Generalul Ștefan Dănilă. Unde pute

Generalul (r) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, făcut o analiză dură în ce privește decizia CSAT de a trimite un sistem Patriot Ucrainei. Fără a da nume, generalul pare că se referă la președintele Klaus Iohannis, care ar fi pus România să-i plătească nota de plată pentru propriile ambiții.

„Mi s-a cerut părerea despre deciziile luate (?!) în CSAT (…)
Într-unul din foarte rarele CSAT din timpul ultimei domnii s-a luat o singură decizie controversată, cea a donării (?) unui sistem Patriot Ucrainei.
Dacă decizia ar fi urmarea unei evaluări proprii privind amenințările, dacă ar fi rezultatul unei solicitări directe, în plan bilateral din partea Ucrainei, totul ar avea un alt sens.
Povestea ar putea fi un pic mai lungă și mai complicată. Cineva probabil ca a vrut să fie primit la Casa Albă. S-ar putea ca Ambasadorul cu vilă de lux să fi negociat pe picior mare. A promis orice. Orice se cere. S-a cerut Patriot. Vizitatorul a crezut ca va primi “binecuvântarea”, dacă va pune pe masă așa ceva. I s-a spus Nu!
A vrut să nu mai dea ce a promis, pentru ca nu a primit ce spera. Atunci Marele Șef i-a spus ca oricum nu le va primi pe cele cumpărate deja. Poate după război.
După așa o victorie, era nevoie de un CSAT ca să ascundă tot după documente secrete și rapoarte de specialitate.
Colac (Ciolac?) peste pupăză, solicitantul devansarii alegerilor și-a anunțat magistrala retragere din cursa în care nu îl recomandase nimeni. Orban îl lăsase în ofsaid și doar sfetnicii credincioși (la fel cu cei ai lui Ceaușescu) îl încurajau să continue.
În mărinimia sa, pentru binele Alianței, își anunță magistrala retragere și pleacă din nou în vacanță, cu “un mandat clar” pentru summitul de la Washington, în condițiile în care Declarația finală și toate celelalte documente au fost deja negociate, fără ca România să aibă un titular pe funcția de șef al Reprezentanței Militare la NATO.
Suntem deja obișnuiți cu astfel de “succese”, mai grav mi se pare ca există riscul de a fi continuate de către cei care acum au contribuit major la ultimele, este mesajul postat de general.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Ioana Radu 8577 Articole
Author

14 Comentarii

 1. și minți limpeZi in Armată !
  MULT prea puține, măR🤮g …
  ●}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK{●

 2. Toti apevistii sunt viteji după război. Și-a asigurat pensia speciala de lux și acum face pe nemulțumitul. Daca nu era pensionat bătea din călcâie și făcea târâș doar daca se uită Wiermer un pic urat la el.

 3. Generalul Ștefan Dănilă, fost șef al Armatei: „Noi nu mințim NATO, noi ne mințim pe noi”.Ștefan Dănilă, spune că „de alocat, s-au alocat fondurile, dar nu s-au cheltuit”.
  pupilul lui Basescu si al amiralului Marin ,ce sa spun mosTeaca

 4. Donarea sistemului Patriot Ukrainei a fost doar antreul plătit pentru rămânerea lui Johhanis la o putere, fie ea transatlantică, ieoropeană sau națională. Felul principal va fi intrarea țării în război contra Russiei, lucru care va da stabilitate funcției prezidențiale cel puțin până la finalul conflictului. Acum, în funcție de cine va câștiga se vor face și deconturile că așa e la încheierea păcii când, de regulă, învinșii plătesc. Rămâne de văzut care vor fi aceștia dar în mod sigur prețul plătit va fi unul mare. PS – dacă ar primi o funcție ieoropeană ce ar avea de câștigat partenerul de peste baltă? La el nici-un favor nu e gratis.

 5. Înalta trădare, așa se traduce mesajul foarte clar al Generalul (r) Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei Române.
  Pentru cei din CSAT: sunteți la fel de inconștienți cum au fost lingăii lui Ceaușescu. Va veni ziua judecății sa fiți siguri !

 6. A facut cineva plangere penala impotriva lui Iohanis si io oare n-am auzit ? NU. A, pai atunci trancaneala goala…..

 7. pentru ca istoria recenta a dovedit ca toti generalii care au vorbit si au criticat NATO au fost imediat maziliti, din cate imi aduc aminte in 2022 si 2023 Germania a dat afara 2, unul din ei pentru ce a spus la o conferinta in Asia de SE legat de conflictul cu Rusia. In schimb gunoaiele care coordonau un atac cu rachete Taurus asupra podului de la Kerchi, sunt bine mersi… ii cauta pe aia care au inregistrat.

 8. Avocații români sunt în marea lor majoritate bișnițari si lași. Cine vrei să facă plângere penală? Cât despre magistrații ziși procurori militari, ăștia fac dosare NUMAI la comandă, că de, așa-i în tenis…
  Apropo despre procurorii militari : nu au competență sa întocmească un rechizitoriu pentru crimele comise la lovitura de stat din ’89 si acum vreți competență pentru actele de înalta trădare în favoarea Ucrainei sub patronaj american?

 9. Pericolul este că atunci când gradații se apucă să vorbească, lumea poate constata, nemijlocit, ce indivizi primari au ajuns (din greșeală?) în cele mai înalte funcții de comandă ale armatei.

  Penibilul general este în stare doar să-și dea cu presupusu’ ce ar putea sta în spatele donării unui sistem „Patriot” Ucrainei. Fabulațiile sunt grotești!

  Nu trebuie să fi nici măcar militar, ca să înțelegi că apărarea avansată e cea mai avantajoasă. Și că, dacă s-ar pune problema să ne apărăm de ruși pe teritoriul național, toate sistemele „Patriot” din lume n-ar putea să ne ajute… În primul rând pentru că, indiferent de acțiunea NATO, teritoriul scumpei noastre țărișoare ar deveni teatru de război, ceea ce înseamnă distrugere garantată!

  Într-un cuvânt, personajul e pur și simplu stupid. O fi în stare să execute ordine – și aici i se termină abilitățile.

 10. Vad si eu un general de cohones nu ca aia de la tv. A si am mai vazut un general american care a spus sa ne inarmam noi nu pe alți.

 11. Terchea, știi ce înseamnă apevist? Că tot se rostogolește termenul ăsta! Nu am nicio simpatie pentru ”dulapul” care este încă la butoane! Dar apevist se traduce prin: APĂRĂM PROȘTILOR VIAȚA!

 12. Dr. Răzvan Constantinescu a făcut plângere penala pentru cedarea sistemului Patriot.Singurul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.