Fost director CEO: Afacerile cu eoliene și fotovoltaice, niște escrocherii

Afacerile cu parcuri fotovoltaice și eoliene sunt niște escrocherii iar România nu este o țară care să se preteze la acest gen de energii, a spus Laurențiu Ciurel, fostul director al Termocentralei Rovinari, demisionat luna trecută, citat de Radioinfinit.

Ciurel a mai fost, timp de ani de zile, și director plin al CEO. Potrivit acestuia, foștii miniștri ai Energiei Virgil Popescu și Cristian Ghinea ar trebui să răspundă penal pentru închiderea grupurilor pe cărbune, pentru că ar fi adus o gravă lovitură Sistemului Energetic Național prin privarea acestuia de electricitate în bandă.

”Există o modă pe baza programelor făcute de Burduja(Sebastian Burduja, ministrul Energiei – n.r.), de a construi în draci parcuri eoliene și fotovoltaice pentru a le vinde, nu pentru a le exploata. Din exploatare nu se poate obține nimic fără subvenții. (…) Sunt făcute pentru a obține niște bani de la Uniunea Europeană, care se întorc înapoi”, precizează Ciurel.

Potrivit acestuia, România are nevoie de cel puțin 4000 MW, energie sigură, în bandă, mai ales că, în 2027, reactorul 1 de la Cernavodă va ieși din sistem pe o perioadă de câțiva ani.

În prezent, SEN se bazează doar pe puțin peste 1.000 MW din termo pe cărbune și 1.800 MW în termo pe gaz, adică avem un deficit de energie în bandă de cel puțin 1.200 MW.

Ciurel consideră că ”nebunia” închiderii centralelor pe cărbune ar trebui să se soldeze cu o investigație a procurorilor.

”Mai ales Virgil Popescu și Ghinea ar trebui să răspundă penal pentru ce au făcut” afirmă fostul director, adăugând și că Legea 197/2021, care a redus vârsta de pensionare în minerit și energie, a fost dată de USR  tocmai pentru închiderea termocentralelor.

Închiderea termocentralelor pe cărbune este urmare a unei directive de la Bruxelles ce urmărește Green Deal-ul și decarbonizarea Europei. În prezent, România încearcă în fața UE o amânare în acest program asumat de închidere a energiei din cărbune.

Recomanda 13
Mihai Soare 1247 Articole
Author

16 Comentarii

  1. In 50 de ani s-au pus in functiune doar 2 reactoare nucleare din cele 5 ale proiectului initial. La Tarnita se bate pasul pe loc. Cu inca doua reactoare terminate si cu centrala de la Tarnita functionala nu mai aveam probleme. Cu o zecime din cat s-a furat din buget in ultimii 35 de ani aveam reactoarele, Tarnita, autostrazile si principalele magistrale feroviare modernizate. Intr-un fel ar fi bine sa vina unii care sa le puna pielea in bat hotilor dar din nefericire nu are cine. Oricine vine face la fel. La momentul actual natia asta nu poate oferi elite mai capabile si cinstite. Cand indemnul la invataura este: invata ca altfel va trebui sa muncesti, ar trebui sa realizam ca avem o mare problema de educatie si mentalitate.

  2. Ciurel plânge după afacerile ce le făcea la CEO când era mare director, cu transportatorii cu cărbune pe la sârbi și multe altele care au rămas în piftia CEO.

  3. Oare chinezii or fi demenți de investesc masiv (60% din investițiile mondiale) în energia regenerabilă.

  4. Jos pălăria, domnule director.La asta mă refeream când am spus că trebuiesc reluate breslele și nici un outsidertare-n clanță n-are ce căuta într-un domeniu despre care nu știe nimic altceva decât cum sa pedaleze bani, să facă pe prostul și să plece cu sacul plin.N-au ce căuta amatori în SEN; e prea important domeniul

  5. in toate e numai securici bagatzi..bransatzi la bani multzi…
    ne e vorba de nici un antreprenoriat aici…numai securici pensionari angajatzi …ca de ce sa nu suga si pensie speciala si salarii…daca se poate si nu e interzis

  6. De la Big Tech nu isi deschid fabrici in UE unde este energie verde, se muta prin India, odata ci investiile de zeci de miliarde de dolari.
    Energia verde de la Ursula, exista dar lipseste cand e cerere mai mare.
    Romania la in moment dat asigura surplus si pentru Moldova sau Ucraina si se punea problema de blackout al sistemului enegetic.

