeles debut colectiv. Primul din istoria încercatului nostru continent. Nici împărații Franței, nici cancelarii Germaniei, nici Regina Angliei și nici premeierii Albionului, nici regii Italiei și nici împărații Austriei nu au avut asemenea ambiții jurnalistice și nu și-au pus niciodată semnătura la grămadă pe un articol oferit unei publicații de palat.
La anonimatul său literar, științific, didactic, publicistic și în domeniul științelor fizicii, Klaus Iohannis se poate mîndri că a debutat, totuși, într-o companie să-i zicem selectă. El semnează „editorialul” alături de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, Alexander De Croo, prim-ministrul Belgiei, Kaja Kallas, prim-ministrul Estoniei, Sanna Marin, prim-ministrul Finlandei, Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei, Micheál Martin, prim-ministrul Irlandei, Xavier Bettel, prim-ministrul Luxemburgului, Pedro Sánchez, prim-ministrul Spaniei, Stefan Löfven, prim-ministrul Suediei. Între toți debutanții, el este singurul președinte.
Cine poate reține numele și funcțiile autorilor dintr-o privire și le poate reproduce în scris fără nici o greșeală este rugat să sune la redacție pentru a ridica un premiu! O asemenea invitație este deschisă și pentru co-autorul de la Sibiu al neobișnuitului editorial european!
Să vedem acum ce scriu Klaus Iohannis și coautorii (aflați cu toții pe scaune mai mici) în editorialul de pomină!
”În următorii ani, trebuie să reconstruim în bine societățile și economiile noastre. Dacă vrem să evoluăm și să prosperăm în lumea post-COVID-19, avem nevoie de o abordare mai incluzivă, care să pună în valoare toate abilitățile, inclusiv pe cele ale femeilor”.

Îmi este nespus de greu să identific autorul acestei fraze mobilizatoare. Poate aparține oricăruia dintre semnatari. La o privire mai atentă, nu putem ajunge decît la concluzia că în toate țările europene promisiunile politicienilor, mai târziu, minciunile acestora, sună la fel. Generalități nedecontabile, nemăsurabile și, automat, neimputabile.
Cum vom reuși să facem acest lucru? Se întreabă plin de frămîntări autorii editorialului, scris, cu siguranță, de unul dintre șefii lor de cabinet sau în urma unei cooperări a cîtorva birouri de presă.
Simplu, zic ei!
Trebuie să depășim dezbaterile ideologice din trecut. Egalitatea dintre femei și bărbați este consacrată de articolul 23 din Carta Drepturilor Fundamentale. Acest drept nu este negociabil”.

Răspuns de Bulă sau de clasa a VII-a. Limba de lemn europeană funcționează perfect pe tot continentul. Autorii editorialului se angajază ferm să apere articolul 23 pe care nu l-a contestat nimeni în Europa.
In al doiea rînd,mai mult ca oricând trebuie să construim contextul economic adecvat pentru egalitatea de gen”.
Supertare! Noi nu știam că pe Klaus Iohannis îl preocupă atît de ”americănește! și egalitatea de gen. Sunt convins că el este și un mare apărător al drepturilor LGBT și ale tuturor minorităților, indiferent că face sau nu parte dintre acestea. Și cu asta totul este rezolvat!

Sunt tare curios cum a contribuit Klaus Iohannis la redactarea acestui editorial! Telefonic? A cui a fost ideea? El a propus și cîteva inserturi? Au ajutat și funcționarii români de la Bruxelles sau nemții de la Berlin i-au citit în germană și el, ca de obicei, a zis Jawohl? Sau a chemat un consilier și i-a cerut să discute cu redactorii textului și să includă și ideile sale? Cu siguranță, introducerea referirilor la planul de relansare economică îi aparține. Numai președintele României putea să propună asemenea soluții salvatoare, de pe urma cărora nu se schimbă nimic. Este o tehnică românească de a face planuri de zburat pe aripile libelulei:

Egalitatea de gen și, în sens mai larg, incluziunea sunt factori importanți de transformare pentru reînnoirea economiilor noastre după pandemie. Dacă vom reuși să deblocăm întregul potențial economic și antreprenorial al femeilor, eforturile noastre de redresare vor conduce la economii și societăți mai puternice și mai reziliente”.
Îmi și imaginez cum președintele nostru descinde pe șantierele de autostrăzi și spitale, prin fabrici și prin piețe pentru a verifica în ce măsură se respectă a egalitatea de gen și cum pun cîrca la treburi mai grele cei care abia beneficiază de ”egalitatea de gen” lansată de ceata editorialiștilor europeni.
Cu siguranță, Klaus Iohannis a cerut ca referirea la „economiile reziliente” să fie inclusă și în traducerea românească a capodoperei multitlingve. Toată ziua, la Sibiu, pe Valea Oltului, mai ales la chioșcurile de brînzeturi, și în Piața Obor, precupețele și pensionarele vorbesc de soluții pentru realizarea ”economiei reziliente”.
Citiți editorialul de pomină semnat și de Klaus Iohannis and comp și veți ajunge la aceeași concluzie. Europa a ajuns la o generație de conducători mediocri, care se pierd în idei de complezență, departe de a fi o mare problemă a bătrînului continent, în demersuri de ochii lumii, politically corecte, ei nefiind capabili să găsească soluții eficiente pentru problemele dificile ale proiectului european.

