Emoții de Formula 1, la o expoziție în premieră în România

Emoții de Formula 1, la o expoziție de fotografie în premieră în România. Vernisajul „Waiting: A Decade of Life in the Grand Prix Pit Lane” ce poartă semnătura lui Richard Kelley a avut loc marţi, 15 octombrie 2019 în decorul spectaculos de la Qreator by Iqos. Fotojurnalistul american a onorat evenimentul şi i-a purtat pe participanți în Epoca de Aur a Formulei 1.

Discursul lui Richard Kelley a îmbinat echilibrat părţi tehnice de artă fotografică pură, pasiunea domniei sale pentru Formula 1 şi nu în ultimul rând fascinaţia eternă pentru piloţii care au făcut istorie în anii ’70-’80. Și astfel, cele 25 de imagini alb-negru de mari dimensiuni, atent selectate şi prezentate publicului, au fost parcă și mai vii. 

Un alt detaliu care a făcut deliciul asistenţei a fost expunerea aparatului foto original care a fost aliatul autorului în uluitorul periplu fotografic.

Autorul şi-a prezentat cu această ocazie unică tot în premieră şi lucrarea scrisă şi ilustrată “Waiting”, publicată în 2018, prefaţată de Jarno Trulli şi nominalizată de “The Telegraph” UK pe lista scurtă pentru “Best Illustrated Sport Book”.

Seara a debutat cu un scurt discurs al lui Bogdan Militaru, aflat la prima experienţă în calitate de curator dar nu şi la primul eveniment dedicat pasionaţilor auto în general şi motorsport în special.

Lucrările rămân expuse până în 22 octombrie 2019, la Qreator by Iqos.

Cei care vor trece pragul expoziţiei au privilegiul de a-i revedea prin intermediul imaginilor neconvenţionale pe Niki Lauda, Alain Prost, Nigel Mansell, James Hunt sau Jackie Stewart surprinşi în momente de încrâncenare sau de triumf, de aşteptare sau de pregătire pentru cursă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.