Familia Regală a mers la baza militară de la Cincu (foto)

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu au vizitat luni baza militară de la Cincu, unde au fost oaspeţii Centrului Național de Instruire Întrunită “Getica” și ai Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO din România, unul dintre cele opt forțe care compun NATO Enhanced Forward Presence la flancul de est al organizației.

Potrivit unui comunicat al Familiei Regale a Romaniei, la sosire, Custodele Coroanei române a fost întâmpinat de generalul de brigadă Ioan-Marian Cristurean, comandantul Centrului Național, alături de ofițerii superiori din conducerea centrului, şi de colonelul Benoit Chrissment, comandantul grupului de luptă NATO (Franţa). La întâmpinarea Majestății Sale și a Principelui Radu au fost prezenți reprezentanții militarilor francezi, belgieni și luxemburghezi în misiune NATO în țara noastră.

„În sala de consiliu a marii unități, gl bg Cristurean a prezentat structura și activitatea centrului, precum și rolul diferitelor unități militare aflate în subordinea lui. Colonelul Chrissment a prezentat structura și activitatea Grupului de Luptă Avansat Consolidat NATO din țara noastră, format actualmente din militari francezi, belgieni și luxemburghezi. Custodele Coroanei și Principele Consort s-au adresat apoi ofițerilor români și străini.
În a doua parte a vizitei, oaspeții regali s-au deplasat în diverse puncte ale bazei, unde au asistat la o prezentare de tehnică militară și au întâlnit pe militarii francezi și luxemburghezi.
Majestatea Sa a felicitat pe militarii români și străini și le-a mulțumit pentru competența, devotamentul și efortul lor neîntrerupt pentru a contribui atât la securitatea naţională, cât şi la securitatea flancului estic al NATO și al Uniunii Europene”, se mai arată în comunicatul citat.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8570 Articole
Author

39 de Comentarii

 1. Wow, pe când o vizită a unei familii obișnuite care să fie primită în aceiași formulă?!

 2. Nu mai există o familie regală în România . Gata s-a încheiat cu minciuna. România este o Republică, iar cei doi cetățeni sunt persoane private, nu au avut niciodată demnități ale statului , nu reprezintă pe nimeni. Cum de au dreptul de a vizita o bază militară ? Nu se sesizează nimeni ?

 3. Prins Douda e colonel onorific in MAN,e normal sa manifeste curiozitate!
  Militarii,inspirati de vizita royala, s-au batut ca leii la popota,pe mancarea royala,cu toti cei care nu au de lucru dar isi fac

 4. care familie regala, atirnatorii regalii din toata lumea asta care tac si fura tot ce se poate? ii auziti pe astia ca sint preocupati de ceea ce se intimpla in lume? dau ei vreun mesaj de normalitate, solidaritate si cooperare??? nu! fac gura mica pt ca iubesc privilegiile. aveti rabdare, inclusiv voi, inutilii de la savirsin. vin alte vremuri! normale!

 5. Ce cauta acesti indivizi la Cincu??!! Fac parte din conducerea tarii sau din CSAT??!! Romania e REPUBLICA sau Constitutia e o simpla maculatura??!!

 6. Hohenzholler a fost și ultimul kaizer al Germaniei, Wilhem* al 2-lea.
  Nouă la istorie, chiar pe vremea dictatorului și a sinistrei lui soții (lozincă post-deembristă), ni se zicea că Hohenzhollerii noștrii au venit săraci, că sînt dintr-un neam de aristrocrați micuți.
  Iorga, într-o cuvîntare din Academie, i-a făcut fenicieni. Eu nu cred.
  * Wilem e leit Carol al 2-lea, leit Hitler.