Editorialul mahărilor semnatari de editoriale ne arată pe față criza proiectului european provocată și de oameni politici aflați la putere, inclusiv în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 35

71 de Comentarii

 1. Ca mulți alți așa-ziși conducători din lume, Iohannis este depășit și expirat din punct de vedere istoric. Problema tuturor acestor așa-ziși lideri, de oriunde ar fi ei, America, Rusia, Europa, Asia, Africa este că ei nu se mai află la cârmă. Lumea este condusă sau necondusă astăzi altfel decît în Secolul XX. Problema lor este și deruta noastră. Nu putem înțelege cum se vălurește puterea în Mileniul III. Eu mă declar out. Mă străduiesc să-mi dau seama cum de se manifestă puterea sau, mă rog, noua putere, dar mă depășește. Să înjur sau să răcnesc digital e desuet, ineficient și ridicol. Nemaiaflându-se la modul real la cârmă, Iohannis și mulți alții, chiar unii mult mai importanți decît el, căznesc un soi de surogat de putere. Încearcă, tembel, să ne sperie sau să ne uimească. Problema tuturor acestor așa-ziși lideri este că ei sunt mereu în pericol. Iar vremurile alea nasoale se apropie cu pași repezi. Ne apropiem de un colaps major.

 2. „reconstruim in bine” e „build back better” a democratilor americani. liberalii din
  Romania sint copii de carbon a liberalilor americani democrati adica sint marionete trase de aceeasi papusari mondiali.

 3. “ avem nevoie de o abordare mai incluzivă, care să pună în valoare toate abilitățile, inclusiv pe cele ale femeilor”.
  E scris adânc, profund, dar foarte clar domnule Nistorescu, ce care va să zică domnul președinte Iohannis. Adică să terminăm cu abordarea platonică față de femei și să trecem la o abordare incluzivă, adică care să cuprindă abordarea, punând în valoare toate abilitățile ambelor sexe.

 4. Niciodata Iohannis nu va o va depasi pe editorialista lui Jerusalem Post, Viorica Dancila, sa moara maz/gazetele batrane…
  Doar daca publica editorial in Yedioth Aharonot

 5. Un nou incendiu la un spital romanesc? Nimic nou.. Sigurante cu protectii diferentiale, usi antiincendiu, senzori de fum? Desuet, banalitate, mediocritate.In editorial lipseste Rares Bogdan! Stire bomba. Un vasluian de 47 si unul de 17 ani s-au acuzat reciproc de viol. Daca era asa ceva la Cotroceni, era cam asa: Rares Bogdan iesea in fuga in pielea goala, cu olita de noapte prezidentiala in mana pe la iesirea de la Leu! In urma lui dl Johannis rosu la fata si cu un ciomag in mana cu urme de ruj pe fese urmarindu-si pupila mult iubita! Vrajit de farmecul prezidential maimuta rujata si pensata Rares Bogdan nu s-a limitat doar la golirea olitei de noapte si a scarpinatului la talpi, s-a „lacomit” si la sfincterul prezidential! De aici tot necazul ulterior…Astia doi colac peste pupaza au violat si bunul simt si promisiunile neindeplinite in campania electorala: Examen pe functii publice, extirparea pensiilor bazate pe NECONTRIBUTIVITATE, eliminarea traseismului politic.Ramai nauc de indiferenta astora la nevoile urbei, tarii…Astia inoata in munti de caviar si rauri de sampanie, beneficiind de o armata de lingai, de sclaveti, au pierdut total contactul cu realitatea…Vae victis!

 6. @Ovidiu Bufnila; cu tot dragul don Buffy, cand traiesti intr-un cotet numit Romania,nu poti gandi decat intr-o paradigma de cotet!Ne place sa credem ca scanam mapamondul, ca privim vultureste pana in zarea albastra, dar suntem niste biete carpe romanesti traitori la bloc sau casa pe pamant..
  Toti cu un genunchi la pamant fata de cei care ne dau banii chenzinal, toti plini de maretia celor patru pereti ai camerei, dar rupti de mult de pulsul universului
  Nu debitam decat ineptii, rar de tot in fata oglinzii, macar sa ne vedem cat de aiurea suntem..
  Comentam, latram la Luna , rupem lantul si un biet virus ne pune in cap daca ne gaseste
  Prea mici pentru o lume asa de mare
  Stima maxima,

 7. @Ovidiu Bufnilă Hai să speculam de dragul speculației ca sa părem interesanți. Teoria conspirației, varianta light.

 8. Ce e aia examen pe functii publice? Popescu Piedone cu bidonu’ de motorina de 3 litri, cu pistolul Carpati la bracinari, facea legea acum 26 de ani in piata Crangasi cu abia 8 clase! Dupa razia dansului printre tarabe mancai branza de oaie cu motorina si laptuci si ceapa verde „asezonate” cu dero lichid! Nu iti mai facea dr Copaescu operatie bariatrica de micsorare de stomac, slabeai garantat dupa Piedone! Doctorita Bilic, aia cu nutritia, este pistol cu apa fata de nataraul, de decrepitul asta…Nici acum nu cred ca stie care este formula chimica a sarii de bucatarie adica NaCl…65 de morti la Colectiv si Piedone este ACUM primar in Bucuresti? Asta e popor? Astia sunt normali la cap? Varanu are de dat la stat 60 de milioane de euro si nu a vrut sa vanda latrina3 cu 400 de milioane de euro….Rade profesorul Voiculescu cu asa pofta… Latrinisti unu si unu.. Gadea, Ciuvica, Badea, Morsa Competenta, Pieleanu! Un mediu pestilential, anaerob, mirosind a hidrogen sulfurat(ou clocit), cadaverina( o diamina), si prostie, multa prostie! Si poporu adentat si analfabet casca gura la astia! Rezultatul? Astia, adica privitorii din natarai in si mai natarai, profesorul Voiculescu din putred de bogat in si mai putred de bogat!!!! Putreziciunea latrinei3 transcede ecranul, copleseste privitorul avizat, sufoca intelectul, cortexul! E ca motorina lu’ Piedone pe post de otet in ciorba de burta! Bleah….

