Familia, subiect de polemică. Bănescu. Ștergerea trecutului, semnele existenţei noilor barbari

Ultimul scandal din USR pe tema familiei tradiționale care a provocat retragerea Elenei Lasconi de pe listele pentru europarlamentare i-a atras atenția purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

Acesta reiterează pericolul ideologiilor salvaționiste care promovează ”mai binele” fără a se înțelege exact la ce se referă, în fond, spune Bănescu, o marotă devenită deja ”bătrâna cocotă a tuturor ideologiilor”.

Deplânge, de asemenea, întoarcerea cu spatele la trecut, căruia îi datorăm totuși și prezentul și, în cea mai mare măsură, viitorul, și vede semnele barbariei  în chiar mijlocul lumii civilizate, profețite de Decalog și Evanghelie.

Schimbarea relațiilor sociale în baza unor constructe precum ”gen”, ”diversitate”, ”căsătorie pentru toți” nu este necesară, nu ajută, sunt o deconstrucție a realității, a naturalului, mai spune Bănescu.

 Un gând care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism. O mostră de invincibilă ignoranță și de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecințe pentru societate. Consecințe desigur niciodată evaluate de cei ce pot vedea în familie „orice vor oamenii să vadă”, adică să proiecteze cu mintea lor ieșită din minți dincolo de nesemnificativa realitate”, a spus Bănescu, referindu-se la declarația lui Năsui, pe care l-a citat, dar nu l-a si numit explicit.

Purtătorul de cuvânt al BOR și-a continuat pledoria pentru familia formată dintre un bărbat și o femeie „edificată pe căsătorie”, nu „contract”.„E-urile ideologice îngurgitate în doze aproape letale fac ravagii în metabolismul cultural și moral al celor care nu au avut acces la hrana și aerul curate ale celei mai înalte culturi a lumii, cea europeană, rodită de codul moral iudeo-creștin. Cel care a germinat, rodit și hrănit inclusiv Modernitatea, din care ideologii de rit progresist, trăitori bezmetici în evul obscur al relativismului și post-adevărului nu mai înțeleg nimic. Întrucât, nemaiavând acces la cheia ei culturală, aceasta le rămâne, desigur, impenetrabilă.

Lichidarea lumii „vechi”, contestarea autorității formatoare a familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie sau dintre o femeie și un bărbat, multimilenară instituție (nu „contract”) în care aproape toți ne-am născut și singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ștergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toți îi datorăm prezentul și în cea mai mare măsură viitorul, acestea sunt semne virulente ale existenței în chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog și Evanghelie a noilor barbari: ideologii salvaționiști care vorbesc inept, deci nedrept despre trecut și perorează identic despre un viitor pe care, opunându-l isteric creștinismului și instituțiilor tradiționale, îl cred cu necesitate mai bun. „Mai binele” sprijinit pe nimic fiind marota, devenită deja bătrâna cocotă, a tututor ideologiilor”, a scris Bănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

13 Comentarii

 1. În sfârșit, un punct de vedere al BOR! Întrebare: de ce pochii cununa religios în biserică fete/femei cu burta la gura sau cu copchii de mana de 7 ori în viața? Are legătură cu Dumnezeu sau cu mirosul banilor?

 2. Tuasu Capitan evita, nu stiu de ce, sa spuna adevarul: se incearca legalizarea viciului ! Viciu care cuprinde si popimea.

 3. Cu exceptia termenului controversat de [cod moral]’iudeo-crestin’, Banescu nu le zice rau, sau pe romaneste pe intelesul maselor, „le are cu gargara”.
  Pacat de tendinta sa de a tacea maiestuos cand alte tendinte distructive se raspandesc in societatea romaneasca. Oricum, cu toate ca se situeaza in tabara intelectualilor sorosisti, ceea ce nu e deloc o nota buna, totusi Banescu lasa impresia ca e cu o treapta peste ei. Peste toti.

 4. Eu vad că omul și-a revenit,poate că l-a tras cineva de mânecă și i-a spus,mai purtător de cuvânt tu de parte cui ești?
  Doamne ajuta!

 5. despre Lasconi jr. = O puștoaică incultă (la fel ca și alții nu face diferența între termeni și nu pricepe ce înseamnă ”homofobie”), obraznică, fără bun simț. Dar ce este cel mai rău este că i se dă atenție.

