„Faust” și „Ierusalim”, printre cele 58 de spectacole programate la Teatrul „Radu Stanca”

Magdalena Popa Buluc

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a pus în vânzare, pe site-ul oficial www.tnrs.ro/program, biletele pentru primele douăsprezece reprezentații, din anul 2019, cu spectacolul „Faust”, regia Silviu Purcărete, care vor avea loc în perioada aprilie – iulie 2019. Alte patruzeci și șase de spectacole, vor avea loc la Sibiu până în 13 aprilie.

Hedda Gabler, regia Botond Nagy, Povestea prințesei deocheate, Călătoriile lui Gulliver, D’ale carnavalului – în regia lui Silviu Purcărete, Rug, regia Armin Petras, Balul, 10, Hamlet, regia Radu Nica, Contra democrației, Moroi, regia Alexandru Dabija, Felii, regia Lia Bugnar, Ulciorul sfărâmat, regia Dominic Fridel, Vedere de pe pod, regia Eugen Jebeleanu și Încoace și încolo, regia Alexander Rimenschneider, sunt doar o parte dintre titlurile programate la naționalul sibian, în perioada 14 februarie – 13 aprilie 2019.

“Ierusalim », de Jez Butterworth, în regia lui Bogdan Sărătean, premiera lunii februarie la TNRS

Sâmbătă, 23 februarie 2019, de la ora 19:00, TNRS va prezenta la secția română, premiera spectacolului cu piesa „Ierusalim”, de Jez Butterworth, în regia lui Bogdan Sărătean. Spectacolul are în prim-plan povestea lui Johny Byron, zis „Cocoșul”, interpretat de Florin Coșuleț, un outsider, hulit de instituțiile publice, născut din fecioară, trădat de una dintre cele mai iubite persoane din anturajul său, mort și reînviat. O replică actuală a lui Iisus, un personaj contemporan decadent, traficant de droguri notoriu, când sufletul petrecerii, când teroarea cartierelor de oameni decenți – victime ale actelor sale de agresiune, provocate de consumul de narcotice.

Viziunea regizorală a lui Bogdan Sărătean, inspirată de abordarea modernă a lui Jez Butterworth și nerecomandată puritanilor, face o radiografie a contextului existențial specific periferiilor, consumul de droguri, limbajul licențios, actele de cruzime ignorate de justiție, creionând totodată un tablou al tensiunilor sociale actuale.

Scenografia și costumele sunt realizate de Alexandra Constantin, muzica este compusă de Claudiu Fălămaș. Alături de Florin Coșuleț, mai fac parte din distribuția spectacolului „Ierusalim”, actorii: Mihai Coman, Pali Vecsei, Ioan Paraschiv, Cătălin Pătru, Veronica Arizancu, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Viorel Rață, Cristian Stanca, Serenela Mureșan, Codruța Vasiu și Vlad Robaș. Spectacolul va fi prezentat în avanpremieră vineri, 22 februarie și va putea fi revăzut pe 17 martie și 10 aprilie.

„Ierusalim”

AUTORUL: Jez Butterworth; REGIA: Bogdan Sărătean

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

TRADUCEREA: Rareș Moldovan;

SCENOGRAFIE: Alexandra Constantin;

MUZICA: Claudiu Fălămaș;

ASISTENT SCENOGRAFIE: Alexandra Budianu;

ÎN DISTRIBUŢIE: Florin Coșuleț, Mihai Coman, Pali Vecsei, Ioan Paraschiv, Cătălin Pătru, Veronica Arizancu, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Viorel Rață, Cristian Stanca, Serenela Mureșan, Codruța Vasiu, Vlad Robaș

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.