 7. Pai daca nu au ce sa faca toata ziua „acasa” (sau mai degraba „acase” ? …) si se bat de musca … eu ma intreb doar in ce calitate s-au dus sa se plimbe printre avioane si soldati, pentru ca in momentul de fata nu mai reprezinta NIMIC, poate doar amintirea unei pagini destul de triste si de intunecate din istoria Romaniei ! (cred ca remarcati si faptul ca „principele” Duda merge va arabii, cu un metru in fata consoartei, desi aceasta e „gaina care cinta in ograda” iar el, saracu’, e cam ca paduchii care insotesc ciinele „gazda” …)

 8. Comunicatul FAMILIEI REGALE A ROMÂNIEI! Bă, voi sinteti nebuni? Avem dublă comandă în Romania?

 9. Era timpul să se implice Altesa sa și toarășu de luptă și de viață ( confrate -verișor cu toate fameliile de bufoni din Iuropa deci și cu Zdrelea Kievianul ) . Damele de onoare ale Altesei au împletit pt. soldați căteva sute de perechi de ciorapi de lână – model franțozesc indicat pt. mioritici ( în loc de alte nimicuri- tractoare, combine etc) de comi$ul agrar luxemburghezu Julien Sulel Csalas . Apoi au servit la popotă fasole de la faraoni cu cărnați de la KAIZER , altesele lor având stomahu subțire .

 10. o printesa nu e ridiculizata ca poarta o brosa de aur? Pe Dancila ati judecat-o pt brosa de inox sau argint de cateva sute de euro, avand peste 7.000 de euro/luna plus alte venituri ca europarlamentar, sotie. Nu traia din mila poporului ca printesa, fosta la o ferma de pasari, fosta vanzatoare in Elvetia, careia i se da atentie deosebita pt ca spre deosebire de celelate milioane, miliarde de locuitori ai Terrei nu au o ”condicuta” de familie in care apar casatorii intre veri sau unchi cu nepoate pt a pastra avuitia, Nobilei familii, popor i-a spus: Hop in Țol. Chiar credeti ca inteligenta nativa a poporului, n-a prins adevarata semnificatie a numelui german? daca in germana ar putea insemna inaltul vamei…in romaneste țolul inseamna patura, deci o delimitare a spatiului ca si vama, numai ca semnificatia este mult mai profunda, Hop in Tol a venit pt ca a fost fortat Alexandru Ioan Cuza sa abdice si sa plece, fiind iubit de popor noul domnitor nu i-a ingaduit sa se intoarca pana la moarte(1873) de frica poporului. De abia in 1878 primeste titlul de altete. Azi unii sunt in extaz dupa o printesa si cativa hiperponderali ce-si etaleaza ”revarsarea” din centura…

 11. Foarte tare! Urmasii celui care a luptat IMPOTRIVA americanilor si a fost declarat INVINS de americani, fac vizita de protocol la baza militara AMERICANA din Romania. Asta da demnitate. Romaneasca, desigur.

 12. Dovada ca reprezinta puterile care i.au plantat ” de veghe” pe aceste plaiuri!
  „Maiestate,custode de coroana,print consort”- romaneasca traditie de slugarnicie!
  Aferim!

 13. Mihai I a abdicat! Nu mai exista regalitate pentru Romania. Acesti oameni nu au legitimitate. Ce cauta intr-o baza militara?

 14. In ultimii 3 ani, atitudinea prințesei Margareta vizavi de NATO mi-a creat deseori o puternică senzație de vomă. Simpatia care am avut-o pentru ea și Casa Regală s-a epuizat cu totul ( acesta nu este puțin lucru,ținând cont de faptul că am contribuit masiv, prin diseminarea printre experți străini prezenți la o conferință cu guvernul român la București a eseului meu ” România în Mileniul III ” din 1995, la acceptarea de catre Romania a retrocedării proprietăților regale confiscate de comuniști ).

  Nici dacă ar fi fost șefa statului roman,Margareta nu s-ar fi căzut să mănânce rahat despre Rusia sau să se afișeze că acum la manevrele NATO. Gata, m-a convins, prințesa nu merită deloc atenția de care încă se mai bucură din partea românilor !

