PSD, acuzat că a minţit cu păcănelele

pacanele

USR acuză PSD că a mintit în legătură cu faptul că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni.

USR arată intr-un comunicat de presă că mai sunt două zile până când legea PSD privind scoaterea sălilor de jocuri de noroc din localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori va intra în vigoare, dar cei care câştigă bani frumoşi de pe urma românilor care pierd la păcănele nu trebuie să-şi facă griji.

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) le-a transmis organizatorilor că nu trebuie să-şi strângă aparatele imediat, ci beneficiază de un răgaz. În cazul celor care au obţinut recent autorizaţiile de exploatare a jocurilor de noroc, răgazul este de aproape un an.

„PSD ne-a minţit când a zis că scoate păcănelele din localităţile mici din România până la finalul lunii aprilie. Noi i-am avertizat în Parlament că este o lege scrisă prost, pentru că nu doar familiile din jumătate din Românie suferă din cauza acestui flagel şi că oricum nu vor scoate nimic, de fapt. Iar acum ONJN, cu şeful numit de Ciolacu, instituţie din subordinea Guvernului PSD-PNL, vine şi anunţă industria să stea liniştită, că nu scoate nici o păcănea cam încă un an, până le expiră autorizaţiile. Păi cum poate să vină ONJN-ul lui Ciolacu să contrazică dorinţa expresă a legiuitorului, care a decis că legea intră în vigoare în 10 zile de la publicare? Cum să vină o instituţie publică să apere industria, în loc să apere românii?”, a declarat deputata USR Diana Stoica, iniţiator al mai multor proiecte din pachetul „Fără păcănele!”, conform sursei citate.

USR îi cere lui Marcel Ciolacu şi PSD să nu mai tergiverseze aplicarea propriei legi şi să facă pasul până la capăt în combaterea flagelului jocurilor de noroc, iar asta înseamnă adoptarea, de urgenţă, a pachetului legislativ propus de USR.

Reprezentanţii USR mai solicită ca păcănelele să fie scoase cu totul din localităţi, din drumul copiilor spre şcoală şi din drumul oamenilor spre muncă. De asemenea, dorim să fie interzisă toată publicitatea din spaţiile publice şi să fie crescute amenzile pentru cei care permit minorilor să joace, dar şi ca persoanele plătite din bani publici să controleze piaţa jocurilor de noroc să nu poată fi şi jucători.

„Cerem PSD şi PNL să nu mai găsească tertipuri pentru a proteja industria păcănelelor, pentru că fiecare zi care trece fără aceste legi se traduce în vieţi distruse de flagelul jocurilor de noroc”, conchide sursa menţionată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Ăștia vroiau să scoată păcănelele ca să bage ei consumatorii de iarbă !

  2. Jocuri de noroc doar in cazinouri. Atat ! Salile de pacanele trebuiesc desfiintate peste tot….

  3. La jocuri de noroc sa participe doar cei cu multi bani cum ar fi normal nu orice terchea berchea cu bmv la mana saptea care se da mare vedeta.
    Era evident ca va fi o lege gaunosa cum este comasarea insasi. Un furtisag de partid si de stat de la care nu se pot abtine politrucii cum au marit artificial preturile la energie cele mari din UE.
    Dau afara pacanele din localitatile mici sa ramsna in orase dens populate. In Bucursti este inflatie de pacanele o industrie care bubuie economia. Sau economiile de jocuri de noroc.

  4. Daca s-ar emis autorizație de exploatare ,acea autorizație trebuie respectata de toți ,privații și statul român.Acolo s-au plătit niște bani statului român,ANTICIPAT. Pai atunci cum vine asta. Nu păcănelele exploatare de firmele românești sunt problema . Problema sun firmele care au în spatele lor altceva. De acolo sunt presiuni pe statul român să ia decizii aberante. Aici convine și politicului că are efect la imaginea lor ,dar banii luați de aici sunt buni.Foarte buni,și pentru stat și pentru ei,personal sau păpușarilor lor. Credeți că idioții aia de parlamentari știu ce fac? Știu foarte bine,trafic de influență ,șpagă și altele. Pardon.

  5. Pacanele trebuiau desfiintate in toate localitatile urbane si rurale. Dar au alrs alea sub 15.ooo loc ca de acolo nu veneau bani la guvernul mafiot. La noi legile sunt date de sanchi, pe jumatate, ca sa astupe gura lumii. In localitati cu peste 15.ooo loc sunt bine mersi.In sect 2 pe str. Teiul Doamnei sunt 5. Dar in realitate nu fac nimic. Jocurile de noroc exista doar in cazinouri.

  6. Lume proasta care baga banii in asa ceva, daca lumea nu s- ar duce, aceste porcarii s- ar desfiinta!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.