Editura Creator, peste 1.000 de titluri

Editura Creator a publicat până în prezent peste 1.000 de titluri din diferite domenii: cărți pentru copii, beletristică, științe umaniste, dezvoltare personală etc, potrivit unui comunicat.

Proiect inițiat în anul 2014, Libris Editorial devine Editura Creator în anul 2020, după un rebranding ce a apărut firesc, dată fiind nevoia de a exprima și susține și prin intermediul prezentării (nume, logo, site, colecții etc.) valorile editurii: calitate, creativitate și inovație, reinventare continuă, diversitate.

„Pentru că anul acesta sărbătorim 10 ani de la primele cărți editate, ne-am propus să trecem în revistă parte din principalele realizări și proiecte, titlurile și autorii care s-au remarcat în mod deosebit de-a lungul ultimilor ani”, se arată în comunicatul citat, pe care îl redăm integral.

 

Volume de debut ale autorilor români

„Publicarea unei cărți este un drum plin de emoție și delicatețe, unde fiecare pas contribuie la transformarea unei idei într-un univers de cuvinte, așteptând să fie descoperit de cititori. Totul începe cu un moment de curaj din partea autorului, care își încredințează manuscrisul editurii, fie direct, fie prin intermediul unui agent literar.” – menționează Irinel Merlușcă, managerul Editurii Creator

Încă de la început, Editura Creator și-a propus să fie alături și de oameni tineri, aflați la început de drum, dornici să-și facă auzită vocea în lumea literară. Editura Creator a fost și este o susținătoare a autorilor noi, oferind acestora atât platforma de lansare, cât și un parteneriat bazat pe încredere și respect. Astfel, la Raftul de Debut al Editurii Creator, publicul va găsi mereu titluri de interes, dintr-o gamă largă de domenii. Din aparițiile de debut ale anului 2024, menționăm:

El Camino. Dă-ți timp de Elvira Pasargiu este un jurnal de călătorie recomandat tuturor celor pasionați de drumeții. Experiența parcurgerii a sute de kilometri are o dimensiune spirituală pentru cei mai mulți dintre cei care pornesc pe drumul Camino de Santiago sau Calea Sfântului Iacob, pelerinaj renumit ce atrage anual zeci de mii de pelerini și milioane de turiști din întreaga lume. Așa a fost și în cazul Elvirei Pasargiu, scriitoare debutantă care împărtășește cu cititorii săi acest minunat jurnal de călătorie.

Compromis de Simona Celik este un roman de debut ce redă povestea de dragoste dintre tânăra Irina, studentă în Iași, și șeful ei turc. Mesajul autoarei aflată la început de drum este unul optimist, transmițând ideea că iubirea nu ține cont de obstacole, fie ele chiar granițe sau diferențe culturale.

Revista Literară Libris

Inițiată în anul 2015, Revista Literară Libris reprezintă unul dintre cele mai longevive proiecte ale Editurii Creator.

Revista Literară Libris este o revistă independentă, publicată în parteneriat cu Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România, sub egida Uniunii Scriitorilor. De-a lungul timpului, unii dintre cei mai importanți scriitori români (ex.: Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Simona Antonescu etc.) și scriitori din literatura universală (ex.: Annie Ernaux, Eric-Emmanuel Schmitt, Isabel Allende etc.) au fost publicați în paginile acestei reviste.

Responsabilă cu tehnoredactarea, corectura și design-ul Revistei, Editura Creator reușește să pună în valoare conținutul publicației prin realizarea unui produs premium: pagini de calitate, full color, cu ilustrații și un design aparte.

Criticul literar Nicolae Manolescu a dedicat Revistei Literare Libris o rubrică în România Literară, dorind să aducă în atenția cititorilor această publicație, apreciind că „se remarcă prin eleganță grafică și un gust sigur al valorilor”.

Redactorul șef al Revistei și inițiatorul acestui proiect cultural este Adrian Lesenciuc, poet, prozator, eseist și critic literar român, doctor în ştiințele comunicării, profesor universitar la Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov și președinte al filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România din anul 2013.