 9. Trogloditii astia sunt adevarati retardati functionali :))))
  Nulo-docti absoluti!
  Cum naiba sa semnezi o asemenea porcarie?
  ”Egalitatea de gen,… bla, mla, cla… întregul potențial economic și antreprenorial al femeilor, eforturile noastre de redresare vor conduce la economii și societăți mai puternice și mai reziliente”. Auzi tu, „societati mai puternice si mai reziliente”. Deci experimente la greu, prin crearea de enclave economice, sociale, fiecare imbacsita de gargara puterii, dar rezilienta. Adica rupta, franta chiar de putere.
  Probabil, gagautii astia progresisti, aspira la exprimarea manifestului isteric. Unde mai pui la socoteala ca identitatea asta de gen a devenit motivata spre a fi fluctuanta. Azi barbat, maine femeie, dupa cum viseaza si flutura steagul cur-cubeu.
  Clar sunt loviti de schizofrenie. Gloabele globaliste aspira la ruperea identitatii nationale, crearea de societati multiple, sub vrajeala ca sunt mai puternice, dar mai rupte de realitatile economice, bineinteles cu aportul ideologiei identitatii de gen.
  Asta-i definitia schizofreniei in varianta marxist-progresista! :))))))))
  Orice femeie sanatoasa la cap, ar trebbui sa-i trimita la origini pe ciumpalacii astia, asta daca stie cine este si ce-si doreste de la viata. Altfel, bucurie printre zuze.
  Iar o asemenea aberatie nu putea fi publicata decat de un canal colector al securistilor neo-marxisti gen digi.

 10. Si ce ne bucuram ca vom scapa de Limba de Lemn atunci dupa Involutia din 1989. Ehee pai ce era pe vremuri era pistol cu apa. Acum Limba de Lemn este o Limba Europeana Politically Correct este o Limba greu de inteles pentru un om normal dar totusi primul schior al tarii a prins-o rapid ca doar este Politruc autodeclarat. Iata un exemplu elocvent : ,, Egalitatea de gen si in sens mai larg incluziunea sunt factori importanti de transformare pentru reinoirea economiilor noastre dupa pandemie ”. Schiorul asta Politruc care ne declara ca nu vrea sa fie Marlan a trecut si pe la Stefan Gheorghiu ?!!? Dar chiar totusi intelege ce vorbeste?? PS A aflat schiorul Politruc ca nu a fost rasism in cazul Coltescu ? ?

 11. Nu-l bănuiți de atâta inteligenta domnule Nistorescu ! Sunt convins ca nu știe nici sa scrie corect din punct de vedere gramatical , se observa ce dificultăți are de a pune corect cuvintele intr-o propoziție. Aici nu se potrivește zicala sa dai Cezarului ce este al Cezarului. Pentru a fi Cezar nu este suficient sa ai putere…..

 12. dom’ne,
  prezidentu este oligofren iar creieru reptilian il indeamna la rautati.
  au acuzat-o pe olguta vasilescu de discriminare-poate de discriminare pozitiva,
  e in randul romanilor asa,o fantezie,cum ca strainu e mai bun,mai destept,mai ALTFEL,
  asta au crezut,inselati fiind,votantii prezidentului;daca nu au fost inselati(de aparenta de arian)
  EI S-AU INSELAT.
  (arianul nostru provine din niste „deportari istorice”,vezi ce e cu oul de cuc…).
  pe scurt,dl.ui prezident i se aplica zicala romaneasca „mare ca bradul si prost ca gardul”.

 13. ,,Micul dictator” – narcisist si editorialist de ocazie – Iohannis ne arata putreziciunea occidentului(in primul rand) si mizeria politica mondiala(in al doilea rand),si ca democratia in lume merge rau. Nici o democratie nu e perfecta!Dar, in ultimii 60 de ani,Europa si SUA au inchis ochii la multe inegalitati promovand interesele unor minoritati, multinationale,ONG-uri etc.Democratia reprezentativa merge rau,este invinsa,desconsiderata acolo unde credeam ca era bine stabilita. Cine domnule Nistorescu sa,,depaseasca dezbaterile ideologice din trecut”?.Democratia care, prin metode dovedite a fatat presedinti sau prim ministri precum Mateo Salvini(dupa mafiotul Berlusconi), Szarkozi, Jair Bolsanaro,Viktor Orban,Rodrigo Duterte, Putin,Donald Trump,ori ilustrii nostri Basescu si invatatorul Iohannis? Astia care au folosit mecanisme si tertipuri electorale ori aliante ca sa depaseasca 50% din vointa alegatorilor?
  ,,Sistemul democratic” existent-cu mecanismele,principiile si artimetica sa- este asimiliat de multa lume si intr-o maniera injusta,fumeganda,din ce in ce mai incapabila sa asigure exprimarea oamenilor si echilibrul puterilor.

 14. …tarane, acolo in varful dealului la tine nu s-a auzit ca unele tari n-au presedinti ?…..ma*foromator* de opinie….ha , ha, ha

 15. Când știrile din țara x ajung să fie identice cu cele din țara y, ţara w, țara z, ajungi la o concluzie: fie sunt toți puși de acord cu ceea ce va urma și fiecare în propria țară este răspunzător de agenda respectivă, fie sunt, vorba lui dantheman marionete puse în slujba adevăraților conducători.
  Ovidiu dragă, scrie cărți în continuare, lasă politicul. Când ajungi să nu vezi ceea ce este dincolo de declarații și intenții, atunci devii subiectiv. Fiecare dintre noi are doza lui (de subiectivism). Trebuie să reușim totuși să vedem clar și ce este în spatele ușii, măcar să încercăm să deschidem acea ușă.
  Cum spun tuturor, parafrazând-ul pe Belbo, na gavta la Nate!

 16. Lenesul (asa-zisul presedinte cu jumatate de norma la 3 Coceni adica marti ,miercuri si joi ,in rest absent nemotivat) si Lăzurca ….adica Fam.Ghinion …

 17. Ce a făcut Klaus- Haos?
  Președintele rus Vladimir Putin a felicitat femeile cu prilejul zilei de 8 martie, subliniind că ele aduc armonie, tandrețe, frumusețe, dragoste maternă necondiționată lumii și în același timp „într-un mod de neînțeles” peste tot și toată lumea reușește.