 15. Halal general, arata ca un caltabos pus la afumat. In caz de razboi asta da coltul daca e nevoit sa fuga 100 metri cu vesta anti-glont pe el. Cu asa generali caltabosi in fruntea armatei, statul de drepti din Romania va obtine victorii multe. „La sosire, Custodele Coroanei române a fost întâmpinat de generalul de brigadă Ioan-Marian Cristurean, comandantul Centrului Național”.

 16. Kakaia familie regală ????!!!! Mai scriu o dată ,poate publicați,nu vă e rușine să tot promovați lipitorile astea la bugetul de stat ? Sau așa s-a primit ordinul pe unitate…

 17. Nu există nicio familie regală. Ăștia-s niște arlechini care-și arogă titulaturi ca la teatru.

 18. Am rezistat doar primul paragraf.
  Propaganda ceausista de ultima speță, cand Impuscatul era grav afectat…probabil(?) ca e aceeași școală.

 19. Se pune intrebarea ce o mai vrea aceasta casa regala zisa „de Romania”, ca la traditia de 900 e ani a Hohenzollernilor au renuntat (cum sa renunti la 900 de ani de linie stramoseasca neintrerupta pentru niste bani…?)
  Mostenitori nu au.
  Singura explicatie e ca astfel isi platesc datoria fata cei care i-au cocotat acolo, recte armatele NATO.

 20. Niste carcoteli regale de la rRomanica-bramburica:
  -La stramutarea osemintelor regelui Carol al II-lea de la Lisabona si reinhumarea lor la manastirea Curtea de Arges, din anul 2003, ex regele Mihaita nu a participat la ceremonie ingropaciunii tatalui sau si la bagat la inaintare pe Duda-colonelul. Ce mai…un adevarat ex-rege educat?!?;
  -Duda, fiind in evidenta armatei numa’ cu grad de Lt.col., ca sa fie avansat pe repede inainte(adica fara stagiu minim!), seara, a fost trecut in rezerva si dimineata rechemat…dar cu grad de Col.;
  -Cu ceva ani in urma circulatia trenurilor de pe Valea Prahovei era blocata de mai multi copaci cazuti pe calea ferata si ca sa-i inlature, CFR-ul astepta avizul de la Duda-colonelul, copacii fiind pe proprietatea regala?!?
  Etc.,etc.

 21. Sunt fenicieni si su cumpărat titlul; erau cei din deal ( apud N Iorga). Dar nu au anvergura malefica a verisorilor cu Scutul Rosu.

 22. @ipse…pe unitate MI (3×2), poate.Cotidianul a fost infiintat de Ion Ratiu cu” stagiu in exil ” , intre ’44 si ’89, la Londra.

 23. Cine este Domnul ? A nu sti pe Custodele Coroanei ? Un fel de var de al 7 lea unui nepot din alianța a lui Mihai Viteazul ….. adică nimeni in drum când ești prezent ass

 24. Ce doamne apără și păzește de culoare mai îi și aia? Că parcă e Mrs Bambină printre braconieri trecuți de Probațiune la A.G.V.P.S. Sau să fie fenolftaleină și rezultat bază la probele MRE de la A.N.S.V.S.A.?

 25. @Akornion:

  Se pare ca pe tine nu te deranjeaza restituirea proprietatilor regale (ce proprietati personale avea fostul rege si din ce venituri?) ci faptul ca familia Duda nu cinta in struna propagandei ruse, asa cum fac majoritatea comentariilor de pe forumurile acestei publicatii, devenita astfel canalul neoficial al propagandei ruse.

