Festival Internaţional de Teatru de Stradă

Între 13 şi 16 septembrie, ArCuB vă invită la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă, „B-FIT in the Street!”. Timp de patru zile, spectacolele de teatru de stradă vor avea loc în Piaţa Constituţiei, Piaţa „George Enescu”, Parcul Colţea, Piaţa „21 decembrie 1989” (Fântâna de la Universitatea de Arhitectură), Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi pe toate bulevardele centrale.

Peste 20 de trupe din Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania şi România vor oferi bucureştenilor spectacole atractive şi interactive. Acest eveniment aduce o atmosferă feerică în Capitală şi transformă centrul oraşului într-un univers colorat, în care artiştii jonglează cu artele cele mai diverse pentru a oferi spectatorilor un amestec surprinzător de emoţii şi reflecţii. Prin reprezentaţiile lor, actorii încearcă să interacţioneze cu publicul, modificând raporturile dintre spaţiu, ritm şi receptare.

Aromatic Company

Vedetele evenimentului vin din Spania. Celebra companie “Voala”, compusă dintr-un grup de artişti specializaţi în arta vizuală experimentală, aduce la Bucureşti producţia “Muare”, un show de acrobaţie aeriană care combină în mod inedit mişcări corporale şi tehnologie ultramodernă, în cadrul unui concept artistic de mare impact vizual. Acompaniaţi de o muzică originală, aceşti artişti ai aerului desenează cu trupurile lor imagini de neuitat.

“La Fura Dels Baus”, o legendă a teatrului de stradă, cu o experienţă de peste 30 de ani şi cu 50 de premii câştigate, va prezenta, duminică 16 septembrie, în Piaţa Constituţiei, “The Hidden City/The Giant and the Angel”, spectacol inspirat din arhitectura şi spiritul oraşului Bucureşti. Show-ul combină efecte pirotehnice cu acrobaţii aeriene surprinzătoare.

Sâmbătă, 15 septembrie şi duminică, 16 septembrie, de la ora 21.30, puteţi urmări în Piaţa Constituţiei aceste două producţii spectaculoase.

Cie entre terre et ciel

La această ediţie va fi prezent şi inegalabilul David Moreno cu spectacolul “Floten Tecles”. Artistul cântă la mai multe instrumente fiind suspendat la şase metri înălţime împreună cu pianul său. Capacul pianului cu coadă devine un ecran de cinema pe care se proiectează imagini de poveste. Muzică, teatru, film, toate sunt reunite într-un spectacol plin de poezie şi umor.

Compania spaniolă “Circo Delicia” dă naştere spectacolelor sale cu o dragoste specială pentru disciplinele care unesc aerul cu muzica, teatrul, pictura, dansul şi proiecţiile. “Arbolar Arvolar”, producţia prezentată la Bucureşti, creează spaţii largi şi dinamice cu o naturaleţe greu de egalat.

Acestor artişti li se adaugă mulţi alţii, care vor împânzi tot centrul oraşului, de la Piaţa Unirii la Piaţa Romană, din Piaţa „George Enescu” până în Piaţa Constituţiei: “Antagon” (Germania), “Senza Tempo” şi “Cirquet Confetti” (Spania), “Cie entre terre et ciel”, “Les Snob”, “Les Geants du Sud”, “Planet pas net”, “Les Clandestines”, “Les Enjoliveurs” şi “Popol” din Franţa, “Aromatic Company” (Elveţia), “Teater Tol” (Belgia), “Het Mobiele Naaiatelier” şi “Sam Shine” (Olanda).

David Moreno

România este reprezentată de trupa de acrobaţi “Xtreme Project” cu spectacolul “Turnul vertical” şi de “Parada Şcolilor de Samba” din Bucureşti, care va avea loc sâmbătă, 15 septembrie, şi duminică, 16 septembrie, de la ora 20.30, pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei.

“B-FIT in the Street” este un festival plin de culoare, de care tuturor ne-a fost dor. Vor fi în Bucureşti trupe mari şi mici, spectacole nemaivăzute, reunite în 6 locaţii din Capitală.

Nu rataţi cel mai spectaculos eveniment marca ArCuB, pe care Primăria Municipiului Bucureşti vi-l oferă la începutul “Zilelor Bucureştiului”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.