 18. aceiasi ciorba reincalzita! scrii ce zice idolul tau de mai sus, mediocru de altfel, care vede doar ce simte el, mediocritate peste tot si toti!

 19. Mărețele realizări prezidențiale înjurat „PeSeDe”.
  Cel mai slab președinte, mai slab și decât Văcăroiu.
  Îl doboară prostia din funcție. Bagă Bruxellesul sau Berlinul Kommunicat, Așa zisul președinte face copy/pase la ce trimit ăia. Egalotatea de gen lipsește, în rest toate merg strună. De parcă a mers ceva sub guvernele lui de Dreapta în afară hoție, prostie și corupția explozivă. El, Barna, USR, Plus, Minus, PDL, PNL.

  Criza economică sare de după colț, exact când acum cu cele mai anti-performante guverne, marțafoiul Rareș Bogdan reprezentativ de dreapta. Și prostia rezilientă, de dreapta.

 20. Textul autorilor sgereaza ca, in mintea acestora au existat cateva cuvante nescrise, astfel ca o parte importanta a acestui text, aflata doar in mintea autorilortext este :
  „Dacă vrem să evoluăm și să prosperăm în lumea post-COVID-19, barbatii au nevoie de o abordare mai incluzivă, care să pună în valoare toate abilitățile, inclusiv pe cele ale femeilor”. Adica, barbatii sunt sefii, ei decid ce si cum.

 21. După lozinca: prostii conduc lumea, urmează lozinca: prostii si literatura, apoi : prosti din toate țările uniti-va si-n fine: prosti am fost, prosti suntem si om fi si-n veacul viitor la cârma țărilor care ne vor.

 22. Din capitolul „idiotii si literatura” citim aberatiile unor bipezi care habar nu au ce cauta ei in propria lor vuata! Mai mult incurca decat sa faca bine! O sa apara si istorici care scriu ce li se dicteaza pentru viitorii elevi!

 23. Lumea actuală (și probabil o bună parte a acestui secol,) nu mai este condusă de lideri politici și nici de ideologi sau ideologii politice. Este condusă de capital. Liderii politici pot influența doar câteva segmente ale vieții cotidiene și câteva categorii sociale aflate sub nivelul lor de influență, putere și decizie:
  cetățeni, instituții, funcționari, etc. Urmărind însă, cursul fluviilor de capital, se observă cu ușurință care este relația lor directă cu acestea și cu cei care le carmuiesc. Concluzie!? Nici una. Fiecare cu filozofia lui.

 24. @Ovidiu Bufnilă, Citeste Biblia, cu Sfintii Parinti langa tine, si o sa te dumiresti!

  @marius, FALS! Iote ce spune CEL CARE STIE: „Căci fiii veacului acestuia sunt mai înţelepţi în neamul lor decât fiii luminii.”(Marcu 16, 8) Aia care conduc au stiinta Satanei, pe cand crestinii nu mai au gandul lui Hristos, pentru ca au devenit caldicei.

  O mostra din gandirea unuia care se va insemna cu semnulul Antihristului daca ramane incremenit in proiect: ”Dumnezeu este în noi, printre noi, iar Raiul, dacă există, este aici, pe Pământ” (Codin Maticiuc pentru stiripesurse)

  @Maestrului Nistorescu, Daca va uitati mai atent la „conducatori”, ei au atarnate niste sfori manuite de alte marionete, iar la varful Piramidei se afla o mana cu gheare. Asa-zisa Democratie e in realitate DEMONOCRATIE, caci Lucifer conduce si „generația de conducători mediocri” si plebea. Situatia s-ar rasturna daca europenii ar intelege cuvintele Mantuitorului: „Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic.” (Ioan 15, 5)
  PRICEPETI?

 25. Iohannis dă tonul la cotele obligatorii de gen, minorități, colorați, refugiați etc
  Moment istoric! De prostia istorică.

  Berlin-Bruxelles a ordonat, președintele neamț s-a executat.

 26. Este regretabil ca presedintele Tamaie se alatura cu entuziasm unor impostori. Practic si-a dovedit din nou impostura manifestata in orice domeniu pe care il abordeaza cu superioritate infantila. Este o noua bagare in seama care are insa un efect total invers pana si la cei care l-au votat dezinteresat. Cat de curand va incepe sa fie asimilat cu personajul Bula luandu-le fata ministrilor sai.

 27. Cu tot dragul don Nistorescu, chiar cu riscul de a ma repeta, de aproape un an va spun ca cel mai mare si mai bun presedinte pe care l-au avut pana azi Romania,ramane acest Iohannis,modest profesor de liceu,fara titluri sforaitoare,doctorate copy-paste sau carti filozofale .Asta e Romania,cine are pretentii,sa emigreze! Degeaba auzim acum,ca pământeani,muzica sirenelor,nu conving!
  Prea mici pentru o lume asa de mare
  Stima maxima,

 28. El nu exista.Un robot îl înlocuiește ,unul dezumanizat.A fost școlit de străini ,a fost învățat că n-are mama ,n-are tata ,n-are patrie ,e soldatul universal.Ce-i ce l-au școlit l-au purtat prin funcții de profesor ,primar ,inspector etc. Au reușit să-l facă președinte de țară .Ei, aici el lucrează pentru ei .Totul e vizibil cu ochiul liber,se vede in fiecare fibră a lui .

 29. Adevarul este ca dupa disparitia din peisajul politic a lui Churchill si De Gaulle, cu cateva exceptii (Pompidou, Miterand si Margaret Thatcher) dar net sub cei doi, Europa nu a mai avut lideri politici de anvergura.
  Cel putin Iohannis este o catastrofa. Doar nu va inchipuiti ca toate creatiile sale literare sunt scrise de el. Au fost scrise in mod identic cum isi scria si Ceauseasca cartile de cercetari chimice.
  La fel si tot ce este pus sa recite public la TV sau in presa.