 6. dl Bănescu vorbește corect. ex. ds un userist: „O mostră de invincibilă ignoranță și de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecințe pentru societate. Consecințe desigur niciodată evaluate de cei ce pot vedea în familie „orice vor oamenii să vadă”, adică să proiecteze cu mintea lor ieșită din minți dincolo de nesemnificativa realitate”. Un partid de prefăcuți. Un partid care mințea înainte de alegerile în care a luat voturi și voia să pară partidul care salvează România. Și … unde a ajuns? Și ce a făcut? A venit, ca și la alte alegeri să aducă DEZAMĂGIREA, IRITAREA …

 7. Tuasu Capitan (Patria si Capitanul) candideaza undeva ? Toate iesirile sale sugereaza asta, iar in subiectul acesta n-au ce cauta aia cu duamne-duamne, mai ales ca „fiul duomnului” era un gay veritabil, singura femeie din istoria sa era si mama surogat (conceptie imaculata) si pompa recirculabila. Doar la oameni Creatorul a prevazut o conceptie murdara si urat mirositoare, langa dos. O chestiune de gust sau de nepricepere in creatie.

 8. Lasconi junior este crescuta si ne-educata de Lasconi senior. Bine ca am scapat de amandoua! Asadar sa le dam uitarii!

 9. Bănescu ??? De ce ?? Cum de-și permite BOR ”purtător de cuvânt”..?? Ce sunt ei,. STAT IN STAT ? Romania nu are guvernare. Ceea ce există este o gașcă d eborfași, care nu ies din cuvântul licuriciului sau a CE,.Pentru ei nu există popor sau interese naționale ci doar interese personale sau de grup. Este perfect vizibil in mai toate cazurile, plus decizia pezidențială supremă de a ceda suveranitatea in mâna licuriciului și a cioroilor NATO aduși in țară..Circulă un zvon conform căreia in europa ar fi mai multe drapele in curcubeu arborate decât naționale.. Se pare că in funcții cheie din UE sunt (editat)..care nu se limitează la grupul lor gornist ci impun noi recrutări și poziționări in statele ciumate și cobai, unde musai să fie măcar unul in fiecare minister..Deci până mai ieri era feminismul și se alegeau femei drept ministru d erăzboi, acu trebuie să ai neapărat (editat)pentru a fi in directiva libertăților democratice occidentale..E, de acu ce poți zice,. sau ce pot zice unii de ex de la BOR ??

 10. Mă uit în Biblia de la București a lui Cantacuzino, 1688, (citat)cel mai însemnat monument al literaturii religioase la români, atât prin întinderea, cât și prin limba ei cea minunată(gata) și nu aflu cuvîntul familie!
  De cînd au băgat acest cuvînt în Biblia Ortodoxă? De ce?
  Facerea 47:12
  1788: Și le măsura grîu Iosif tătîne-său, și fraților lui, și a toată casa tătîne-său, grîu după trupuri.
  Azi: Şi dădea Iosif tatălui său şi fraţilor săi şi la toată casa tatălui său pâine după trebuinţa familiei fiecăruia.

 11. Familia, subiect de polemică … in cadrul NEAMULUI nostru cel STRAVECHI de pe acest TARAM ancestral …

  „III,24,9-24. La fel şi geţii cei aspri … zestrea cea mai de seamă este cinstea părinţilor şi virtutea femeii pentru care legământul căsătoriei rămâne trainic” (HORATIU/Horatius Quintus Flaccus/(65-8 BC), Ode).

  ASADAR, stergerea trecutului SPIRITUAL al NEAMULUI nostru cel STRAVECHI de pe acest TARAM (cel GETO-DACIC/1500 BC), cea care reprezinta ZESTREA NEAMULUI noastru/actual Românesc, SUNT semnele existenţei NOILOR barbarii ‘CULTURNICE’ de tip NERomânesti si ANTIRomânesti !

 12. Te faci că nu pricepi. E vorba că acest cuvînt ce, în latină, de unde este luat, înseamnă sclavi, robi, a fost băgat pe ușa din dos prostindu-ne că ar însemna ceea ce românește se zice, printre altele, casă (vezi Biblia de la București, 1688), cînd pt ei înseamnă ceea ce a însemnat întotdeauna: sclavi, robi.
  Ai votat și tu „familia tradițională”? Nu vezi, vezi, știi, doar te face, că ați fost prostiți?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.