Girueta

Motto: “Și AUR-ul e frumos, până ce nu-l murdărești sau nu  te mânjește.”

Tudor Arghezi

Nici nu a ajuns bine în Parlamentul European și AUR s-a împleticit. Dacă este adevărat că George Simion a semnat un “angajament” privind “sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană”, condiție pentru aderarea la grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, așa cum reiese din interviul pe care l-a dat Nicola Procaccini ziarului italian La Repubblica, înseamnă că reacția lui vehementă după anunțul cedării sistemului Patriot către Ucraina nu face nici cât o ceapa degerată!

Nu este un secret pentru nimeni că George Simion nu are experiență în politică. Este din ce în ce mai evident însă că este și prost sfătuit. Asta l-a costat procente multe la alegerile pentru Parlamentul European și îl va costa președinția României. Am sperat că alde Terheș îl va lămuri cum stau treburile la Strasbourg. Dar nu-mi imaginam că nu-l va preveni să nu se grăbească să adere la un grup parlamentar înainte să se lămurească în privința politicilor acestuia. Georgia Meloni, președinta partidului Fratelli d’Italia, este una din cele mai mari giruete din politica europeană. Oare domnul Simion știe că, inițial, premierul italian a declarat că nu o susține pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene după care s-a sucit, s-a pupat cu nemțoaica și acum, probabil că va vota pentru ea? Știe Simion că parlamentarii lui vor trebui să voteze așa cum decide grupul? I-a spus Terheș că în Parlamentul European sunt reprezentate partide și nu națiuni? Că, odată ce ai aderat la un grup, trebuie să votezi așa cum decide conducerea lui? A primit AUR vreo funcție în grup?  Atunci când am negociat înființarea grupului Identitate Tradiție Suveranitate în Parlamentul European, în 2008, am obținut funcția de vicepreședinte și am avut un cuvânt greu de spus în activitatea parlamentară. George Simion a reacționat “vehement” când a aflat că România a făcut cadou Ucrainei un sistem Patriot în valoare de un miliard de dolari. Pentru a se “apăra” Ucraina are însă nevoie de soldați mai mult decât de rachete. Ce va face AUR dacă, pentru “apărarea” ei, Ucraina va cere sângele soldaților români? Câte parale va mai face declarația lui “nu voi implica țara noastră și nu voi expune românii la niciun tip de război”?

George Simion a fost și a rămas un simplu șef de galerie. E mărunt… De fapt, a rămas în urma galeriei de fotbal. Cu siguranță că nu a înțeles mesajul galeriei fanilor de pe stadionul din München, la meciul echipei României cu echipa Ucrainei, care au umplut tribunele stadionului cu aurul tricourilor lor. Semnătura lui George Simion de pe “angajamentul” pe care l-a pretins grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni dovedește că este surd la strigătele electoratului român care se simte trădat de politicieni. Dovedește că este o giruetă la fel de minabilă ca Giorgia Meloni.

George Simion nu va mai fi nici măcar șef de galerie de fotbal, dară-mi-te președintele României!

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Eugen Mihaescu 69 Articole
Author

29 de Comentarii

 1. Un cacra maca de om ca toti nationalistii.Un prost care se crede șmecher dar e prieten cu Satanyahu cel mai mare criminal de copii din istorie.

 2. George Simion se baga pe sub pielea amerloca, altfel ar fi rejectat din politica chiar daca ar fi profesor universitar.

 3. E împins în fața sa își rupă gâtul definitiv. Acum nu își dă seama, dar când va observa, va fi deja prea târziu, e aproape identic cu cazul ponta când a fost scos la înaintare sfătuit prost, a ieșit rapid din politica înaltă. Acum, cică vrea iar dar nu știu în care politica înaltă. Păcat de Ponta, datele personale erau o bază de creștere a țării noastre, dar, cum alții l-au împins forțat și au scos plăvanul bine sfătuit să îl joace în papuci, ponta a pierdut calea bunăstării țării și a cetățenilor români.

 4. Foarte adevărat text. La subiect. O oglinda a dezamăgirii noastre. G. Simion, un biet incult cu o pălărie prea mare pentru ceea este el in realitste.

 5. Ha, ha! Dacă-i adivarat, Jorjel o bilit-o! Să scufundă inentre s-aivă timp a strâga dupe ajutor…

 6. Alde Terhes este cel mai incult dintre europarlamentarii auristi. Nu-l poti aseza alaturi de un Tarziu sau Piperea si chiar retul. Le are cu stiinta militienilor din Salaj pe care ii reprezinta perfect.