 26. Pănă acum cântai acceptabil . Vezi că nu știam vechiul repetoriu . În curând se va deschide pe Unirii – Victoria Socialismului o ”drogherie , dar nu ca cele recomandate de aquis-ul comunitar ( alea sunt pt: #rezistenți) , una pt. pocăiți : cenușă cal. 1 rămasă în furnalele demolate de la Hunedoara și leșie de ”limpezit de la ARPECHIM pe unde am ”înseninat noi vreo 40 de ani ( CA SĂ NE PROCOPSIM CU RIGATELE MARGARETII , AL LUI CIOABĂ etc.)

 27. Se bagă și ei în seamă să nu uite lumea că există și să mai profite de pe țara asta că nu sunt destui sugaci.Iar generalii ăștia,ce să zic mai mare greața! Ăștia nu sunt generali ăștia sunt lingăi ce se gudură fără demnitate , fără onoare ! Vai de țara asta pe ce mâini a ajuns.In caz de mobilizare la luptă din nou talpa țării – că unii sunt parlamentari, guvernanți,primari ,consiliu județean,familie regală,directori de editură ziariști sub acoperire de colonei, toată lumea are un alibi , toată lumea la luptă cu gura ,tinerii să fie recrutați și să lupte în linia frontului iar familia regală va merge in vizită să primească osanale de la ei și de la gheneralii lingăi și fără demnitate !

 28. Interesanta e cantitatea de antipatie revarsata pe Forum! Asta spune multe si nu despre vreo antipatie a romanilor fata de indeea monarhica. Activitatea de pa forul e specific trolleasca. In legatura cu amintirea monarhiei romane , sa ne amintim starea de lucruri de la moartea Regelui Mihai. Nu putini au fost cei care I-au adus onorul. Cata lume n-a intampinat cu lumanari in maini trenul funerar? De ce, oare< atata interes in a fi mentinuta degringolada asta politico-economica de sorginte republican-mahalageasca? O piramida social-politica cu un rege in frunte n-ar fi de dorit?

 29. „majestatea sa”….”principele” raducu???? Mai fratilor, chiar am luat-o pe miriste? Chiar atat de debusolati am ajuns? Chiar nu suntem in stare sa ne respectam propria Constitutie, pe care NOI insine am aprobat-o prin referendum? Chiar atat de fraieri suntem incat sa „punem botu’ ” la toate prostiile pe care toate (editat) (care-si cunosc doar propriile interese, nu si istoria Romaniei) le „scriu” prin ziare? Ce naiba cauta aratarile alea la Cincu? Sunt atat de ridicoli incat mi se face greata!!!

 30. Daca s-ar fi dus in vizita la Kremlin si l-ar fi pupat in bot pe Putinantrop, muica, ce de laude am fi vazut pe forum din partea putinofililor!

 31. Ați văzut cum arată un general român în comparație cu ceilalți trei militari străini? Ăsta ar trebui destituit cu cântarul. Ce rușine!

 32. Nu prea inteleg motivul acestei vizite ,pt. ca aceasta familie nu reprezinta pt. Romania nimic .Nu pot crede ca institutiile statului roman mai folosesc cuvintele alteta ,principe ,atita timp cit Romania nu mai are asa ceva .Exista un presedinte si un premier ,atit si nimic mai mult.Ne-am saturat de circul asta facut despre casa regala a Romaniei ,care nu exista .Nu sintem sanatosi la cap atita timp cit tot insistam cu regele Cioaba ,cu altetea sa Margareta ,sau cu principele Radu.Am ajuns io tara cu doua case regale ,cu clanuri,cu baroni,interlopi,vedete,milionari ,afaceristi,hoti,criminali,prostituate,traficanti de droguri,homosexuali si lezbiene,violatori de copii,clase politice care continua sa vinda tara strainilor,justitie corupta,lista ar fi foarte lunga cu dezastrul in care a fost adusa tara noastra de occident.

 33. Votam Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei ca Presedinte al Romaniei !!

 34. Daca s-a dus familia imperiala a Romaniei acolo in vizita, cred ca e cazul ca baza sa-si schimbe numele in Circu’ !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.