Dintre premiile literare acordate acestuia, sunt amintite: Premiul Societății Scriitorilor Militari și Premiul Filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România pentru eseu (2006), Premiul Filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România pentru proză (2009), Marele Premiu la Concursul Național de Poezie Octavian Goga (2017); Premiul Cartea Anului la Colocviul Romanului Românesc (2018).

Romanele Balada și Cimitirul eroilor publicate de Editura Creator sunt unele dintre cele mai apreciate volume ale autorului. Poate puțini sunt cei care știu că Adrian Lesenciuc este descendent din familia Golembiovschi-Porumbescu. Scriitorul reconstruiește în Balada una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din literatura română, cea dintre marele compozitor Ciprian Porumbescu și iubita lui, Berta. Un roman pe care, dacă nu l-ai citit deja, ți-l recomandăm să-l adaugi în wishlist.

Publicat în anul 2018, romanul distopic Cimitirul eroilor își continuă povestea în lumea editorială prin traducerea lui în limba franceză de către Iulia Badea Guéritée și de Raymond Clarinard. Apărut la editura Bleu et Jaune în luna ianuarie a acestui an, romanul s-a regăsit timp de două luni în topul preferințelor FNAC (cel mai mare retailer de carte din Franța) și s-a aflat pe lista scurtă pentru Premiul Salonului de Carte de la Chaumont.

Artă, dramaturgie și universul lui Brâncuși 

Claudia Motea, actriță româno-canadiană, regizoare, dramaturgă, poetă, scenaristă, este scriitoarea care l-a readus pe Brâncuși în atenția cititorilor prin volumele sale publicate la Editura Creator și prin acțiunile sale în spațiul cultural românesc și internațional. Brâncuși, dragostea mea este un volum bazat pe o documentare riguroasă și inedit prin modalitatea de prezentare a artistului: avem nouă personaje feminine, figuri din viața sculptorului, ale căror narațiuni proiectează imaginea lui Brâncuși, încercând să capteze esența artistului și a operei sale. Acest volum a avut parte de un turneu de promovare în Bulgaria, China, SUA și a fost tradus până în momentul de față în zece limbi.

În 2024, Claudia Motea a adus în atenția Editurii Creator volumul biografic Sfântul din Montparnasse,  publicat inițial în anul 1965, o mărturie a vieții zbuciumate a excepționalului artist Constantin Brâncuși. Volumul semnat de Peter Neagoe nu mai fusese publicat din anul 1977, iar datorită inițiativei și muncii depuse de Claudia Motea alături de Editura Creator, această biografie romanțată ce surprinde viața zbuciumată și plină de căutări a genialului sculptor român este din nou pe rafturile librăriilor din țară, într-o nouă ediție. Peter Neagoe a fost scriitor și pictor american, originar din Transilvania, coleg la Școala de  Arte Frumoase din București și prieten bun cu Brâncuși încă din anii tinereții.

Unul dintre punctele forte ale editurii este colaborarea strânsă și autentică pe care o dezvoltă cu fiecare scriitor, iar proiectele editoriale și culturale realizate de Claudia Motea cu sprijinul echipei Editurii Creator constituie exemplu de parteneriat productiv, de durată, care de-a lungul timpului s-a concretizat în apariții editoriale notabile și evenimente importante pe scena culturală. Pe lângă volumele menționate anterior, dorim să amintim Shalom, Israel!, volum al Claudiei Motea distins cu premiul Cartea anului 2019, oferit de Centrul Cultural Israeliano-Român, și volumul de dramaturgie contemporană nord-americană semnat de Norm Foster, cel mai important dramaturg comic din Canada, ale cărui piese au ajuns să facă și deliciul publicului român prin intermediul parteneriatului menționat anterior. Claudia Motea este cea care a propus publicarea acestei antologii în România, fiind implicată și în procesul de traducere și de adaptare.

Participarea la evenimente culturale, lansări, târguri de carte sunt toate acțiuni desfășurate împreună, care contribuie la promovarea culturii, artei și, bineînțeles, a cărților publicate.