 7. Nu prea inteleg sensul apelativului ‘girueta’ si apoi adjectivul, ‘minabila’. Poti sa explici putin mai mult?
  Apoi postezi o caricatura cu unul montat in ciment in fata unor pantofi.
  Din toate ar rezulta ca Simion trebuie sau a fost sacrificat ca sa-l scoti din ciment conform ‘minabil’.
  1. Cand arati celuilalt deferenta, iti arati tie intai.
  2. Naucul de Terhes nu este nici-un ghid ci un butoi de grasime care se sperie de o groapa.
  3. „Știe Simion că parlamentarii lui vor trebui să voteze așa cum decide grupul?”
  Nu, nu stie! N-a terminat sri sa misune in intuneric ca sa-si culeaga fel de fel de informatii inutile in final.
  Si ca sa ce? Sa si le puna tichie pe chel?
  Eu il vad la fel de harnic si de devotat ca DeSantis. Va face treaba pentru ca e chemat si se va descurca.
  Eu am incredere ca se va descurca.

 8. Asa cum toate partidele din rromania s-au prostituat ca sa intre in grupurile mari PPE, PSE, Renew, etc ca sa prinda locuri la ciolan, nu are de ce sa te surprinda ca Simion e o centurista ieftina fara dinti. E doar gura de el, si partidul o sa aiba aceeasi soarta… pozeaza intr-un fel de Nigel Farage (l-a copiat pana si la „Contractul cu rromania”) dar in realitate e doar un Milei castrat. Partidul lui e doar opozitie controlata, si-au facut „app” de mobilizare a membrilor de partid cu un SRL de casa al SRI/STS… Pentru mine e doar o confirmare si un motiv sa ma felicit ca n-am pus botu’ si nu i-am votat

 9. Ponta = khazar dinspre Shqipëria… consiliat gratis (!) de khazarul straussian din SUA, generalul criminal de razboi Wesley Clarke (bagat in manevre „investitionale” cu jaf de minerale din mai multe tari, … mare consilier de fonduri financiare…)

 10. Usor cu taica, invata baiatul. Invata Simion, usor, usor cum e cu politica. De, poate ca trebuie sa se faca frate cu aia sa treaca puntea. Intra in mijlocul haitei si are ce invata. Mai greu cand esti incepator, mai cu tradatori varati prin partid, dar invata. Oricum, nu e ca hotul sas ce v-a facut cu vorbe putine si v-a vandut pt generatii. Dar dupa cum cuvanta dl ziarist in acest articol, daca e sa aleaga dintre mut si Simion el tot pe ficusul dulap l-ar alege. Ca de, ce sa invete romanul?

 11. reamintim ca anul trecut george pacalici
  impreuna cu un cortegiu
  urla la Ambasada Federatiei,
  „criminalii,criminalii”

  -dupa mutra ne pare hohol,o etnie/rasa incerta.

 12. Romanii se fac imediat slugi la straini. Nu au curaj niciodata sa lupte pentru o cauza. Cand vine un ambasador si ii roaga ceva romanii uda pantalonii de emotie si se grabesc sa il serveasca. Asta era prima proba pentru AUR si a picat-o. Am simpatizat cu ei dar s-a terminat.

 13. Procaccini, ca sa faca pe desteptul, a declarat ca daca Orban vrea sa fie primit in grupul ECR trebuie sa-si ia angajamentul ca sprijina kievul.

  Minciuna despre Simion se bazeaza pe declaratia asta, prin extrapolare.

  Ii cer autorului sa publice interviul (sau citatul in intregime) in care Procaccini se refera la George Simion. In caz contrar, cu parare de rau, il consider un batran mincinos.

 14. Îmi cam dau seama ce „produs”este Simion și partidul AUR,este un Gică contra fara claritate și fermitate.
  Mie mi se pare chear el ,Simion,cam puțintel la minte.
  Eu cred că cei ce au scos pe piata AUR au făcut-o cu scopul de a da suveranistilor un „partid” care să-i manipuleze .

 15. Rromânul
  Moftangiul este eminamente român; cu toate astea, înainte de a fi român, el este moftangiu.
  Născut dintr-o familie săracă dar onestă,…..

