Fost judecător CCR: O umbră asupra Justiţiei

Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR, susține că „blocajul din CSM aruncă o umbră asupra Justiţiei”.

„Mi-e greu să înţeleg ce se întâmplă în CSM. Constituţia şi nici legile nu prevăd un preşedinte interimar al CSM. În CSM sunt practici netransparente. Membrii CSM trebuie să explice ce se întâmplă. Blocajul din CSM aruncă o umbră asupra Justiţiei. Membrii CSM sunt prinşi în nişte lupte sterile”, a declarat Simona Maya Teodoroiu în emisiunea OFF/OnTheRecord, de la Aleph News.

Șapte membri CSM cer anularea interimatului lui Bogdan Mateescu

Legat de scandalurile recente în care este implicată Poliţia Română, aceasta a apreciat: „Nu există pregătire suficientă în Poliţie. Nu ştiu dacă există control intern suficient în M.A.I. Poliţia trebuie să răspundă public. Noi toţi trebuie să fim extrem de intransigenţi. Pe această componentă a statului, mergem spre un eşec, Din interiorul profesiei, poliţiştii ar trebui să vorbească. Este o problemă legată de proceduri, noi patinăm”.

PSD ştie că SIIJ se va desfiinţa, dar nu ştie unde se va duce competenţa de investigare a magistraţilor şi aşteaptă proiectul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu: „Desfiinţarea SIIJ se va întâmpla. CCR a spus că SIIJ nu încalcă Constituţia şi este opţiunea Legiuitorului. Voi vota aşa cum este asumat proiectul de coaliţie”

În disputa CCR-CJUE, Simona Maya Teodoroiu, fost judecător CCR şi deputat PSD în comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, a declarat: „Este o falsă problemă conflictul CJUE-CCR. CJUE nu critică deciziile CCR. CJUE nu vrea impunitatea persoanelor vinovate de fraude cu fonduri europene. CCR nu se exprimă decât prin decizii. Comunicatul CCR putea să lipsească”.

În plus, PSD speră ca proiectul de lege de modificare a legii CCR, prin care judecătorii CCR să nu fi fost membri de partid cu cel puţin 8 ani înainte de data numirii în funcţie, să fie adoptat înainte de noile numiri din vara acestui an de la CCR:

„Am iniţiat împreună cu preşedintele Marcel Ciolacu şi senatorul Laura Moagher lege prin care judecătorii CCR să nu mai fie membri de partid. Legea a trecut tacit de Camera Deputaţilor. Trebuie să existe o îndepărtare de politică a judecătorilor CCR. Trebuie să închidem poarta de atac la CCR. Sper ca legea să intre în vigoare în acest an. Sper să existe criterii la numirile în CCR”

Cât despre Ordonanţa Prună pe care în trecut PSD a criticat-o şi la finalul lui 2021 a votat-o, Simona Maya Teodoroiu spune că PSD aşteaptă decizia CCR:

„PSD a votat Ordonanţa Prună, a fost un vot asumat de partid. Am votat în cunoştinţă de cauză. N-am avut de practică incorectă pe Ordonanţa Prună. E bine că Ordonanţa Prună a ajuns la CCR. Acum a fost un vot clar politic. Nu ştiu dacă e bine ca serviciile să facă Justiţie şi nu ştiu dacă este rău. La cum arată democraţia din România, poate ar trebui să ne limităm la organele constituţionale. Votul meu a fost disciplinat. E bine să ne raportăm strict la organele de cercetare penală. Haideţi să vedem ce va spune din nou Parlamentul după decizia CCR”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

11 Comentarii

  1. Foarte clare, lamuritoare si concise declaratiile unui fost judecator CCR: „Mi-e greu sa inteleg…”,
    „Nu stiu daca exista…”, „Nu ştiu dacă e bine…”, „nu ştiu dacă este rău”.
    Si ca un specialist ce se presupune ca ar avea ceva de spus in domeniu, dupa atatia de „nu stiu”, voturile sale ca deputat sunt de genul: „Voi vota aşa cum este asumat proiectul de coaliţie”, (despre aprobarea Ordonantei Pruna) „Am votat în cunoştinţă de cauză.”, „Votul meu a fost disciplinat”.

  2. Cica umbra ,pe justais . Justitia face dreptate nu isi vinde tara , iparte dreptatea la agentii si iau pentru asta (peste soldele din strainatate) si pensiili speceale si drepte . Rahat cu ape rece !

  3. O analfabetă acestă tută!!..cu asemenea oameni ne facem de râs, va dati seama ce penibilă e această creatură fostă membră CCR?..Nu e in stare să lege două cuvinte!!..ca sa nu mai zic de înțelesul gramatical al vorbirii acestei creaturi…Si ca ea sunt toți cei din tagma magistraturii, niște cretini,mediocrii puși în funcții de politic sau de grupurile de influență mafiote…
    Si va mai mirați că ne fac praf cei de la bruxelles!!..