 30. In locul acestui editorial era recomandata o filipica care sa demaste Mafia CCR, care s-a intrecut pe sine in a albi infractor dupa infractor,caz fara precedent in Istoria Romaniei de dupa 1989! Rezultatul, il vedem in decizia cutii de apel care la randul sau ii albeste fara remuscari pe sefii jandarmeriei care au batut oameni pasnici pe 10 August.Chiar va este greu sa dati in vileag CV-urile membrilor CCR si faptul ca toti fara exceptie ,sunt produsele mafiei comunismului victorios?

 31. Unul dintre cei mai mari scriitori romani Petre Dumitriu, spunea „Regimul comunist a boierit mai multa lume ca orice alt regim anterior!”
  …”Robespiere, Saint Just?Ai auzit de astia?
  -Parca

  – Si-i cunosti?

  – Locuim in acelasi bloc

  – Cum, tovarasu’ inspector sta la bloc? La bloc!”

 32. In loc sa dispuna o ancheta dura de la centru in Sibiul sau unde s-a afirmat ca se practica metode ce amintesc de cele naziste care omorau oamenii in spitale, Editorialistul Neamului se da in stamba in fata intregii Europe alaturandu-se unor circari cu pretentii de telectuali.

 33. Presedintele ne vorbeste foarte frumos si politicos.
  Totusi e timp frumos,o primavara mirifica,de ce nu sa insufle poporului impilat de dictatura medicala,venita ca o mana cereasca dupa dictatura dragneizda,putina speranta ca regimul dictaturii parlamentare PSD-CCR-AP-ALDE-Pro s-a prabusit „magna cum laude” ? !Decat sa faca prostii ca Basescu sa isi neglijeze nevasta,sa se imbete ca porku(pardon) prin carciumi cu Udrea de gat, unde zaceau la separeu pana adormeau SPPistii de plictiseala numarand paharele,decat sa umble lela pe la usi pe la ferestre cu Levantul de zgarda ca Emilica cel Prost,mai bine gandeste si scrie din suflet pentru popor..

 34. la data cu pricina, oamenii tăi pașnici au linșat o femeie în uniformă si zdrangagii au făcut zgomot lovind și aprinzând ca nebunii totul, în jur..ai fi vrut să spargă uși???..românii pașnici, au stat în case…după agresiune, mulți vârtoși s/arată, respectă adevarul..el nu se poate schimba,doar vopsi

 35. Intre premieri semnatari ai acelui „manifest” s-a aflat si premierul de facto al Romaniei, groful sas Klaunus Magnus Stupidus, alias Klaun Kaizer Kiolhanis! Dixit!

 36. Si inima lipsa a omul de tinichea putea sa trepideze cu ceva mai mult patos si cu simtamant pentru camaradele responsabile cu gingasia umana. Dar blestemul nu s-a epuizar tropotim tamp si fara emotie catre era robotizari totale. Macar daca ar fi niste roboti competitivi, dar nu-s decat suplinitori si mediocri care lalaie cuvinte calpe „ce din coada o sa sune”. Totusi, care o fi explicatia ca toti acesti aburcati ai soarti peste destinele (carora inconstienta nu le releva sansa avuta) vor sa para mai destepti si mai frumosi decat i-a inzestrata Bunul? Despre uman, umanitate, empatie, onoare, demnitate nu sunt prevazute ore/ cursuri/ colocvii – totul tine de a intelege, trai si simti, dar parca, toti suntem extrasi din eprubete, ultima vreme.

 37. S-a vazut perfect cata minte si educatie au mai marii natiunilor europene care atunci cand se revad la adunari se saluta golaneste dandu-si coate dand vina pe covid. Tot este bine ca nu se scalambaiesc salutand cu picioarele. Niste caricaturi care fac impresie extraordinara doar la juniorii needucati si cica emancipati din USRcruce. Cine ar putea macar gandi ca Regele nostru s-ar fi pretat la astfel de gesturi? Niste golani au ajuns sa conduca ceapeul european.

 38. După memorabilele cărți pe care le-a scris și care l-au ridicat pentru totdeauna pe piedestalul marilor scrijelitori pe hârtie ai umanității, Domnul Președinte s-a aplecat puțin, pentru a semna acest document, împrumutându-le, astfel, din talentul și valoarea Domniei Sale, acestor iluștri necunoscuți ai Europei zilelor noastre.
  Nu cred că l-a semnat ca Primarul (de Sibiu), pentru că i-a fost băgat la mapă de secretară.

 39. Din plictiseala mini…cu jupa s-a apucat de literatura. Desi chipurile a facut o ”faculta” de limba si literatura romana-engleza, fiind lipsita de multe a ”perfomat” atat de ”inaltator” incat ziaristii i-au observat ”talentul”
  Voi chiar nu intelegeti ca Marele Tov. nu-i capabil sa lege doua fraza fara ajutorul consilierilor si supozitoarelor…

 40. Dl Nistorescu,diferenta dintre Iohannis si restul romanilor este ca a fost ales presedinte cu aproape 70% din voturi, in conditiile in care PSD controla Romania si sectiile electorale la ora aia !Restul e gargara

 41. Inca n-au disparut cu totul conducatorii respectabili din Europa. Au acum acestia de cine rade. Probabil nemtoaica de doi lei ajunsa capetenie europeana a trebuit sa se multumeasca in final cu ciurucurile dupa ce a fost trimisa la plimbare de cei la care a apelat initial. Ca Johanis are apucaturi de lacheu in relatia personala cu cei de afara nu mai este un secret dar ii place si sa-si bage mereu capul in poza. Dovedeste din nou ca nu are deloc anvergura de presedinte, nici macar de tara de lumea a treia. Dispari tata, nu-i mai stresa pe romani!

