(VIDEO) Explozie la Dedeman. Există victime

O explozie urmată de un incendiu a avut loc vineri la magazinul de materiale pentru construcţii Dedeman, aflat la marginea municipiului Botoşani. Autorităţile au activat PLANUL ROŞU de intervenţie. Mai multe persoane au fost rănite.

UPDATE Cincisprezece persoane au fost rănite. Deflagraţia s-a produs în timp ce o firmă autorizată executa lucrări la instalaţia de gaze din interiorul magazinului.

UPDATE Poziția Dedeman după explozie: o firmă externă lucra la gaze

UPDATE Cel puţin 13 persoane au fost rănite, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD. Dintre acestea, 10 bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 63 de ani. Un bărbat a fost intubat, ventilat mecanic, a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la un spital de arşi din ţară. Celelalte victime prezintă arsuri şi traumatisme”, spun oficialii ISU.

UPDATE ”Au fost evacuate peste 100 de persoane din magazin (…) Persoanele rănite sunt cu arsuri grad 1 şi 2 şi cu alte leziuni traumatice din cauza exploziei”, a transmis şeful DSU Raed Arafat.

El a precizat că explozia ar fi avut loc la o centrală de gaz, iar în urma primelor informaţii toţi răniţii erau angajaţii magazinului.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, într-o intervenţie TV, că a luat legătura cu managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” de la Iaşi şi rămâne de văzut câţi dintre pacienţii de la Botoşani vor fi transferaţi la Iaşi.

Potrivit lui Rafila, patru victime ar fi cu cod roşu.

UPDATE Pentru una dintre victime a fost solicitat elicopterul SMURD Black Hawk

”Elicopterul SMURD Black Hawk urmează să decoleze de la Bucureşti spre Botoşani”, a transmis IGSU.

UPDATE Bilanţul a ajuns la 12 victime transportate la spital, dintre care o persoană în stare gravă, intubată, a anuntat ISGU. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat vineri, după explozia de la un magazin de materiale de construcţii din Botoşani, că un avion şi un elicopter sunt pregătite în cazul în care este nevoie să fie trimise de la Bucureşti.

UPDATE Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a declarat că zece persoane au fost rănite în urma exploziei.

„Din informaţiile pe care mi le-au transmis colegii, este vorba despre zece victime, care au fost transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată. Au arsuri de diverse grade”, a spus primarul într-o intervenţie la Antena 3.

Deflagraţia s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la reţeaua de alimentare cu gaze din interiorul acestui magazin, iar victimele ar fi angajaţi.

„Înţeleg că a fost o defecţiune la reţeaua de alimentare cu gaze din interiorul acestui magazin. Aceste victime înţeleg că sunt angajaţi pentru că explozia s-a produs în partea de birouri a magazinului”, a adăugat edilul.

 

La faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, o autospecială transport personal victime multiple, două ambulanţe SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu de intervenţie. Misiunea este în dinamică”, arată IGSU.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Ieri incendii, azi explozie. Turma trebuie ținută înfricată. Mai e treaba cu asigurările.

  2. …vrajeala ieftina…a explodat o butelie in conditiile in care magazinul avea retea de gaze…

  3. Inspectoratul Teritorial de Muncă tace ca de obicei? La Ferma dacilor era construcție fără avize, aici cum era? Detector de metan, control periodic ISCIR traseu , revizie periodică centrală etc… sunt. Că pe cei cu centrale de apartament ne ține evidența furnizorul. Probabil nu e accident colectiv că erau numai câte doi în birou adică la “același loc de muncă”.

  4. In domeniul „explozii la conducte de gaze” cunoastem specialistii probei … Mai ramine doar ca la fata locului, mototolita, sa fie „gasita” pe jos o hirtie cu numarul de telefon al portarului de la Kremlin …

  5. Pe vremuri mai era un terorist cu butelie in slapi capturat ca mare trofeu prin 2007.

    Un magazin ce arata denaZificat fix intr-un judet de granita, cu Ucraina

  6. Deci n-au explodata preturile si victime cumparatorii lesinati cand le-au vazut!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.