Flacăra Democraţiei pierde şi, totuşi, câştigă

Flacăra Democraţiei şi Flacăra Speranţei îşi vor disputa finala campionatului naţional de fotbal. Jucătorii primei formaţii, echipaţi în tricouri portocalii şi cu şorturi şi jambiere albe, intră pe teren în huiduielile publicului. Spectatorii nu suportă această echipă din cauză că joacă dur, este lipsită de fair-play şi a câştigat mai toate meciurile cu ajutorul arbitrilor. Şansele Flăcării Democraţiei de a obţine victoria sunt mici, pentru că echipa este ieşită din formă, iar arbitrii, la presiunea publicului şi a presei de specialitate, au devenit corecţi. De aceea, pentru a justifica un eventual eşec, preşedintele clubului, care este şi antrenor şi jucător, a început să ţipe că Flacăra Democraţiei va fi furată.

Jucătorii Flăcării Speranţei au tricouri roşii, şorturi galbene şi jambiere albastre. Echipa este în formă şi e cotată cu prima şansă, mai ales după cantonamentul dur făcut în această iarnă la minus 20 de grade Celsius şi după parcursul bun avut în retur.

Partida începe. Flacăra Democraţiei se apără cu disperare şi face cu greu faţă atacurilor Flăcării Speranţei. Spre nemulţumirea publicului spectator şi telespectator, fotbaliştii Flăcării Democraţiei joacă la rupere şi iau la ţintă tabela de marcaj şi pe spectatorii aflaţi în primele rânduri. Tactica este una falimentară şi după primele minute Flacăra Speranţei înscrie. Şi tot înscrie. În ciuda indicaţiilor date de preşedintele-antrenor-jucător, un fotbalist de la Flacăra Democraţiei recuperează o minge şi, în loc să o bubuie în tribune, o conduce până în poarta Flăcării Speranţei. Meciul se termină cu scorul de 8 la 1. Spectatorii şi telespectatorii sunt în delir. Jucătorii Flăcării Speranţei sunt purtaţi pe braţe până la restaurantul închiriat pentru a sărbători victoria.

Însă, când să desfacă şampania, la televizor se spune că noua campioană naţională la fotbal este Flacăra Democraţiei. Anunţul este făcut de preşedintele-antrenor-jucător, argumentul fiind acela că Flacăra Speranţei nu a efectuat toate schimbările, iar pe teren nu au intrat jumătate plus unu din numărul fotbaliştilor trecuţi pe foaia de joc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 762 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.