Fundația Soros se retrage din România

Miliardarul american George Soros a hotărât că se se va retrage din România. El își va reorienta investițiile în alte zone ale lumii.

România va mai putea beneficia de banii fundației doar pe bază de proiecte. Fundația Soros din România a avut, în ultimii trei ani, un buget anual de aproximativ șapte milioane de dolari, dintre care jumătate din sumă a provenit de la George Soros și jumătate din fonduri europene, sponsorizări și donații. Până în 1998, miliardarul aloca fundației din România chiar și 15 milioane de dolari anual, scrie pesurse.ro.

Fundația Soros România a lansat în această săptămână o competiție de proiecte pentru asistență financiară și profesională acordată întreprinderilor sociale înființate prin intermediul Fondului Social European (FSE). Condiția a fost ca acestea să contribuie la incluziunea socială a rromilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.