Gabriel Oprea, de ziua SRI

Generalul Gabriel Oprea, fost vicepremier, care punea țara  la cale, în 2009, din sufragerie, a transmis un mesaj cu prilejul zilei Serviciului Român de Informații, conform site-ul UMPMV.

Gabriel Oprea președinte al Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, mesaj de ziua SRI

„Astăzi urăm «La mulți ani!» Serviciului Român de Informații și tuturor angajaților săi.

UMPMV transmite SRI aprecierea sa și felicitări pentru activitatea desfășurată în slujba poporului român.

Urăm tuturor lucrătorilor Serviciului Român de Informații mult succes în munca lor atât de importantă pentru securitatea națională”, a declarat gl.(r) Gabriel Oprea, președintele UMPMV.

Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, s-a ”reactiva” în decembrie, anul trecut, fiind ales preşedinte al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, pentru următorii patru ani, în cadrul Conferinţei Naţionale a partidului.

„Responsabilitatea este foarte importantă în politică. Nu poţi să-ţi asumi conducerea ţării dacă nu eşti pregătit cu adevărat să-ţi asumi această imensă responsabilitate. (…) În vremuri grele, cum sunt cele pe care le traversăm, cu război la graniţă şi cu acest context internaţional de criză energetică, alimentară şi financiară, este nevoie de oameni serioşi, asumaţi şi pregătiţi în politică. Noi, UNPR, avem exerciţiul guvernării, am fost la guvernare de mai multe ori şi chiar în vremuri grele. Avem foarte multă experienţă parlamentară, avem specialişti pe toate domeniile, am dovedit că suntem serioşi şi că ne respectăm atât promisiunile, cât şi partenerii”, a spus Oprea.

Scandalului “Sufrageria” este un atac împotriva DNA și e legat de o cină care a avut loc acasă la Gabriel Oprea, pe 6 decembrie 2009, în ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Au participat la acel eveniment George Maior (fostul director SRI), Florian Coldea (prim-adjunctul lui Maior), Vasile Dîncu (fost vicepremier în guvernul tehnocrat), Laura Codruța Kovesi (fosta șefă DNA), Neculai Onțanu (fost primar sectorul 2) și Anghel Iordănescu.

Întâlnirea a făcut obiectul unei comisii parlamentare de anchetă, cu impact la vremea respectivă în media.

Citeste si Gabriel Oprea scapă de acuzații: Achitare definitiv

Gabriel Oprea, ras, vopsit și pensat

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Unde este P-ul din capătul acestui penibil articol de Laudatio adusă lui Oprea, secătura aia de general făcut la apelul bocancilor celeilalte secături, Băsescu?

  2. Asta pe vremea lui ceasca era ospatar pe la Casa armatei. Va dati seama ce somitati avem la carma.Radeam de ceasca si leana!

  3. UN PITECANTROP CU FRUNTEA DE 2 CM…CE VREMURI STUPIDE TRAIM DACA DISCUTAM DESPRE ASTFEL DE NULITATI!!!!!

  4. Hopaaa, a reapărut Găbiță pe firmament! Pregătiți coloana oficială să meargă Găbiță să-l aștepte pe Mircea Geoană cu niște trandafiri roșii la aeroport, asta după ce l-or da ăia afară de la NATO…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.