10 ani, peste 1000 de tituri, 14 colecții

Când vorbim despre cei 10 ani de activitate ai Editurii și publicarea unui număr mare de titluri de-a lungul acestor ani, este imposibil să le menționăm pe toate. Prin urmare, am ales să ne concentrăm doar asupra câtorva titluri pe care dorim să le aducem în atenția voastră. Selecția nu este aleatoare, ea surprinde acele titluri și colecții care constituie repere în timp pentru evoluția brandului Creator.

Fabule moderne – Tatiana Țîbuleac

Tatiana Țîbuleac (n. 15 octombrie 1978, Chișinău) a studiat jurnalism și comunicare la Universitatea de Stat din Moldova. A început să fie cunoscută publicului larg prin munca sa de jurnalist: inițial prin intermediul rubricii inițiate la mijlocul anilor 1990 în ziarul Flux, denumită Povești adevărate și mai apoi, începând cu 1999 prin intermediul muncii sale de reporter TV și prezentatoare de știri în cadrul PRO TV Chișinău. S-a stabilit la Paris în 2008, unde lucrează în domeniul comunicării și audiovizualului.

Cunoscută de către publicul român și european în special pentru romanul Vara în care mama a avut ochii verzi, care a fost tradus în mai multe limbi (franceză, germană, catalană, gaelică etc.) și a fost adaptat pentru teatru, Tatiana Țîbuleac a debutat în anul 2014 cu volumul Fabule moderne, publicat de Libris Editorial. Șapte ani mai târziu, a treia ediție a cărții a apărut sub sigla Creator, într-un nou format, cu o grafică deosebită ce completează armonios și pune în valoare cele 48 de povestiri scurte incluse în volum. O micro-antologie de scurte povestiri despre viață, despre momentele de cumpănă din existența celor mai puțin norocoși și despre învățămintele celor care au reușit, în ciuda destinelor nefericite. În cadrul unui interviu LibFest, Tatiana Țîbuleac ne-a povestit că această primă carte a ei este și cartea care i-a adus cei mai mulți urmăritori pozitivi, optimiști, care au luat legătura cu ea pentru a-și exprima admirația față de latura ei luminoasă, abilitatea ei de a vedea mereu doar partea plină a paharului; deși autoarea nu se regăsea neapărat în această imagine oglindită de cititori. Și de aici a apărut și un soi de vitalitate, energie a noului scriitor care a dorit să arate publicului și o altă latură a sa și a făcut acest lucru prin intermediul primului său roman. Așadar, după cum a mărturisit Tatiana Țîbuleac, dacă nu ar fi existat Fabule moderne, nu ar fi existat nici Vara în care mama a avut ochii verzi.

Prin urmare, iată un debut frumos al raftului de literatură română al editurii, care se mândrește cu acest titlul ce a fost unul dintre primele volume de proză română contemporană pe care l-a publicat.

Junii din Șcheii Brașovului – Vasile Oltean

„Fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi și trebuie un dram de iubire s-o înțelegi.” era de părere Nicolae Iorga. Iar în opinia noastră, volumele de istorie publicate de către Libris Editorial în primii ani de existență ai editurii, contribuie semnificativ la înțelegerea istoriei unor evenimente, locuri, obiceiuri mai puțin cunoscute de publicul larg (ex.: istoria sașilor și maghiarilor în Transilvania, Prima Școala Românească din Scheii Brașovului, Junii Brașovului etc.), dar extrem de importante pentru istoria țării, aspecte cercetate cu atenție și documentate cu dragoste de istorici importanți și oameni de cultură ai spațiului brașovean. Ne vom opri în cele ce urmează asupra volumului Junii din Șcheii Brașovului.

Pr. Prof. Dr. Vasile Oltean (n. 22 martie 1948, Deal, Alba), filolog, muzeograf, teolog român, membru fondator și vicepreședinte al „Despărțământului Cultural Astra Brașov” este director al Muzeului „Prima Școală Românească” din Șcheii Brașovului. Acest muzeu deține cea mai bogată colecție de documente vechi românești, peste 30.000, alături de 6.000 de cărți vechi, iar cărțile publicate de Vasile Oltean sunt de o valoare inestimabilă pentru patrimoniul cultural, ajutând la conservarea moștenirii culturale prin documentarea obiceiurilor, tradițiilor din trecut.

