Euro a atins un nou maxim al ultimelor luni

Cursul monedei naţionale a oscilat uşor peste 4,35 lei/euro în prima parte a sesiunii, astfel că BNR a publicat o referinţă în creştere pentru a patra zi consecutiv, de 4,3533 lei/euro, un nou maxim al ultimelor 15 luni.

Un nivel superior celui de vineri a fost anunţat la 1 iulie 2010, când BNR a afişat o rată de 4,3537 lei/euro. Astfel, referinţa se apropie de maximul istoric de 4,3688 lei/euro, publicat la 30 iunie 2010.

Pe piaţa interbancară, cursul a atins maximul istoric, de 4,4020 lei/euro, pe 29 iunie 2010.

Paritatea de vineri este cu 3,15 bani peste cursul de joi, de 4,3218 lei/euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.