Epidemie de rujeolă în Timiş

O epidemie de rujeolă a izbucnit în judeţul Timiş, 30 de copii fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara. Medicii au declarat că unele cazuri sunt mai grave. Copiii nu au fost vaccinaţi, cei mai mulţi având doar câteva luni, neîmplinind încă vârsta de imunizare.

„Sunt 30 de copii internaţi cu rujeolă, dar epidemia a izbucnit în luna decembrie. Acum avem un număr mare de copii internaţi cu rujeolă, care au fost internaţi pe toată perioada sărbătorilor. În decembrie au început să fie mulţi părinţi care au venit la noi, pentru că sunt speriaţi, sunt mulţi care fac boala şi noi suntem obligaţi să îi internăm, conform definiţiei pe caz dată de Ministerul Sănătăţii“, a spus medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, pentru news.ro.

Unii dintre copii se confruntă cu diverse complicaţii, cum ar fi pneumonii, bronhopneumonii sau otite supurate.

Cei mai mulţi dintre copiii internaţi la spitalul din Timişoara nu au fost imunizaţi pentru că, spun medicii, fie provin din colectivităţi în care nu se vaccinează, fie nu au vârsta la care se face vaccinul împotriva rujeolei.

Doi copii au murit anul trecut în judeţul Timiş din cauza rujeolei. Anul trecut, până în 29 decembrie, la nivel naţional au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe, iar dintre acestea nouă copii au decedat, trei având vârste mai mici de un an. Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462) Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110), potrivit Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.