  7. Din dezvăluirile lui Laurențiu se limpezește de ce nu mai termină termcentrala pe gaz de la Iernut. Trebuie pompați bani la OMV prin centrala pe gaz de la Borzești ce merge doar pt echilibrarea sistemului, putere mai puțină în sistem decît se consumă. Iar asta se face la suprapreț, sistemul din România fiind unul din cele mai dezechilibrate cu moriști și oglinzi.
    La un moment dat unele termocentrale CEO și-au automatizat producția de puteau lucra nu numai în bandă, continuu, dar și la cerere, max 15 minute. Atunci i-au pus cu botul pe labe.

  8. Ha, ha! Ne trăbă centrale atomice pi Murăș ș’ Tisa la granița cu Ungaria plus încă fo’ dauă pi Dunăre!

  9. Laurențiu Ciurel are un blog unde scrie lucrurilor pe nume. Ultmul articol este din octombrie, 2020, cînd, citat: Nu mai pot sa rabd. M-am oprit cu blogul cand aveam doua sute de mii de cititori unici, constatand ca imi pierd vremea. Ba devenise chiar periculos.
    (trăiască gugălurile ce-au cenzurat acest sait; n-am știut de el pînă azi)

  10. Cand te rogi la Dumnezeu sa fie soare si vant, ce altceva poate sa iasa !? Drama Romaniei si a romanilor este inflatia de cozi de topor si tradatori.

  11. Ls escrocherii s-a ajuns in vest inclusiv in America, din momentul integrarii in sistemul. Europa a eliminat vechile centrale, China a completat ce deja avea. Eliminarea s-a facut fara sa se tina cont de urmari sau sa existe certitudinea ca pot face fata la cerintele ridicate de productie de energie. Nu intra in faliment, cum s-a intamplat in Germania. Cum justitia europeana a inchis dosarele acuzatii frauduloase de mai multe zeci de miliarde de euro, sa nu se atinga de elite, si in industria energiilor verzi s-ar putea sa fie fraude de sute de miliarde de euro de decenii de cand s-a inceput cu certificatelr verzi si alte „instrumente” greendeal, netzero carbon

  12. Păcăleala verde a intrat bine în mansardă proștilor…spre bucuria afaceriștilor globaliști..

  13. Și, au distrus definitiv fabrica de prefabricate de lângă Cosmești/râul Siret unde avea locația perfecta cu aprovizionare cu piatra din râu, e o ditamai întindere de panouri fotovoltaice in zona de zici că nu a fost nimic pe acel teren! E incredibil cât și ce repede au distrus aceste clanuri infractionale organizate politic tot ce exista construit până în 1989 în România, inclusiv fabrica chimica de la Mărășești jud. Vrancea, care era unica în toată România și ce produse de înaltă calitate se producea! Mai era fabrica de becuri de la Fieni, nu știu dacă mai există, o alta fabrica cu produse de înaltă calitate! Upsss, criminalii din politica românească au semnat și avizat distrugerea țării în cei 35 ani. Nimeni nu este tras la răspundere!

  14. In Marea Britanie acum s-a acceptat de catre autoritati ca la sfirsitul ciclului de functionare de cam 20 ani, reciclarea elicei este foarte scumpa si ridica probleme reale de poluarea mediului, pentru care nu s-a gasit inca o solutie economica.

    In America palele se ingroapa in afara oraselor, prin desert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.