 42. Este o zicală cu „spune-mi cu cine te-nsoțești, ca să-ți spun cine ești !”, iar cazul de față este ilustrativ și le demonstrează pe rând micimea de toate felurile, inclusiv intelectuală !
  Se mai zice că câinele când nu are ce face face începe să-și lingă …ciotul ! Așa și ăștia, niște mediocrii sadea, în lipsă de altceva mai bun de făcut, că doar nu-i interesează pe ei că se moare de foame, de frig, de sete, sau de căldură, de lupte de cotropire a unor teritorii pentru a-și plasa la putere uneltele trădătoare de neam și țară pentru a le suge bogățiile naturale, la fel ca-n evul mediu, ei niște nulități de toate etniile, dar mai ales una, ca să nu-l dezamăgesc pe unul, au început să freamăte de coor de grija celor care nu primesc încă destulă…egalitate de gen !!
  Dacă dintre toți compozitorii menționați , printre primii se află și unul ca al nostru, , sau una ca UrSula, care n-are nimic cu prefectura, dar e mare specialistă-mUE se pare că opera lor va avea cam același ecou ca și o obișnuită emanație dorsală a celor din trupa Mapetts !
  P.S.
  Tot legat de zicala de mai sus e interesat de observat și care-i sunt lăudătorii Marelui Alb de la Cotroceni : toți unul și unul, că așa-i la ei egalitatea de gen !

 43. PSD a lăsat un candidat la președenție să-i faciliteze ușor câștigarea cu un scor mare. Dacă ar fi fost altcineva contracandidat, Iohannis ar fi avut probleme serioase.
  Pe linia Dăncilă a venit alt convenabil lui Iohannis, Ciolacu, să nu creeze inconveniente USR+ și PNL. Toți din PSD care reprezentau o amenințare pentru dreapta „europeană” au fost îndepărtați să vină marionete controlate de securiștii români și mai ales străini. Dragnea reprezenta pentr ei un obstacol serios, ONG-urile lui Șoroș nu suportau PSD pe atunci până în arestatea lui Dragnea, să devină un partid ascultător mai ales la ordinele bruxeleze.

 44. Dle Ovidiu Bufnila! Stimate domn! In nedumerirea dvs v-ati dat si raspunsul! Tocmai NEIMPLICAREA presedintelui in trebile cetatii, urbei este cheia succesului tarii! Organismul social numit Romania are Feed-back pentru gospodarirea tarii! E examen pe functii publice, neimplicarea politicului in economic,etc, etc…Daca partea corticala si-ar pierde functia cognitiva si am „gandi” cu gonadele unde am ajunge? Dl Johannis este pt politica externa, numiri de ambasadori…Cateii, patura mijlocie, hienele, putregaiurile, sunt statul paralel, nu un singur om….Viata amara imi face functionarul de la ghiseu politaiul,primarul, ANAF-ul. nu malacu’ din deal! El e singur,astia sunt sute de mii…

 45. Cine l-a votat sa stea cu el la sparanghelie, pana in 2025 sau peste.
  La fel si cu PNL si cu USR+.

 46. Cand toata viata decurge in virtual, cand munca si invatamantul este „online”, se vede treaba ca unii chiar cred ca daca nu esti capabil sa legi doua fraze fara prompter, esti capabil sa scrii carti sau editoriale. Dupa ce umilesti servitoarea de protocol sa-ti aranjeze nodul de la cravata in public, si ii trantesti parpalacul pe capota, te apuci sa scrii de 8 martie femeilor. Cand pregatirea ta intelectuala nu depaseste nivelul de suplinitor de liceu, te apuci sa convoci specialisti din sanatate si educatie sa-ti dea raportul de activitate. Dupa ce critici infocat pe altii ca au indatorat tara si ca au amanetat viitorul copiilor pe care nu-i ai, vi si faci imprumuturi de zeci de ori mai mari. Dupa ce critici fostii ministri pentru lipsa studiilor sau a experientei profesionale, vi si pui ministrii cu adeverinte in loc de licente sau „mari personalitati” care nu au fost capabili sa ia treapta a doua la liceu. Asta da Romania Lucrului Bine Facut !

 47. diferenta este etnica(tot ce este strain este bun) si se imbina cu complexul de inferioritate a romanilor, cu invidia: de ce sa-l pun pe X ce-i mai bun ca mine? Daca scrie pe el german, sigur este bun chiar daca Germania a ucis si schingiuit milioane si milioane de oameni. Nu se pune. Valoarea pumnului este tot…Pe unii romani urmasii iobagilor nu-i deranjaza daca-i fura strainul, dar sa nu cumva fratele lui sa fie mai bogat ca imediat il crede hot. Unora le place saracia si conceptul ca toti romanii sunt hoti si tradatori. Daca a avut noroc sa castige incepe sa-i priveasca dispretuitor pe altii care nu reusesc. Un electrician a ajuns multimilionar, rade de unul din Teleorman desi poate fi tot electrician ca el sau medic, profesor, avocat, dar care n-a stiut sa invarte banii/nici oportunitati. Asta este realitatea. Toti amaratii intrati la facultate fara examen aproape rugati sa se inscrie, faca studiile la termen redus 3 in loc de 4 sau 4 in loc de 5 ani se dau mari ”dastepti”, cati din ei ar fi ajuns sa urmeze o facultate daca ar fi trebuit sa dea trei examene din toata matematica si toata fizica? Asa doar un bacalaureat ”fleasca, fleasca” cu subiectele date la inceputul clasei a XII a cu rezolvare. Daca inveti pe de rost raspunsurile iei zece pt reprodecere perfecta/memorie de scurta durata. Nu trebuie sa mai ai ratiune/cunostinte solide, nici IQ.

 48. Acest Agamita Dandanache reloaded din varful Cotrocenilor, care „cu famelia mea… inca de la ’48… da-i si lupta, lupta si da-i…” are in guWernerul actual o singura „femeie”, o tzurcana, printre 20 de „barbati”! In Sparlamentul actual, cu majoritate „de dreapta”, numarul femeilor s-a redus si el drastic: doar 17% dintre sparlamentari sunt femei.