Unele dintre aceste tradiții s-au păstrat și în zilele noastre, dar puțini le mai cunoaștem semnificația. Un astfel de exemplu este parada Junilor Brașoveni. În fiecare an, Duminica Tomii este marcată în Brașov de „Coborârea în Cetate” a Junilor din Șcheii Brașovului (Brașovul vechi). Orașul este mereu plin, atât de localnici, cât și de turiștii entuziasmați să observe călăreții îmbrăcați în port național, să se bucure de atmosfera festivă. Dar care este semnificația acestui ritual? Cine sunt junii, cum sunt ei organizați și ce reprezintă acțiunile lor? Volumul „Junii din Șcheii Brașovului” adresează toate aceste întrebări, fiind o lucrare complexă, extrem de bine documentată, ce răspunde tuturor posibilelor curiozități ale cititorului, surprinzând atât caracterul militar al obiceiului, cel ritualic, cât și legătura acestuia cu spațiul „mioritic” al Șcheiului.

Evreu fără frontiere – Tiberiu Roth

Cu o poveste de viață impresionantă, Tiberiu Roth (1935 – 2022) a fost o personalitate marcantă în spațiul economic și cultural românesc: în timpul comunismului a fost directorul fabricii de camioane Steagul Roșu, iar după 1990 a deschis centrul de diagnostic imagistic și laborator Hiperdia. Tiberiu Roth a fost președinte al Comunității Evreiești din Brașov, dar și preşedintele Asociaţiei Sioniste din România. În cei 30 de ani de activitate, ca lider al comunității evreiești, s-a implicat în diferite acțiuni menite să apere drepturile evreilor și să vină în ajutorul celor aflați în nevoie.

Publicată de Editura Creator în anul 2019, cartea în două volume, Evreu fără frontiere semnată de Tiberiu Roth este o mărturie a vieții autorului, dar și o analiză valoroasă a ceea ce a însemnat să fii evreu de-a lungul timpului în diferite locuri din lume, o reflecție asupra diferitelor forme de antisemitism; o ediție îngrijită de scriitorul Mircea Brenciu, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Heidegger – Andrei Marga

Andrei Marga (n. 22 mai 1946, București), filosof, politolog și om politic român, profesor universitar, a fost Ministru de Externe al României în perioada mai-august 2012, Ministru al Educației între anii 1997-2000, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj între anii 1993-2004 și 2008-2012, laureat al premiului Herder în anul 2005. Acesta este un premiu cultural oferit Fundația Alfred Toepfer, fundație germană întemeiată în anul 1931 de comerciantul Alfred Toepfer din Hamburg. Fundația promovează unificarea europeană și sprijină diversitatea culturală, facilitând înțelegerea între țările Europei.

Parte a colecției Fildeș, volumul Heidegger întrunește studiile și articolele semnate de Andrei Marga despre filosofia lui Heidegger, un gânditor de anvergură și unul dintre cei mai mari filosofi ai istoriei filosofiei universale. Andrei Marga a încercat să surprindă în acest volum esența gândirii heideggeriene.

Pe lângă acest titlu, Editura Creator are în portofoliu și alte șase cărți semnate de Andrei Marga, dintre care menționăm Soarta democrațieiStăpânirea complexității și Profunzimea artei.

Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării – Reed Hastings, Erin Meyer

Publicată în anul 2021, Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării a inaugurat colecția King, dedicată titlurilor sonore din diferite domenii de activitate.