  4. @ zdrang -probabil si-a „disciplinat „votul cu biciul sau cu un cio(l)mag .Mai numai „dottori „in toate ramurile si mai ales in justitie avem ! Mare ti-e gradina Doamne !

  5. Justitia romaneasca a fost in toti acesti 32 de ani de stat mafiot sub un con de intuneric, nu de umbra. Incepand din Epoca Basescu-Cucuveaua, justitia(j) romaneasca s-a plasat in zona maleficului si a infractionalitatii crase.
    Mi se pare de un ridicol sublim ca acum se pune problema depolitizarii CCR. Cand CCR era jucaria si aparatoarea supusa a Ba_Schitului nu mai era politizata? Tocmai ca acum CCR nu mai pare politizata, cele mai multe decizii ale CCR vad ca sunt luate in ultimii ani cu unanimitatea celor 9 membri, indiferent ce culoare politica reprezinta.
    Oricum, justitia post-decembrista ramane esenta raului care afecteaza Romania in tote sferele ei. Din pacate nici nu cred ca exista sperante de imbunatatire a situatiei in conditiile acestui stat mafiot.

  6. Curaj găină, bravos, Mai fă ceva eforturi să pricepi., Doar nu e greu, de se vede și de la o poștă,.Ai acolo români buni,, cu epoleți. Vezi un pic și dottoratele lor, Vezi un pic studiile lor,. Vezi pe ce căi au acces.. Poate realizezi totuși cine sunt ei..

  7. epoletii sunt rasplatiti?
    la SIIJ tot CSM prin cei 6 procurori membri CSM,nu asigura cvorum ca sa fie tot un interimar unde zac dosarele de 3 5 ani sub pretextul ca aredoar 6 magistratI?
    la inspectia judiciara conduce un absolvent de ecologică, fiu degeneral??
    la min justitiei, un ministru indiferent de guverne?
    JUSTITIE CONDUSĂ PRIN FII DE GENERALI??
    acoperitii, masonii, daniletii, cobâscanii, etc au privatizat justitia??
    la caracal, arad, onesti, spitalele incendiate, dosarele cu politicieni stau in sertare decati ani???

  8. Daca doriti o parere ,,competenta”, intrebati-l despre CCR pe fostul presedinte Augustin Zegrean.
    El indeplineste toate criteriile cerute in Epoca de Aur Capitalista a Rromanistanului democratic:
    -Nu indeplinea niciuna din conditiile ptr a fi judecator la CCR.
    -Fusese economist la CAP si BJATM
    -A falsificat semnaturile unor membri CSM in ,,Erata” cu care l-a salvat pe Petrov de la destituire si a antedatat
    documentul
    Asadar: necalificat si escroc. In mod normal ar fi trebuit sa se afle in puscarie.
    Deci iaca, ce fel de oameni sunt buni ptr sistemul mafiot actual.

  9. Bun.Judecatori ,care in hotararile lor nu tin cont de nici o lege,fiecare o interpreteaza,dupa bunul plac,interese financiare sau de grup,cui il reclami?Pe judecatori ii deranja ,numai idea ca pot sa fie reclamati,chiar daca nu li se intampla nimic.Acum,se face voia lor,ce vor ei,inclusiv,pensii si salarii,ca ei sa nu mai dea nici o hotarare impotriva,legilor si hotararilor poliiticienilor.In setarele judecatorilor stau si cate 100 de dosare nepuse pe rol.In tara noastra nu exista justitie,este o pierdere de timp si bani.Nu tin cont ,nici macar de o hotarare anterioara , pe acelasi subiect pe care si un prost stie ca trebuie respectata,indiferent daca este buna sau rea.definitiva

  10. Stiti ce inseamna judecatori la CCR neafiliati politic?
    Inseamna judecatori cu relatii la mafia securista, avand dosare la sertar si care vor lucra la CCR conform celor ce li se ordona sub santajul ca li se va scoate dosarul de la naftalina. Vor fi exact ca si cei trei procuri de la comisia de procurori din cadrul CSM. Niste marionete docile cu dosare, sau cu neveste la DNA, care voteaza dupa cum li se ordona.

  11. <<umbra aupra justitiei,, dar ati fost vreodata de fala ,timp de 30 de ani Aveti curaj sa intrebati oamenii care au fost nevoiti sa apeleze la justitie,crezand ca se face dreptate,si legea este lege pentru toti.Se dau hotarari ,decizii fara pic de jena,ca se incala legea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.