Geoană: Cine va veni la guvernare în 2013 va avea o situaţie aproape imposibilă

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, consideră că viitorul guvern va avea o misiune aproape imposibilă în ceea ce priveşte redresarea economiei ţării.

„Anul 2012 este unul de răscruce pentru România, în care ori ne vom scufunda, ori vom reuşi să ne menţinem pe linia de plutire. Eu cred că cine vine la guvernare în 2013 va avea o situaţie aproape imposibilă. S-au anunţat 4,6 miliarde de euro împrumuturi de la Fondul Monetar pe care trebuie să le returnăm şi riscul să ne fie tăiate 10 miliarde euro din fondurile structurale pentru că nu ştim să le absorbim. Acum au mai apărut şi chestiuni legate de şocuri economice. Uitaţi-vă la Italia. Faptul că această ţară a fost retrogradată din punct de vedere al ratingului de ţară ne afectează în mod direct”, a declarat Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, în România sunt 800.000 de oameni care muncesc pentru firme cu capital italian, la care se adaugă alţi 1,2 milioane de oameni care muncesc în Italia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.