Reed Hastings este director executiv și cofondator Netflix, iar Erin Meyer este autoarea cărții The Culture Map: Breaking Through the Invisible Boundaries of Global Business, profesor de business în cadrul INSEAD, una dintre cele mai importante școli internaționale de afaceri din lume. Cei doi s-au aliat pentru a examina culturile, reușitele și lecțiile organizaționale învățate la Netflix, explicând pe rând situații, proceduri interne, prezentând metoda Netflix, o metodă ce poate părea contraintuitivă unora, dar care are rezultate excepționale. Formatul conversațional face cartea ușor de urmărit, iar conținutul este unul extrem de valoros pentru orice antreprenor, dar și pentru oricine încearcă să creeze și să mențină o cultură organizațională de excepție.

Acest volum s-a bucurat de un succes răsunător la nivel mondial în special în rândul oamenilor de business. A fost bestseller New York Times și s-a regăsit pe lista scurtă a Premiului Financial Times & McKinsey pentru Cartea de Business a Anului 2020.

Modele mentale – Peter Hollins 

Semnat de Peter Hollins, scriitor și cercetător în psihologie și comportament uman, Modele mentale este unul dintre cele mai apreciate titluri ale colecției Up. Acesta prezintă 30 de instrumente de gândire menite să ajute cititorul să selecteze informațiile relevante, să se concentreze doar pe ce e important cu adevărat și să ia decizii bune cu rapiditate și încredere.

Fiecare dintre noi are modele mentale formate în urma propriei experiențe de viață. Prin urmare, e firesc ca acestea să fie limitate și să ofere o perspectivă subiectivă asupra lucrurilor. Pentru cel care are doar un ciocan, fiecare problemă arată ca un cui. La fel se întâmplă și în cazul celor care se limitează la modelele mentale personale. Adaptarea la schimbare vine prin învățarea unor noi moduri de a gândi și de a privi lucrurile, iar acest volum se va dovedi util oricărei persoane care caută o modalitate de a acționa mai eficient și cu mai multă claritate.

Colecția Up a Editurii Creator include o selecție largă de volume de dezvoltare personală, cu informații practice și de actualitate, menite să vină în sprijinul cititorilor ce doresc să-și îmbunătățească anumite aspecte ale vieții personale și/sau profesionale.

„Un exemplu notabil de colecție în editura noastră este Up, dedicată dezvoltării personale, unde regăsești cărți cum ar fi Noua eră a imaginației sau De ce se ceartă cuplurile, volume ce sunt recomandate tuturor celor interesați de îmbunătățirea vieții personale și/sau profesionale. În aceeași sferă a dezvoltării personale, dar adresându-se în mod special publicului feminin, se remarcă colecția Flamingo. Titluri precum Biblia îngrijirii tenuluiHai să vorbim despre vagin sau Fii curajoasă! au un impact puternic asupra cititoarelor, oferindu-le sprijin în dezvoltarea lor.” – menționează Irinel Merlușcă, managerul Editurii Creator

Emily in Paris: Paris, J’adore! Ghid oficial și autorizat. Parisul secret al lui Emily

Publicat în 2023, ghidul oficial al îndrăgitului serial marca Netflix se adresează fanilor lui Emily, care regăsesc în acest volum sfaturi despre modă și romantism, informații interesante despre complexitatea etichetei franceze, cultura pariziană și locurile de neratat odată ajuns în Orașul Luminilor.

Un volum cartonat, full color, cu multe ilustrații și poze ce-l fac la fel de instagramabil ca locațiile pariziene surprinse în popularul serial.

Cartea face parte din colecția Flamingo, destinată în mod deosebit cititoarelor interesate de sănătate, frumusețe, diete și lifestyle.

Romane ecranizate

Și, pentru că am menționat Emily in Paris, nu puteam să nu amintim câteva dintre romanele ecranizate ce fac parte din portofoliul editurii și care au devenit mai populare cu ajutorul platformelor de streaming online. Iubitul meu polițist de Bethan Roberts, roman inspirat de un episod din viața scriitorului englez E.M.Forster; Ideea de tine de Robinne Lee, un bestseller internațional ce explorează relația dintre o femeie de 39 de ani și un tânăr în vârstă de 20 de ani și O poveste perfectă de Elísabet Benavent, ce ne prezintă o călătorie emoționantă în care opusele se atrag, sunt trei romane care s-au bucurat de interesul publicului și datorită actorilor ce au dat viață personajelor pe marele ecran. Harry Styles, Anne Hathaway și Diana Gómez au fost cei care au adus cititorii în fața ecranelor și cinefilii în librării.