 49. marius 10.49 – diferență dintre Jhoannys si o gasca aflata pe ouă e aceea că gasca sta pe mai multe oua, în timp ce Jhonny sta doar pe 2, si, si acelea clocite. Si ar mai fi 2 diferente: gasca niciodată cu citeste de pe prompter, ci se exprima liber si nicodata nu-si urăște semeni, precum sasul.
  Ps.S-a demonstrat științific ca toate clonele înnebunesc sau isi pierd creierul la ruleta rusească.

 50. marius vecerdea , ai tine locul lui joiais si ai da muistei de engleza , atunci cind marele impotent este plecat din Sibiu

 51. Carmen , era ne Editat de vreo 10 ani , am preluat-o eu si de atunci : totul merge bine in RRom mania

 52. In conditiile de saracie generalizata si cat investeste guvernul lui in educatia, egalitatea de sanse despre care vorbeste unde se aflat geografic, aiurea prin Spania, Italia, Germania, Franta, UK. Elevii se urca in pom sa aiba semnal de calitate sa prinda clasa online.

  In 2020 guvernul PNL a furat de-au rupt si PNListe prezente Turcana si Pepsiglas, discriminare.

 53. Din peste cincizeci de postări, aproape toate sunt inteligente și văd caraghislâcul din România: un preș de trei parale pe care poți să-l calci cu orice, căci nu pricepe. Acum noroc că scrie, doar.Noroc cu Jardan Durais că îl lingușește. Misiunea, nu glumă, Jardane!

 54. I se rupe p….. lui Iohanis de ce se spune despre el, de cei din jur, de romani in general. Il doare in pix. E pus ca marioneta, deabia asteapta sa revina la locul caldut de la Sibiu, eventual europarlamentar pe vecie, sa traiasca bine,week endurile sa fie week enduri, vacantele sa fia vacante, ca toata liota de paraziti gras platiti din care face parte (europarlamentari, functionari de stat,etc).Dar, atat timp cat poporanii suporta aceasta impartire in doua categorii de cetateni, inseamna ca se poate continua in acest stil (unii paraziti gras platiti din bugetele statelor, altii care muncesc sa si plateasca facturile de la o luna la alta).

 55. Maitre , va dati seama ce tragedie ar fi sa-si luxeze la schi piciorul cu care scrie ?

 56. Pana acum un an erau in gura numai cu „sustenabilitatea” , care nu are nicio legatura cu „a sustine”.Termenul provine din domeniul mediului si are legatura cu dezvoltarea durabila!
  Acum sunt in gura cu rezilienta ca le suna bine prostilor la ureche!

  Dintr-un dulap, cu multa indulgenta, de mediocritate nu are cum sa rasara vreo picatura de excelenta!

  El se adreseaza prostimii romanesti, nu oamenilor cu ceva intre urechi!

  De la Petrov la Joianis nu a fost decat un pas si care a scos inca o data in evidenta prostia si fudulia romaneasca!

  Sa vedem ce bariere va mai rupe prostia romaneasca!
  Desis BatisTUTA sau Citu Preacazatorul de treapta!

  Insa romanii au un potential extralrdinar in a se autoflagela, autopersecuta!

  Cine stie!Saltelista sau tzurcana pot fi si ele niste variante!

 57. Oare acest suplinitor care-si inchipuie ca le stie pe toate, acest hot de case care vrea sa instaureze o dictatura a lui, una nemteasca, isi da seama ca romanii s-au saturat de el si ca nu-l mai vreau? Bine a spus @mimi ca i se rupe de ce spun romanii, il doare-n pix! Important ca „s-a ajuns”, traieste bine cu ravasitoarea cu casele furate, cu banetul care refuza sa-l dea inapoi, cu program redus de munca si vacante la schii si tenis!

 58. Eu tot sper ca va ibtra la bulau cu casele de la Sibiu. La 300 mii de euro, inca vreo 4-5 ani accesoriile, ANAF – sechestru – faliment sosesc.
  Cu putin noroc Ioana poate lucra de la domiciliu, Jilava.

 59. Indiferent de tema abordata analitic Dl Nistorescu isi arata conditia de tributar de reflexe care-l impiedica sa ajunga
  la miezul lucrurilor adica la esenta!Faptul ca colhoznicii sefi se afla in aceeasi barca era clar inca inainte de IMPORTUL VIRUSULUI BOLSEVIC CHINEZ! Acest spirit de banda bolsevica i-a facut sa comita toate crimele la adresa democratiei, culmea invocand „democratia si statul de drept”. Acest spirit dictatorial marxist/bolsevic a permis transformarea unei epidemii importate cu larghete intr-o pandemie care sa le…”legitimeze” apucaturile dictatoriale, autocratice, blocandu-si fatal
  propriile societati!!! De aceea, noua initiativa comuna a politrucilor de a se „reproduce” si jurnalistic constituie o noua confirmare, acesti criminali se afla in aceeasi luntre ideologica, fapt ce infirma incercarile disperate de dirijare
  ale diversionistilor din viata reala si de pe forum catre pretinse interese „financiar-capitaliste” pentru „propasirea” propriilor tari! Adica ENGIE si UrSulla von der Laie Balaie submineaza interesele Germaniei si ale Colhozului Bolsevic si
  politrucii media si clonele de pe forum ne vorbesc de „interese economice”!? Blocarea economica a Colhozului si simultan a SUA serveste cumva intereselor statelor capitaliste superdezvoltate sau unor INTERESE STRAINE, China BOLSEVICA si Uniunea
  Sovietelor de Capitalisti Comintern? Dar ILEGALII din luntre au si veleitati de poeti si literati, ratati, e adevarat, dar
  nu valoarea artistica e importanta, ci propaganda care li se face contra cost si la ordin. Pana mai ieri si pe forum ne-am
  impiedicat in elucubratiile „poetice” ale unor neaveniti incapabili sa-si sustina ideile logic, respectand realitatea…

