Euro-2020 ar putea fi organizat în 12 sau 13 oraşe din toată Europa

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a lansat, sâmbătă, ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa, informează Le Figaro, citat de Mediafax.ro.

„Voi face un anunţ care va surprinde. Am ideea de a vedea un Campionat European în 2020 în toată Europa. Este o idee, Comitetul Executiv a oferit mandat pentru analizare a acestei idei. Vor exista întâlniri cu federaţiile şi deciziile vor fi luate în decembrie sau ianuarie. Ar marca 60 de ani de Euro. Majoritatea membrilor Comitetului Executiv consideră că este o idee foarte frmuoasă”, a spus Platini.

„De ce să nu fie un Campionat European în 2020 în toată Europa şi nu într-o singură ţară, în 12 sau 13 oraşe din toată Europa? Îmi surâde această idee”, a precizat Platini într-o conferinţă de presă despre Euro-2012, informează Le Figaro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.