Explozie Dedeman. Procurorii au preluat ancheta penală

Update. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au preluat ancheta penală în cazul exploziei de vineri dimineaţă de la magazinul Dedeman.

Acesta admite că ancheta s-ar putea extinde şi pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

„Deocamdată nu avem informaţii medicale pentru a putea stabili o încadrare, numărul de victime”, a precizat Chihaia.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Valeriu Chihaia, a declarat, pentru AGERPRES, că în acest moment cercetările se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă în formă agravată.

Opt dintre victimele exploziei urmate de incendiu de la complexul comercial Dedeman din Botoşani sunt clienţi ai magazinului, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost declanşat Planul alb de intervenţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani şi Spitalul Municipal Dorohoi.

„DSP Botoşani a declanşat Planul alb de intervenţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani şi Spitalul Municipal Dorohoi. Toate cele 13 victime (5 angajaţi ai centrului comercial şi 8 clienţi) au fost preluate de către SJU Mavromati Botoşani, din care 12 transportate cu echipaje SMURD şi SJA Botoşani, iar o victimă s-a prezentat cu mijloace proprii”, au precizat oficialii DSP.

(VIDEO) Explozie la Dedeman. Există victime. Anunțul oficial al companiei

Potrivit acestora, până în prezent, o victimă a fost transferată cu un elicopter la Iaşi, la o unitate sanitară cu competenţă medicală de nivel superior, iar alte două victime sunt în proces de evaluare a criteriilor medicale de transfer în unităţi sanitare din Iaşi şi Bucureşti, tot cu mijloc de transport aerian.

„Doi dintre pacienţii ajunşi în UPU al SJU Mavromati Botoşani au fost internaţi pe secţia Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, având arsuri. Un alt pacient cu corpi străini la nivel ocular a fost deja  externat la domiciliu. Şapte dintre victimele exploziei de la centrul comercial se află în prezent pentru stabilizare şi evaluare la nivelul UPU Botoşani, fiind stabili. Dintre aceştia, un pacient nu prezintă leziuni datorate exploziei şi incendiului, ci doar atac de panică”, au mai arătat reprezentanţii DSP.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că patru dintre pacienţii răniţi în explozie se află în stare gravă, doi fiind intubaţi.

„Pacienţii prezintă arsuri de diferite grade într-o proporţie de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului”, a precizat MS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Tot n-am inteles de ce unele televiziuni au spus Dedeman,altele „un centru comercial de bricolaj”,iar altii,NIMIC. E cumva in functie de spagile primite ? Ma,ce drk de legislatie are haznaua asta numita tara,ca-i tare defecta ?

  2. @ vax populi – stii DE CE ?

    – Pentru ca Firma Dedeman apartine Noii Sekuritati

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.