Iar colecția Butterfly a Editurii Creator îi așteaptă pe iubitorii de romane de dragoste și cu alte povești de savurat pe îndelete.

„Filmele și serialele bazate pe cărți trezesc curiozitatea și aprind dorința de a explora universul original, atrăgând astfel noi cititori către materialul sursă. Genurile și temele populare, recomandările virale, hashtag-uri precum #BookTok, toate pot stimula interesul și pot transforma o carte într-un fenomen.” –  menționează Irinel Merlușcă, managerul Editurii Creator

Cartea Mare a Poveștilor Zurli – Mirela Retegan, Maya Sorian

Zurli s-a născut din dragostea Mirelei Retegan pentru fiica ei Maya, când aceasta avea 5 ani, iar poveștile existau în toate aspectele vieții lor. Poveștile Zurli au prins viață odată cu Gașca Zurli, fiecare spectacol având la bază învățătura morală care decurge dintr-o poveste. Maya, copilul care a inspirat crearea lumii Zurli, a contribuit, alături de mama ei, la scrierea acestor povești. Echipa mamă-fiică a continuat și după ce mama nu a mai petrecut serile citind povești fetiței ei. Astăzi, Mirela Retegan reușește să ofere părinților instrumentele prin care aceștia își pot transforma în mod pozitiv relația pe care o au cu copiii lor. Maya Sorian, după câțiva ani petrecuți în școlile din Londra și Barcelona, s-a întors acasă și merge pe urmele mamei ei. Cartea Mare a Poveștilor Zurli adună 10 povești magice de citit în familie, cu ilustrații color de Cristina Diana Enache care îmbogățesc colecția Little Hero a editurii, colecție ce include cărți pentru copii, cărții cu ilustrații deosebite și povești cu tâlc.

„În lunga mea călătorie prin universul fascinant al Editurii Creator, am îmbrățișat diverse roluri, fiecare cu farmecul și provocările sale. De la grafician și tehnoredactor până la manager de editură, fiecare experiență a adus cu sine o poveste unică. Ca grafician, am avut privilegiul de a da viață ideilor autorilor prin intermediul artei vizuale. Crearea designului de copertă și a layout-ului unei cărți este o adevărată magie, un dans între creativitate și tehnică. Fiecare pagină, fiecare detaliu al cărții devine un tablou viu, o manifestare a visurilor și imaginației autorului, transformând un simplu manuscris într-un obiect de artă dorit de cititori.

Un proiect care mi-a rămas în suflet a fost crearea designului și ilustrațiilor pentru o serie de cărți pentru copii. Acest proiect nu doar că mi-a reînviat copilăria, dar m-a și provocat să îmi exersez imaginația și să creez imagini care să încânte și să inspire tinerii cititori. Fiecare ilustrare a fost ca un mic dar, menit să hrănească imaginația și curiozitatea copiilor și o sursă de imensă satisfacție.” –  menționează Irinel Merlușcă, managerul Editurii Creator

Traduceri și publicații în limba engleză

Încercarea de a pătrunde pe piața de carte din alte țări prin intermediul publicațiilor în limba engleză este una dintre acțiunile relativ recente ale editurii. Dintre cărțile publicate în limba engleză, vom menționa pe scurt doar două titluri, care ne așteptăm să aibă un impact deosebit în mediul literar și care surprind diversitatea portofoliului Creator.

Publicat în anul 2023, volumul Lebăda neagră de pe Balaton, coordonat de Romeo Couți, jurnalist și director TVR Cluj, a fost tradus și în limba engleză. Perspectiva asupra parteneriatului strategic dintre România și Ungaria, focusul asupra personalității politice a lui Viktor Orban constituie subiecte de interes și pentru cititorii din afara țării.

