Gitenstein: Frunda nu m-a convins că Băsescu se înşeală vizavi de noua Lege ANI

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, susţine că noua Lege ANI limitează puterile Agenţiei mai mult decât cerea decizia Curţii Constituţionale şi că i se pare corectă poziţia şefului statului vizavi de actul normativ, precizând că senatorul Frunda nu l-a convins că preşedintele se înşeală.

„Lupta împotriva corupţiei are o importanţă crucială pentru companiile americane, pentru investitorii străini şi pentru întreaga Românie. Conform celui mai recent sondaj pe care l-am văzut, doar 16% dintre români sunt multumiţi de eforturile guvernului în lupta împotriva corupţiei. Legea, în forma sa actuală, limitează puterile ANI mai mult decât solicita decizia Curţii Constituţionale. Poziţia şefului statului vizavi de legea ANI mi s-a părut corectă. Senatorul Frunda mi-a cerut să mă întâlnesc cu el pentru a îmi explica de ce preşedintele se înşeală. Nu a reuşit să mă convingă pe mine, însă i-a convins pe cei mai mulţi dintre senatori. Sunt dezamăgit, mai ales că stabilirea procedurii de urmat a depins de un singur vot (52-51)”, se arată într-o declraţie a ambasadorului remisă agenţiei Mediafax.

Senatul a adoptat, miercuri, cu 115 voturi favorabile şi două abţineri, noua formă a Legii ANI, modificată de Comisia juridică după cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.