Gala Premiilor Operelor Naţionale 2015

Gala Premiilor Operelor Naţionale, ajunsă la cea de-a treia ediţie, reuneşte zeci de artişti, nume mari ale scenei naţionale şi internaţionale.

Personalităţi ale vieţii publice şi culturale urcă pe scena Operei Naţionale Române Iaşi pentru a înmâna, în semn de recunoaştere, premii de excelenţă, distincţii pentru întreaga activitate, cât şi pentru performanţele artistice ale stagiunii 2014-2015.

O premieră a acestei ediţii este marcată prin prezenţa binevenită a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău.

Eveniment unic în România, Gala Operelor îi are ca invitaţi de onoare pe celebrul bariton Leo Nucci şi pe mult apreciata soprană Elena Moşuc, căreia i se înmânează, cu această ocazie, Marele Premiu al Galei.

Gala Premiilor Operelor Naţionale celebrează şi premiază performanţele lirice din stagiunea 2014-2015 ale Operelor din ţară care şi-au desemnat nominalizările pentru fiecare categorie de premii – Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa şi Opera Naţională Română Iaşi.

Regia evenimentului este semnată de managerul Operei Naţionale Române Iaşi, Beatrice Rancea, iar momentele artistice interpretate pe scenă se desfăşoară sub bagheta maestrului Traian Ichim, alături de soliştii, orchestra, corul şi baletul Operei Naţionale Române Iaşi.

Organizată pentru prima oară în România în anul 2013, Gala Premiilor Operelor Naţionale este iniţiată de Opera Naţională Română Iaşi şi organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Ministerul Culturii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.