Grijă pentru elevii Școlii Profesionale „ASTRA“

Eveniment important la Școala Profesională „ASTRA“ Arad, aflată sub patronajul Societăţii ASTRA Vagoane Călători. 

Pentru ca tinerii să nu apuce pe căi greșite, fiindcă, de cele mai multe ori, distanța de la bine la rău este de un singur pas, conducerea școlii a organizat o întâlnire cu polițiștii pentru a dezbate „mai multe aspecte referitoare la problemele cu care se confruntă generația actuală. De la uriașa capcană pe care o constituie consumul de droguri până la fapte antisociale sau chiar infracțiuni care pot fi săvârșite“, după cum precizează organizatorii.
Au fost prezenți subinspector Pop Olivia și agent șef Tocan Ciprian de la Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Arad.
„A fost un dialog constructiv, în care elevii școlii noastre au încercat să își lămurească divresele nelămuriri. Elevii au primit răspunsuri, de la persoane avizate, la toate problemele care au fost aduse în discuție. Calea dialogului este una foarte bună“, afirmă profesorul Cristian Stoica.
Şcoala Profesională,, ASTRA” a fost înființată „ținând cont de faptul că şcolile profesionale au fost desfiinţate, tinerii nu reuşesc să mai dobândească o calificare într­o meserie, iar forţa de muncă calificată din industrie este îmbătrânită“.  De aceea, patronatul Societăţii ASTRA Vagoane Călători a hotărât să se implice direct în rezolvarea acestor probleme prin înfiinţarea propriei şcoli private de meserii. Şcoala Profesională „ASTRA“ dispune de o bază materială excelentă, elevii nu invata doar teorie, ci beneficiază de ore de practică în fabrică, acolo unde se produce efectiv şi învaţă cum se construiesc tramvaiele şi vagoanele de călători. La Şcoala Profesională,, ASTRA” zicala populară ,, meseria e brăţară de aur”nu e doar o vorbă în vânt, ci convingerea tuturor elevilor că prin muncă multă se poate învăţa bine o meserie. Şcolile de meserii sunt de fapt temelia dezvoltarii elevilor în plan personal și cele care slujesc la schimbarea în bine a societății romanesti.

Patronatul a avut iniţiativa înfiinţării unei Şcoli Profesionale care să pregătească tinerii pentru meseriile de sudor, strungar, lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic, electromecanic material rulant, electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice, operator maşini cu comandă numerică .

Elevii nu numai că primesc gratuit educaţia necesară, atât cea teoretică cât şi pe cea practică, dar şi beneficiază de o bursă de la Guvernul României. După terminarea studiilor, absolvenţii vor fi încadraţi la fabrica Astra în meseriile pe care le­ au studiat la şcoală.

Şcoala Profesională ,,ASTRA” este prima şi singura instituţie de învăţământ înfiinţată de un investitor român după 1990.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.