Expoziția „Manifest“ a artistului Mihai Țopescu la Lisabona

În cursul anului 2017, Mihai Ţopescu a realizat, în localitatea Poienari, un proiect de land art intitulat Paradise Forest, care a prevăzut colorarea unei păduri, astfel încât privitorul să aibă parte de un spectacol inedit, care trage un semnal de alarmă în privința poluării mediului, defrișării pădurilor și necesității de a proteja natura.

Pădurea este întrupată! Artistul ne încarcă cu toate trăirile lui, iar natura, din care Mihai Țopescu își făurește realul, ne cheamă în Templul său. Aici, în templul plin de coloane colorate, urcăm în liniștea unei sâmbete neîncepute”, afirmă Adrian Buga.

Proiectul de land art a fost transpus în sculptură-obiect-instalație și va fi expus sub forma unui Manifest în galeria ICR Lisabona, expoziţie ce va fi găzduită în perioada 7 august – 4 septembrie. Vernisajul va avea loc în data de 7 august, ora 19.00, în prezența criticului de artă Adrian Buga și a autorului.

 

Expoziția „Manifest“, un semnal de alarmă împotriva poluării mediului

Este o luptă personală cu semenii mei. Vreau să îi fac să conștientizeze că unde punem piciorul, distrugem. Ca artist, nu pot să ies în stradă și să manifest în mod clasic, însă încerc să o fac prin simboluri”, mărturiseşte artistul.

Mihai Ţopescu este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj, secţia sticlă, promoţia 1981. În anul 1985, a urmat un curs de specializare în cadrul Academiei Kunst Baden din Viena. Este membru al Cenaclului Uniunii Artiştilor Plastici din Târgu Jiu, membru al filialei UAP din Arad, iar din anul 2000 este membru al Centro Studio-Vetro Murano din Veneţia. Este unul dintre artiştii români cei mai prolifici, cu participări expoziţionale în ţară şi în străinătate, simpozioane, concursuri, expoziţii de grup și distins cu numeroase premii naţionale şi internaţionale. Lucrările lui Mihai Ţopescu pot fi găsite în muzee de artă din România, Germania, Italia, Danemarca, Belgia, Cehia și bineînțeles, în colecţii private, remarcându-se de fiecare dată prin rafinament și utilizarea de geometrii și palete cromatice deosebite.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Nimic nu poate fi mai vulgar, mai scarbos, mai gretos ca acea imagine a copacilor colorati. Este un afront adus bunului simt. Mai bine o defrisare…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.