Fritz vrea să fie român

Primarul Timişoarei vrea să fie cetățean român. Dominic Fritz a anunţat joi că şi-a depus dosarul pentru dobândirea cetăţeniei române.Așa arată zâmbetul unui român în devenire. Azi mi-am depus dosarul pentru dobândirea cetățeniei române.


”Adevărul este că de mult mă simt unul de-al vostru. Să am și un pașaport românesc va fi confirmarea oficială pentru un fapt simplu: Cu bune, cu rele, cred în România și în potențialul său. Iubesc această țară și vreau să-i croiesc soarta împreună cu voi toți.

Mulțumesc România pentru această călătorie extraordinară la care m-ai invitat când am călcat pentru prima oară pământul tău, la 19 ani.

Și mulțumesc Europa că mă lași să fiu timișorean din Pădurea Neagră, român german și, mai ales, om liber printre oameni liberi“, a scris edilul pe pagina sa de FB.

El a mai precizat că după ce dosarul său va fi luat la puricat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, „voi fi invitat la un interviu. Dacă dau răspunsuri bune, voi fi chemat să-mi depun jurământul de cetățean. Tot procesul va dura câteva luni“.

Aproape 10.000 de persoane, printre care și Ludovic Orban, și-au exprimat încântarea față de decizia luată de Fritz.

Este primarul Timişoarei un proiect al serviciilor secrete germane?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

24 de Comentarii

 1. 1 milion de romani s-au mutat in Germania ; e timpul ca 1 milion de germani sa se mute in Romania !

 2. SĂ NU FII CETĂȚEAN ROMÂN DAR SĂ FII PRIMAR ÎN ROMÂNIA ?!?!? ȘI ATUNCI EU DE CE NU POT CANDIDA ÎNTR-O LOCALITATE DIN BAVARIA?

 3. @Artaxerxes Coviltir spune:
  04 iul. 2024 la 15:39

  „Vrea sa candideze la presedentie, iar cererea asta da bine la dosar !”
  Cetatenia romana e conditie obligatorie. Sunt sigur ca romanche il va alege, doar e neamt.
  Dupa care va spune ca romanache intotdeauna alege prost. Asa e, dar o face ptr ca e prost…

 4. La ce-i trebuie sa fie roman daca tot este stapan peste români?
  Românii neam de oameni prosti. Vorba lui Gușa: nu vrem sa fim conduși de prosti ! deci de români …

 5. La nemti Consiliul de Ministri a aprobat, in anul 2023, dubla cetatenie germana pentru toata lumea.
  Asa ca dl. Primar este in carti…

 6. Iehova are liber la orice, oricând și oriunde in Europa fie și prin plasări sigure in funcții decizionale înalte. Nu buletin de Romania și nici cetățenie română, dar e candidat la primărie românească! Oare legea română e încălcată sau a fost modificata cu dedicație?! Îmi amintesc cum urlau cu ani în urmă unii la alții privind mutația in localitatea unde candidau, că nu au diplome de studii tot pentru a candida plus destule! O fi bine sau nu în practica legii din Romania?!

 7. Asta da cu virgulă rău. Primar fără cetățenie… Da dacă e așa de bun și l-au reales, ce dracu mai exista clanurile alea de acaparează imobilele din centrul orașului prin japca și șantaj? Întreabă un prost din cealaltă parte a hărții.

 8. poate imi raspunde cineva care cunoaste legea; cand a candidat pentru primaria Timisoarei nu era obligat sa aiba cetatenie romana?

 9. foarte frumos, si asa este in trend sa fii ce vrei, cica sunt peste 60 de variante de gen din care are spalacitul de unde alege.

 10. Locuiesc in Bavaria din 1986 avem in Landul nostri 17 cetateni romani Primari de comune si Orase mai mici, la nivel de Germania sunt mult mai multi cea mai cunoscuta este Viceprimarul Berlinului. Ioana Cotar este Parlamentar (AfD)in total sun 7 distribuiti la toate partidele.Un cetätean UE are voie sä aleagä si sä fie ales in cele 27 de Täri UE.

 11. Fostul Presedinte al Germaniei Horst Köhler s-a născut în Heidenstein, atunci în provincia de est a României/Nordul Basarabiei (Horst Köhler wurde in Heidenstein, damals im östliche Provinz Rumäniens/Nord-Bessarabien geboren) vorbeste mai bine romaneste ca multi politicieni romani”care este” o fi si ästa SPION ? al cui ??? eu m-am näscut in Trgul Läpus , nepotul meu este Parlamentar in Bavaria el s-a nascut in Baia Mare.NU cred cä suntem „täti” spioni!

 12. Acest Fritz wste un excroc profita de naivitatea romanilor needucati si unelteste perfid sa
  puna mana pe putere la noi caci in Germania e un vagabond un neicanimeni la fel ca si frantuzoaica de la sectorul 1
  ROMANI NU VA LASATI PACALITI

 13. Nefacând parte din mizeria locală a Gipsișorii, l-a putut lua cu succes de guler pe împăratul europensetelor, europirandelor cu sută de puradei înscrisi la social care muncesc cu mâna-ntinsă și hamuripe sub fuste prin supermarketuri, mărețul și de poliție nederanjabilul
  cârpaci. Și iacata-l primar din nou.

 14. Ce chestie! NN Neamtzu – Fritz, vrea sa fie roman iar românii nu mai vor sa fie români… Fritz, asta, n-o fi fost trimis cu oarece treburi in Romania că să facă ghidușii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.