Stage Fright de James Longshore este un volum publicat în limba engleză în luna august a anului curent. James Longshore s-a născut și a crescut în New York, a absolvit Școala de Film din Los Angeles și din 2011 locuiește în România. A jucat în seriale românești de televiziune și susține spectacole de stand-up atât în România, cât și în străinătate. Inspirat de propria experiență, James Longshore a decis să publice romanul Stage Fright, ce redă povestea lui Chris Fisherman, un actor american care locuiește în București, împreună cu soția sa Ana, scenaristă româncă. Cu o scenă de stand-up comedy în plină dezvoltare, ce câștigă popularitate în București, Chris decide, după 25 de ani ca actor, să-și urmeze un alt vis: acela de a deveni comedian de stand-up în România, susținându-și spectacolele în limba engleză.

Planuri de viitor și recomandări

Discutând cu managerul Creator despre planurile editoriale, Irinel Merlușcă ne-a dezvăluit următoarele:

„Editura Creator are în pregătire două volume pentru copii semnate de Simona Antonescu Alergino și Primăria copiilor și Regele care confunda prăjiturile cu o răceală; un alt volum așteptat este cel al autoarei Ligia PopObiceiuri greșite în viața de zi cu zi. Semnale de alarmă trase de corp, în care ne învață să fim atenți la semnalele transmise de corpul nostru și ce să facem pentru a ne feri de tot ce este toxic din jurul nostru. Volumul Răvașe din călimară al Anei Barton este un alt titlu care sperăm să apară la sfârșitul acestui an. Tot până la finalul acestui va apărea traducerea romanului Afrodite: La verita della dea de Mariangela Galatea Vaglio.”

Dacă ar fi să recomande doar trei titluri din portofoliul Creator, Irinel Merlușcă s-a oprit asupra următoarelor: „Recomandările de cărți sunt adesea subiective, dar iată trei titluri din portofoliul editorial care au avut și au un impact deosebit asupra mea și ar putea fi interesante și pentru alți cititori. Aș începe cu Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării de Reed Hastings, Erin Meyer, pe care o recomand fiindcă dezvăluie tactici și procese ce au făcut din Netflix una dintre cele mai inovative companii ale secolului XXI. O altă carte pe care o recomand și care îmi este dragă – prin ea am putut să-mi cunosc echipa foarte bine și să valorific potențialul fiecăruia – este Geniotipul. Descoperă geniul care zace în tine de Tony Estruch. Este una dintre cărțile care te ajută să te cunoști, să-i înțelegi mai bine pe cei din jurul tău, să-ți identifici potențialul și să pui accent pe talentul tău; da, să descoperi geniul care zace în tine! Următoarea carte pe care o recomand este The Lady in Gold – Povestea extraordinară a capodoperei lui Gustav Klimt. Portretul lui Adele Bloch-Bauer de Anne-Marie O’Connor. O filă de istorie, cartea prezintă povestea tabloului lui Klimt. Este cartea mea preferată și datorită faptului că sunt un iubitor de istorie și artă.”

Deși nu am putut menționa toți autorii, toate titlurile, toate colaborările frumoase de-a lungul anilor, fiecare dintre acestea au contribuit la povestea Editurii Creator, condusă de Irinel Merlușcă, manager editorial și grafician, care vă transmite vouă, cititorilor, următorul mesaj: „Într-o lume în continuă schimbare, cărțile rămân pentru mine inspirație și emoție. Ne străduim să aducem în fața cititorilor lucrări care să le îmbogățească sufletele și să le răspundă curiozităților. Vă încurajez să continuați să citiți și să descoperiți noi universuri în paginile cărților. Mulțumesc că sunteți parte din această frumoasă călătorie literară!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Este pozitiv faptul că editura Creator are în vedere literatura, dar și disciplinele reflexive, pretențioase – cum este Filosofia. Publicarea monografiei Heidegger, a lui Andrei Marga, ca și a volumelor acestuia, Stăpânirea complexității, de pildă, este un indiciu al nivelului cultural înalt. Sociologia este slab reprezentată în editurile românești – probabil datorită eșuării multor sociologi în sondaje electorale. Care contează prin bani, nu oprin valoare.Economia este și ea slab reprezentată.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.