  Moftangiul este patriot hotărât, naționalist exclusiv, român până în măduva oaselor! toată lumea trebuie s-o știe!
  Guvernamental, sau, când din nenorocire nu se poate asta, opozant, moftangiul felicită România în cazul întâi, o deplânge în cazul al doilea, în ambele cazuri o iubește până la nebunie. De aceea, el urăște cu furie tot ce nu e român, tot ce nu e național.
  El stimează agricultura, dar visează o industrie mare națională, care să ne scape de tributul ce-l dăm străinilor: ceea ce-l înspăimântă este o cucerire a Rrromâniei pe terenul economic de către infamii de străini, ajutați de copiii vitregi ai țărișoarii lui!
  … Inimicul comun este străinul! jos Străinismul!! sus Românismul!!!
  Oricine gândește altfel… e un trădător!
  Moftangiul se găsește în toate clasele sociale; speța lui furnică pe toate căile de comunicație (afară de rare excepții, cu bilet gratuit) și e incuibată din cele mai mândre palaturi până în cea mai modestă odaie de hôtel garni.
  Moftangiul poate avea sau nu profesiune, poate fi sărac sau bogat, prost ori deștept, nerod ori de spirit, tânăr, bătrân, de un sex sau de altul sau de amândouă, el a fost, este și va fi român adevărat… Să te păzească Dumnezeu să ataci România lui oricât de pe departe, căci moftangiul român e aci gata sa te zdrobească.
  Moftangiul român este:
  Din clasele primare până la bacalaureat – anarhist;
  De la bacalaureat până la primul examen de universitate – socialist;
  De la primul examen până la licență – progresist;
  De la licență până la slujbă – liberal;
  De la slujbă până la pensie – conservator.

 16. Păi, mare diferență nu e .. Și pănă acum romînii erau de rîsul curcilor, vorbeau la sala goală,..erau paria și se scuipa după ei, acu categoric vor avea și ”stand up comedy” poate cu poliția și salvarea la poartă..

 17. AUR a avut timp sa se organizeze si sa aibă un program clar pentru tara, nu sa topaie de la o idee la alta și sa umble după fluturi prin Europa. Ești băgat în seama în exterior dacă reprezinți ceva în tara ta. Din păcate mai e mult pana acolo pentru AUR.

 18. Simion mixează bine imnul româno-italian îngemănat, strofa VIII-ro cu strofa V-it:
  N-ajunse iataganul barbarei semilune/ A cărui plăgi fatale și azi le mai simțim/ Acum se vâră cnuta în vetrele străbune/ Dar martor ne e Domnul că vii nu o primim!
  Sub păpurișul aplecat/ Sabia s-a înstrăinat/Fost vultur austriac/ Penele și le-a stricat/Sânge italic și polac/Băut de cazac/De inima l-a înșelat.. Pe vremea lui Musolini și Antonescu s-au dus peste jumătate de milion la concertul de balalaikă.

 19. că AUR e un partid nășit de Steve Bannon (Trump War Room) pe baza prieteniei din copilăria Ieșeană a generalului Chelaru cu Adrian Zuckerman, ambasadorul lui Trump la București.
  măR😜g …
  ●] Halena- PoMpa 1 -Halena [●

 20. Ca și în cazul Ciolacu , când o fostă profesoară care l- a avut elev a fost întrebată dacă acest fost elev al dumneaei are șanse de a câștiga alegerile prezidențiale din țara noastră a răspuns fără să clipească ca ar fi o rușine. Simion nu va face excepție. Va fi o catastrofă la pătrat.

 21. ROMANUL de rind e in primul rind – NEMULTUMITUL ETERN! El stie doar sa CRITICE! A fost crescut cu FAT-FRUMOS si ILEANA COSINZEANA si nu gaseste niciodata corespondentii lor in nici un partid.Cind pui un porcar de la tara sa aiba grije de animalele de la gradina zoo, el pregateste tot huruiala porceasca pina invata ca lumea animalelor e diversa.In loc sa va bucurati ca aveti cel putin un partid de nuanta nationalista , aruncati cu pietre. Simion e Simion si atit!Totul se transforma! Nu va plac Terhe, Sosoaca etc. – degeaba va scremeti – ei au ajuns in Parlamentul european. Despre ceilalti parlamentari nu auziti niciodata nimic despre somnul lor etern acolo.Sunt doar niste vinatori de simbrie.Asa ca ura si la gara!Ati pierdut trenul istoriei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.