 60. Dle Nistorescu! Pt dl Johannis situatia actuala a Romaniei ii convine dansului de minune, este pentru domnia Sa Carpe Diem! Omu’ traieste viata cu 180 km/h, munti de caviar, Rares Bogdan fiindu-i pe post si de hartie igienica si de saltimbanc, de fachir, de natarau.. Vasilica Catu cu nota 4 la treapta a 2-a de liceu industrial si 2 esece consecutive la ASE e pe post de Stan si Bran care iti inveseleste ziua, te incarca cu 110% cu Serotonina cu Dopamina.. Mai ales cand ii privesti capatana cu 3 late de par vopsite violent cu Cromoplatin negru-albastru, hlizeala, umoru’ este total! Rares te scarpina la talpi, iti cara olita de noapte, Vasilica Catu cu Diplome de Absolvire sublime dar lipsind cu desavarsire, vopsit, cu voce gajaita,te face sa razi pana la lesin, Vladut Voiculescu cu doispe clase, Ministru al Sanatatii si sef la transplanturi pulmonare, Ludovic Orban subinginer cu 4 minute pe cartea de munca si el vopsit la capatana cu Cromoplatin…Marcel Ciolacu, fruntas PESEDIST cu fruntea de doua deste cu liceul la 34 de ani si 2 minute pe cartea de munca….Daca asta nu e circ, daca nu e grajd,ferma animalelor, atunci ce este??? Maimuta rujata si pensata Rares Bogdan e fericit… Olita de noapte a lui Johannis e mai mare, mai grea decat a decrepitului de Gusa! A lui Johannis este pe roti o impingi nu o cari…Ce caracter are Rares Bogdan..Are covid nouaspe de mic! Nu are gust, nu are miros maimuta rujata.. Tucalul dlui Presedinte este pentru dansul o cupa cu sampanie frantuzeasca! Mai poti zice ceva???

 61. Ma gandeam ca daca intalnesc un parlamentar, un ministru, fac atac de panica, ma faceam la fata precum macul, de rusine, de respect, de admiratie…
  Cand colo, ce sa vezi? ce sa analizezi??? Niste putori analfabete, lacome de bani si pofticiosi de nemunca si somn in nestire…Sperante de la dl Johannis? Poate la ski, la zen, la nemiscare, la contemplare…E asa bine sa te uiti de pe geamul Cotroceniului la unii care munceasc, care fac naveta, merg in frig, in zloata, si tu sa fii in pijamale si slapi si Rares Bogdan sa iti maseze cu crema frantuzeasca, spatele, deltoizii, marii dorsali, bicepsii, tricepsii, omoplatii…E asa de bine! Mama, mama…..Doamne ce buna e viata la Cotroceni! Sa tot apuci suta de ani…

 62. N-are nici o treaba omu cu Romania, el in vacanta cu trenu din Franta, noroc ca are Guvernului lui de antiromani, cei de dreapta, care atunci cand incalca legea, n-o cunosc sau n-o respecta, nu ii cearta, ba chiar ii lauda, ca deh PSD-ul e de vina ca dansul a ajuns la andropauza,si Romania e gata, buna de vandut pe nimic. Poata asta vrea Inalta Poarta unde se inchina dansul

 63. Realitatea Spirituala! George Grigoriu in dialog cu Academicianul Leon Danaila! In top 500 genii umane in viata e si dl Academician! Uitati-va pe net! Un reportaj odata la generatii… 40 300 de operatii pe creier, cam cat sa umpli Stadionul National! M-am simtit ca o furnica pe langa acest TITAN…umil, insignifiant, rama! Si-a donat averea, totul..Cand pui un diamant langa ceva urat hidos, acel ceva, urat, hidos devine si mai urat si mai hidos..De cand am vazut reportajul cu dl Academician, Ion Cristoiu, Ionut Cristache, Morsa Competenta, Pieleanu, Dinescu Mircea etc, imi sunt ca niste hoituri vii( scuze pt cititori), putind a Iad, a compromis, a nesimtire….Subiectul ma epuizeaza..
  Un geniu versus niste ruine mediatice putind de tot ce are o fiinta umana mai urat ca si caracter… E insuportabil de privit comparatia dintre caracterul dlui Academician Leon Danaila si cei mai sus enumerati… Va implor, va conjur, vedeti reportajul…..
  .

 64. Iohannis este creatia statului securist mafiot paralel. Daca mafiotii au vazut ca le-a mers bine cu Petrov, care a intarit statul mafiot paralel, si-au spus ca dupa Petrov ar merge foarte bine un talamb aerian care sa fie pe post de marioneta. Prosti care sa voteze lucratura securista se gasesc din belsug in Romanika.
  ,,Traim intr-un stat mafiot, asculta-ma ca stiu ce vorbesc” (inregistrare Petrov)

 65. De la dl Academician citire: am operst deopotriva si criminali si sfinti, si ambasadori si oameni simpli… SCOPUL MEU A FOST SA SALVEZ VIETI…Dupa operatie imi faceam cruce cu limba pe cerul gurii…
  Popescu Piedone punea motorina pe branza taranilor in piata Crangasi si calca in picioare ceapa tarancilor… Acum e lupul moralist in sectorul 5..Unde se duce dupa moarte sufletul dlui Danaila si unde ” prinde culcus” sufletul lui Piedone Ioan Botezatorul cu motorina din piata Crangasi???? Piedone vs Leon Danaila? Mi se pare cea mai penibila comparatie din Universul Creatiei… E o durere mentala imensa comparatia celor 2 caractere… Potentialul intelectual TITANIC al dlui Academician vs 3 neuroni ai lui Piedone…Desert nuclear in capatana lu’ Piedone…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.